Αγώνας ορόσημο

Ο ΑΠΟΕΛ ταξιδεύει σήμερα στο αφιλόξενο Παραλίμνι για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα σε έναν αγώνα ορόσημο. Δεν είναι υπερβολή αλλά μια πραγματικότητα αφού η βαθμολογική διαφορά δεν αφήνει περιθώρια για άλλες απώλειες. Το -6 από το παράρτημα δεν είναι αντιπροσωπευτικό της δυναμικότητας των δυο ομάδων αλλά είναι εκεί για να μας θυμίζει ότι δυσκολευόμαστε αφάνταστα να ανταποκρινόμαστε και σε πρωτάθλημα και σε Ευρώπη. Όσο δύσκολη και αν είναι η αποστολή ο καλός ΑΠΟΕΛ μπορεί να φύγει από το Τάσος Μάρκου με τη νίκη και είναι αυτό που απαιτούν οι οπαδοί μας. Αυτό θα γίνει αν το θέλουν και οι παίκτες μας. Οι απουσίες είναι σημαντικές και το ζητούμενο είναι να τις ξεπεράσουμε ανώδυνα. Αν δεν συμβεί κάτι ακραίο πέραν του Τρισκόφσκι θα απουσιάσει και Αλμέιδα, γεγονός που αφήνει την ομάδα χωρίς τους καλύτερους της επιθετικούς. Το πώς και αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ο ΑΠΟΕΛ απέναντι σε αυτά τα δεδομένα είναι ένα από τα πολλά ζητούμενα στο σημερινό αγώνα. Θα αγωνιστεί ο Σολάρι ελλείψει άλλων επιλογών και θα μπορέσει να ανταποκριθεί ή θα πάμε με ένα νέο σχήμα τον Ατόρνο στην κορυφή;

Δύσκολα θα δούμε rotation μεγάλης κλίμακας και με αυτό το δεδομένο ο Πουρσαϊτίδης συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ηλία ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στο δεύτερο ημίχρονο στη Ρωσία και έχει προβάδισμα για το αριστερό άκρο και το ζητούμενο είναι αν θα αλλάξει το αμυντικό δίδυμο προκειμένου να επιστρέψει ο Κακά.

Πίντο και Μοράις είναι η αρχή και το τέλος της σωστής λειτουργίας της ομάδας και ο Γιοβάνοβιτς δεν θέλει να σπάσει το δίδυμο. Θυμίζουμε ότι με τον Ερμή επέλεξε να ξεκουράσει τον Πίντο αλλά στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου αναγκάστηκε να τον χρησιμοποιήσει αφού η μεσαία γραμμή είχε τις γνωστές τις δυσκολίες.

Χαραλαμπίδης και Μαντούκα θα πάρουν θέση στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής ενώ ένας εκ των Μαρσίνιο ή Αλμεϊδα θα έχει ρόλο οργανωτή. Και οι τρεις καλούνται να κάνουν τη διαφορά έτσι ώστε η ομάδα να μπορέσει να κρατήσει μπάλα με τρόπο δημιουργικό έτσι ώστε να σκοράρουμε.

Τέλος εικάζεται ότι ο Χιώτης που ξεπέρασε εδώ και λίγες εβδομάδες το πρόβλημα του θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!