Αλκή Vs ΑΠΟΕΛ 1-3

Η ομάδα μας ήταν όπως έπρεπε και το αποτέλεσμα ήταν μια δίκαιη και σχετικά εύκολη νίκη επί της χειρότερης ομάδας του πρωταθλήματος. Σοβαρός, πειθαρχημένος και με καλές επιθετικές προσπάθειες ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε τρία γκολ και με περισσότερη προσοχή μπορούσε για περισσότερα. Από έναν αγώνα που δεν χωρά πολύ κριτική κρατάμε την επιστροφή του Ατόρνο και το γκολ του Σαντίν που θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Το πλάνο

Ο Δώνης επέστρεψε στο 4-4-2 με τους Μαντούκα και Ντε Βινσέτι στην επίθεση οι οποίοι είχαν ως στηρίγματα στα δυο άκρα τους Αλωνεύτη και Μπενασούρ. Πέραν των πολλών αναμενόμενων αλλαγών σε σχέση με τον αγώνα κυπέλλου έκπληξη θεωρήθηκε η παραμονή του Χιώτη κάτω από τα δοκάρια. Στον κεντρικό άξονα ο Βινίσιους πήρε θέση δίπλα τον Μοράις ενώ η αμυντική τετράδα είχε τους Σολωμού και Αντωνιάδη στα δυο άκρα και τους Κακά – Ολιβέιρα στο κέντρο.

Ο αγώνας

Σε αντίθεση με τον αγώνα κυπέλλου η ομάδα μας μπήκε από το πρώτο λεπτό δυνατά και αποφασιστικά σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα ότι δεν ήταν διαθετημένη να δώσει στην Αλκή την ευκαιρία να πιστέψει στο βαθμολογικό κέρδος. Η πίεση και η καλή κυκλοφορία της μπάλας είχε σαν αποτέλεσμα να φτάνουμε με ευκολία μέσα στην περιοχή του Στυλιανού. Ο χορός των ευκαιριών άνοιξε με τον Ντε Βινσέτι στο 6 όταν από πολύ καλή θέση δεν πρόλαβε να πλασάρει ενώ στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Αλκής απέκρουσε σωτήρια τις προσπάθειες των Αλωνεύτη και Κακά.

Η υπεροχή και η καλή προσπάθεια έφερε αποτέλεσμα στο 20 όταν μετά από σέντρα του Σολωμού ο Μοράις καλά τοποθετημένος στην μικρή περιοχή έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα. Τ0 0-1 έδωσε στην ομάδα το προβάδισμα και το σχετικό γρήγορο γκολ που ήθελε και θα έκανε την Αλκή να βγει από τα καρέ της.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αφού με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Χιώτη η ομαδα του Καίαφα δεν μπορούσε να απειλήσει. Σταδιακά ο ρυθμός και η πίεση της ομάδας μας έπεσε και παρά το ότι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για το γκολ οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με ύπουλο 0-1.

Το νωθρό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο ξεπεράστηκε με τον καλύτερο τρόπο αφού στο 60 ήρθε το δεύτερο γκολ που έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα. Αφού προηγήθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φαουλ του Ντε Βινσέτι, ο Κακά ήταν αυτός που είδε δίκτυα με εντυπωσιακή κεφαλιά μετά από σέντρα του Βινίσιους.

Το δεύτερο γκολ άνοιξε το χορό των αλλαγών έτσι στο 65 ο Σαντίν πέρασε στη θέση του Μαντούκα με τον Βραζιλιάνο πέντε λεπτά αργότερα να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα όταν με ωραία ενέργεια και άψογο πλασέ ανέβασε το δίκτυα του σκορ στο 0-3.

Η ώρα του Ατόρνο ήταν πλέον γεγονός και στο 71 ο Παραγουανός πέρασε στον αγώνα στη θέση του Ντε Βινσέτι. Με τον αγώνα να έχει κριθεί το ζητούμενο ήταν η διαχείριση κάποιων παικτών έτσι ο Γκόμες πέρασε στη θέση του Μοράις.

Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 84 όταν ο Χιώτης στην προσπάθεια του να ελέγξει την μπάλα γλίστρησε και ο Κυπριανού από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σολωμού, Αντωνιάδης, Κακά, Ολιβέιρα, Μοράις (74 Γκόμες), Βινίσιους, Αλωνεύτης, Μπενασούρ, Μαντούκα (65 Σαντίν), Ντε Βινσέτι (71 Ατόρνο)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!