Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 1-2

Μπορεί ο σημερινός αγώνας να ήταν αδιάφορος για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αλλά οι παίκτες μας δεν έδειξαν κάτι τέτοιο. Αν και το κλίμα στα αποδυτήρια δεν ήταν το καλύτερο λόγω των πρόσφατων εξελίξεων ο ΑΠΟΕΛ έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε μέσα στο αφιλόξενο διαχρονικά Παπαδόπουλος την Ανόρθωση και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση. Μπορεί αυτό να μην λεει κάτι για τους απαιτητικούς οπαδούς μας αλλά έχει τη δική του σημειολογία. Ο Γιοβάνοβιτς στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς παρέταξε την ομάδα με το γνωστό 4-5-1 και με τον Ηλία να επανέρχεται στο αρχικό σχήμα μετά από πολύμηνη αποχή αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της άμυνας. Η έκπληξη του Σέρβου τεχνικού αφορούσε τον Ζόρζε ο οποίος ελλείψει άλλων επιλογών πήρε θέση βασικού αγωνιζόμενος ενάντια στη νέα του ομάδα. Ο Σολάρι ήταν στην κορυφή της επίθεση του 4-5-1 το οποίο είχε τους γνωστούς ακραίους μέσους (Τρισκόφσκι –Μαντούκα) και οργανωτή τον Μαρσίνιο.

Μπορεί ο αγώνας να μην είχε κίνητρο όμως όσοι από εμάς αγωνίστηκαν έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη μέσα στο αφιλόξενο Παπαδόπουλος. Στην αρχή του παιχνιδιού οι καλές φάσεις μπροστά στα αντίπαλα καρέ ήταν ελάχιστες και αυτές προέρχονταν από ατομικές ενέργειες συγκεκριμένων παικτών. Η ομάδα μας ευτύχησε να προηγηθεί στο 37’ όταν μετά από συνεργασία των Σολάρι και Μαρσίνιο ο τελευταίος πέρασε και τον τερματοφύλακα για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Για ακόμα μια φορά ο Λαβόρδε ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης και αυτός που στο 39’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο. Το Α’ ημίχρονο βρήκε με την ομάδα μας να προηγείται 0-1. Ξέροντας πλέον και το αποτέλεσμα των χόχων που κέρδισαν με γκολ την Αέλ στα τελευταία λεπτά, όλοι κατάλαβαν  ότι για να πάρουμε τη δεύτερη θέση, για λόγους πρεστίζ, έπρεπε να κερδίσουμε την Ανόρθωση.

Στους ίδιους ρυθμούς με το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και το δεύτερο μέχρι το 60’ όπου πετύχαμε το δεύτερο γκολ. Ουσιαστικά μας το έκαναν δώρο αφού πούλησαν οι αντίπαλοι μας την μπάλα την οποία έκλεψε ο Τρισκόφσκι και σέρβιρε έτοιμο γκολ στο Σολάρι.

Εκεί που φάνηκαν όλα να ξεκαθαρίζουν, μια ολιγωρία της άμυνας μας στα επόμενα λεπτά, έδωσε την ευκαιρία στον Οκκά να μειώσει σε 1-2. Από το σημείο αυτό οι παίκτες της Ανόρθωσης έδειξαν υπέρμετρο ζήλο να μας ισοφαρίσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Σε μερικές φορές έκαναν τα γνωστά τους σκληρά μαρκαρίσματα, φαινόμενο που το παρουσιάζουν μόνο στους αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ!

Το τελικό αποτέλεσμα βρίσκει εμάς τους οπαδούς ικανοποιημένους αφού εμείς πάντα θέλουμε να κερδίζει η ομάδα μας, ειδικά τους Ανορθωσιάτες που πάντα δείχνουν το μίσος τους μαζί μας. Επίσης, πάντοτε είναι για εμάς ικανοποίηση να τερματίζουμε ψηλότερα από τους χόχους.

Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, κλείνει αυτή η χρονιά… και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ στη νέα σεζόν ΤΡΟΠΑΙΑ.

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Ηλία, Αλεξάνδρου, Κακά, Ζόρζε, Πίντο (58΄ Σατσιάς), Σόουζα, Μαρσίνιο, Τρισκόφσκι (76΄ Χαραλαμπίδης), Μαντούκα (46΄ Ατόρνο), Σολάρι.

Κίτρινες: Ζόρζε, Πίντο, Σολάρι

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!