Αεκ Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Η ομάδα μας δείχνει ότι δεν μπορεί να κάνει αυτά που πρέπει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η άθλια εμφάνιση στον πιο καθοριστικό αγώνα έφερε και την ήττα. Η διαφορά από τον Απόλλωνα παρέμεινε στον 1 βαθμο αφού ο πρωτοπόρος έχασε μέσα στην έδρα του από την Ανόρθωση. Ο τρίτος συνεχόμενος αγώνας χωρίς νίκη αναδεικνύει τις αδυναμίες της ομάδας μας. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η ομάδα μας παρουσιάστηκε ανέτοιμη από κάθε άποψη με όλους τους παίκτες να είναι κατώτεροι των προσδοκιών. Η σημερινή εικόνα που παρουσίασε ο ΑΠΟΕΛ αντανακλά αρνητικά και πάνω στον Φινκ.

Το πλάνο του Φινκ

Με μια αλλαγή παράταξε την ομάδα ο Φινκ σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα αφού ο Κακά πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας αντί του Χριστοφίδη. Το 4-2-3-1 είχε τους Σέρτζιο και Ρίισε στα δυο άκρα της άμυνας ενώ ο Λάνιγκ που ξεπέρασε το πρόβλημα του πήρε θέση δίπλά στον Μοράις. Ο Γκόμες παρέμεινε στον κεντρικό άξονα ως οργανωτικός μέσος ενώ στα δυο φτερά ήταν οι Νάφιου και Ντε Βινσέτι με τον Σιέρινταν στην κορυφή.

Ο αγώνας

Από την αρχή φάνηκε ότι η ομάδα μας δεν ήταν έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα αφού μπήκε στον αγώνα με νωθρότητα γεγονός που επέτρεψε στην Αεκ να κερδίσει την μάχη του κέντρου και να είναι πιο απαιτητική. Μόλις στο 4 στάληκε το πρώτο ανησυχητικό μήνυμα όταν η άστοχη έξοδος του Χιώτη δεν έφερε το γκολ αφού η μπάλα πέρασε μόλις έξω.

Με την μεσοαμυντική μας γραμμή να μην λειτουργεί σωστά η Αεκ έβρισκε τον τρόπο να φτάνει εύκολα έξω από την περιοχή μας έτσι στο 11 ο Ορτιθ μπήκε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή αναγκάζοντας τον Σέρτζιο να διώξει σε κόρνερ.

Με τους Νάφιου και Ντε Βινσέτι εξουδετερωμένους και την Αεκ να πιέζει από ψηλά η ομάδα μας δεν μπορούσε να επιτεθεί σωστά ενώ οι οδηγίες του Φινκ για μεγάλες μπαλιές με στόχο τον Σιέρινταν ήταν τουλάχιστον άστοχες.

Η νέα προειδοποίηση από τους γηπεδούχους έγινε στο 23 με τον Μυτίδη να κάνει την προβολή αλλά να στέλνει την μπάλα έξω. Το κακό έγινε στο 40 όταν η νωχελικότητα της  αμυντικής μας γραμμής έδωσε τη δυνατότητα στον Μυτίδη να αφήσει εκτεθειμένους τους Κακά και Χιώτη στέλνοντας με πλασέ την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ ήταν το επιστέγασμα του πείσματος και την καλής τακτικής της Αεκ και της ανυπαρξίας του ΑΠΟΕΛ ενώ η νευρικότητα στις κινήσεις των παικτών μας ήταν ακόμα πιο εμφανής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αεκ να απειλεί πρώτη όταν στο 49 ο Μοντέιρο έπιασε το σουτ αναγκάζοντας τον Χιώτη να διώξει. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 53 έκανε την πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα με τον Ντε Βινσέτι το σουτ του οποίου πέρασε μόλις έξω.

Ο Φινκ βλέποντας την εικόνα αποσύνθεσης της ομάδας μας έκανε στο 58 δυο αλλαγές με τους Χαραλαμπίδη και Αλωνεύτη να αντικαθιστούν τους Νάφιου και Λάνιγκ αντίστοιχα. Με την είσοδο τους όμως είχαμε νέο απρόοπτο με τον Καρλάο να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη.

Η ομάδα μας επηρεασμένη ακόμα περισσότερο από τα αρνητικά δεδομένα δεν μπόρεσε να αντιδράσει με ουσιαστικό τρόπο ενώ οι προωθήσεις έκαναν ακόμα πιο ευάλωτη την αμυντική μας γραμμή με τον Μυτίδη να χάνει στο 67 μοναδική ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Η Αεκ στα λεπτά που ακολούθησαν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το υπέρ της προβάδισμα αφού με καθυστερήσεις και διάφορα άλλα μπόρεσε να ροκανίσει το χρόνο.

Κόκκινη: Καρλάο

Κίτρινες: Μοράις, Ρίισε, Ντε Βινσέτι, Αλωνεύτης, Κακά, Σέρτζιο

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο, Κακά, Καρλάο, Ρίισε, Μοράις, Λάνιγκ (58 Αλωνευτης), Γκόμες (86 Σωτηρίου), Ντε Βινσέντι, Ναφίου (58 Χαραλαμπίδης), Σέρινταν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!