Αλκή Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Παρόλο που δεν μας έλειψε, η ομαδα μας φρόντισε να μας υπενθυμίσει την επιπόλαιη και φλύαρη της πλευρά γεγονός που μας άφησε στο 0-0 με την Αλκή. Ο στόχος για τη νίκη που θα εκανε τον επαναληπτικό τυπικής διαδικασίας δεν έγινε εφικτός αφου δεν βρήκαμε τροπο να κάνουμε γκολ 2-3 ξεκάθαρες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Το γεγονός οτι στο 60 ο Δώνης αναγκάστηκε να περάσει στον αγωνα τους Σαντιν και Ντε Βινσετι επιβεβαίωσε το προβληματικό της εμφάνισης αλλά ούτε και αυτό ηταν αρκετό για να ερθει το γκολ. Ο Δώνης επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για μαζικές αλλαγές έτσι πέραν του Μοράις που ήταν και πάλι στο αρχικό σχήμα πήραν χρόνο συμμετοχής όσοι τον είχαν ανάγκη. Ο Γκόμες ήταν η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αφού επανήλθε σε δράση μετά από 4 μήνες αγωνιζόμενος ως οργανωτικός μέσος. Ο Αλεξάνδρου πήρε μετά από καιρό θέση βασικό στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Σολωμού να παίζει δεξιά. Ντεμπούτο και για τον Κακά που ήταν στο κέντρο της άμυνας με τον Μπόρδα ενώ ο Σιέρινταν ήταν στην κορυφή της επίθεσης με τους Μπενασούρ και Χαραλαμπίδη στα φτερά και τον Αρτυματά στον κεντρικό άξονα.

Από την αρχή έγινε ξεκάθαρο οτι η προσπάθεια της Αλκής θα ηταν να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της για οσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ετσι η ομαδα του Καιαφα επέλεξε να αμύνεται στο μισό γηπέδου γεγόνος που έπρεπε να αντιμετώπιστει αποτελεσματικά από την ομάδα μας.

Μετά το πρωτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Δώνη άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και με καλή κυκλοφορία της μπάλας άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Στο διάστημα 25-28 έγιναν τρεις μεγάλες φάσεις για την ομαδα μας χωρίς όμως να καταφέρουμε το ζητούμενο που ηταν το γκολ. Μπενασουρ, Μοραις και Χαραλαμπίδης ηταν οι πρωταγωνιστές των ξεκάθαρων ευκαιριών που με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση μπορούσαν να γίνουν γκολ.

Παρά τον πλήρη έλεγχο του αγωνα η ομαδα μας δεν μπόρεσε να πιέσει σε βαθμό που να γίνει κάποιο λάθος ενώ πέραν του Σιερινταν δεν είχαμε άλλους παίκτες με πατήματα μεσα στην περιοχή της Αλκής.

Η επομενη καλη ευκαιρία πριν το ημίχρονο έγινε από τον Σολωμού οταν από πολυ καλή θεση επιχείρησε σουτ το οποίο ηταν άστοχο.

Στο δευτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε πιο δυνατα σε μια προσπάθεια να έρθει το γκολ που θα έκανε τα πάντα πιο εύκολα. Η εδαφική υπέροχη όμως δεν ηταν αρκετή γεγονός που αναγκασε τον Δώνη να προχώρησε σε δυο ταυτόχρονες αλλαγες στη προσπάθεια του μα τονώσει την επιθετικη γραμμη.

Ετσι στο 62 οι Σαντίν και Ντε Βινσετι πέρασαν στη θεση των Γκόμες και Αρτυματά αντίστοιχα σε μια τελευταία προσπάθεια να αποφύγουμε το αρνητικό αποτέλεσμα.

Η καλη ευκαιρία του Αλεξάνδρου στο 75 δεν αξιοποιήθηκε ενω στο ίδιο λεπτο ο Δωνης απέσυρε τον Χαραλαμπίδη ενισχύοντας τον κεντρικό άξονα με τον Βινισιους. Το γκολ δεν ήρθε ποτέ όμως έτσι το τελικό σφύριγμα άφησε ανοικτή ως ένα βαθμό την πρόκριση.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Αλεξάνδρου, Σολωμού, Kακά, Μπόρδα, Μοράις, Αρτυματάς (62′ Ντε Βινσέντι), Μπενασούρ, Χαραλαμπίδης (75′ Βινίσιους), Γκόμες (62′ Σαντίν), Σιέριταν.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!