Αελ Vs ΑΠΟΕΛ 2-1

Δυστυχώς το αρνητικό σερί αποτελεσμάτων συνεχίστηκε. Σήμερα η ομάδα μας γνώρισε τη δεύτερη της ήττα αφού ένα καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο έστειλε στον κάλαθο των άχρηστων το προβάδισμα και την σχετικά καλή παρουσία του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αφού η ομάδα αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία αποτυπώθηκαν και σήμερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. To πλάνο του Παρασκευά

Ο υπηρεσιακός προπονητής μας παράταξε την ομάδα σε σχηματισμό 4-4-2 με τους Τζιμπούρ και Ντε Βινσέτι στην επίθεση με τον Αργεντινό λίγο πιο πίσω από τον Αλγερινό. Στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Σωτηρίου και Αλεξάνδρου με τον πρώτο να έχει οδηγίες να συγκλίνει στην περιοχή. Στο κεντρικό άξονα ήταν οι Μοράις και Γκόμες ενώ η αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Σέρτζιο, Κακά, Αμορίν και Ρίισε.

Ο αγώνας

Η Αελ ήταν η ομάδα που άρχισε πιο ορεξάτα τον αγώνα και για ένα περίπου πεντάλεπτο κράτησε περισσότερο την μπάλα αλλά σταδιακά η ομάδα μας ισορρόπησε την κατοχή και άρχισε να επιτίθεται. Στο 9 έγινε η πρώτη τελική προσπάθεια με την κεφαλιά του Τζιμπούρ να περνά έξω ενώ στη δεύτερη ευκαιρία ήρθε το γκολ. Ήταν στο 12 όταν μετά από κόρνερ του Αλεξάνδρου ο Ρίισε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας που στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση πήρε προβάδισμα στο σκορ. Η συνέχεια είχε σαν πρωταγωνιστές τους ανεγκέφαλους των δυο ομάδων με πρωτεργάτες τους δικούς μας. Και αυτό γιατί με αφορμή το γκολ περίπου 10 οπαδοί μας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στο οποίο έριξαν και καπνογόνα.

Ο Μασιάς διέκοψε τον αγώνα ενώ με το που άρχισε ξανά ήταν η σειρά των αντίστοιχων της Αελ να κινηθούν προς τους δικούς μας. Η κατάσταση άρχισε να θυμίζει τον περσινό αγώνα έτσι ο Μασιάς πήγε στα αποδυτήρια με τον αγώνα να διακόπτεται προσωρινά για 18 λεπτά.

Με την επανέναρξη του αγώνα η ομάδα μας συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα έχοντας περισσότερη κατοχή όχι όμως κάτι περισσότερο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους έγινε στο 42 όταν ο Καρλίτος από πολύ καλή θέση πλάσαρε αλλά ο Πάρντο απέκρουσε.

Στα λεπτά μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου η μπάλα γυρόφερνε στο κέντρο του γηπέδου με τις δυο ομάδες να κάνουν εύκολα λάθος μεταβιβάσεις αλλά την Αελ να χάνει μια καλή ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό όταν η μπάλα πέρασε έξω μετά από σουτ του Νικολάου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε νωθρά για την ομάδα μας και με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα γίνονταν χειρότερα αφού η νευρικότητα και η αδυναμία να κρατήσουν οι παίκτες την μπάλα επέτρεψε στην Αεκ να επιβληθεί και να πιέσει.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τεράστια ευκαιρία στο 54 όταν ο Καλό βρέθηκε μόνος απέναντι από το τέρμα αλλά το πλασέ του ήταν για καλή μας τύχη άστοχο. Προηγουμένως μια αντεπίθεση μας είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά η τελική επιλογή του Σωτηρίου για σουτ δεν ήταν η καλύτερη.

Η αδυναμία της ομάδας μας να οργανωθεί σωστά έφερε την σταδιακή πτώση και ανατροπή δεδομένων. Στο 65 ο Καλό μπήκε μέσα στην περιοχή και στη διεκδίκηση της μπάλας από τον Αμορίν έπεσε στο έδαφος με τον Μασιά καταλογίζει πέναλτι. Ο Ταγκατζουμί ήταν εύστοχος και το 1-1 έστειλε το μήνυμα ότι η νωθρότητα και η έλλειψη δυνάμεων πληρώνονται.

Ο Παρασκευά βλέποντας τα προβλήματα απέσυρε τον Σωτηρίου βάζοντας τον Παπάζογλου με τον Ελλαδίτη να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Σέρτζιο να προωθείται.

Με ακόμα χειρότερη ψυχολογία οι παίκτες μας είδαν ύστερα από 7 λεπτά την Αελ να γυρίζει τον αγώνα. Στο 73 ο Ταγκμπατζούμι εκμεταλλεύτηκε ολιγορία της αμυντικής μας γραμμή και με ένα εντυπωσιακό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πάρντο. Το δεύτερο γκολ αποδείχτηκε καταδικαστικό αφού στη συνέχεια η ομάδα μας δεν είχε τις ψυχικές ή αγωνιστικές δυνάμεις για να αντιδράσει.

Είμαστε και άτυχοι αν υπάρχει έτσι πράγμα αφού στο 90 αμυτνικός απέκρουσε πάνω στη γραμμή την μπάλα στην μοναδική φάση που μπορέσαμε να κάνουμε.

Κίτρινες: Αμορίν, Μοράις, Αλεξάνδρου, Ντε Βινσέτι, Παπάζογλου, Τζιμπούρ

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αμορίν, Κακά, Σέρτζιο, Ρίισε (83 Χαραλαμπίδης), Μοράις, Γκόμες (85 Αρτυματας), Αλεξάνδρου, Σωτηρίου (67′ Παπάζογλου), Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!