Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 3-3

Τα τραγικά αμυντικά λάθη δεν μας κόστισαν την ήττα αφού το αυτογκολ του Δημητρίου στο 89 έσωσε την παρτίδα και μας διατήρησε στο +2 αφού και ο Απόλλων έμεινε στην ισοπαλία με τον Ερμή. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών αφού τα τρία τέρματα μας στέρησαν την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη. Η κακή μέρα συγκεκριμένων παικτών και κυρίως του Χιώτη ήταν εμφανέστατη και κάτι πρέπει να προβληματίσει. Το πλάνο του Φινκ

Το 4-4-2 του προπονητή μας είχε σαν επιθετικό δίδυμο τους Τζιμπούρ και Ντε Βινσέτι με τον Αργεντινό να κινείται περισσότερο περιφερειακό του Αλγερινού ενώ στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής πήραν θέση οι Εφραίμ και Χαραλαμπίδης, με τους Λάνικγ και Μοράις να είναι στον κεντρικό άξονα. Όπως αναμενόταν οι Ρίισε και Καρλάο επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα με τους Σέρτζιο και Αμορίν να συμπληρώνουν την αμυντική τετράδα μπροστά από τον Χιώτη.

Ο αγώνας

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που μπήκε πολύ δυνατά θέλοντας να εκμεταλλευτεί και τον παράγοντα έδρα κάτι που έγινε εφικτό σε χρόνο ρεκόρ αφού μόλις στο 4 πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο λεπτό αυτό ο Γκονσάλβες έγινε δέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ήταν ένα γκολ που είχε σαν χαρακτηριστικό την ολιγωρία της  αμυντικής μας γραμμής κάτι που έμελλε να είναι και αυτό που έκρινε τον αγώνα.

Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει και παρά το ότι η αμυντική γραμμή έμπαζε είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Παρά το ότι δεν έγιναν φάσεις και  η μπάλα δεν έφτασε στην περιοχή στο 17 ήρθε η ισοφάριση. Αυτό έγινε όταν μετά από δυνατό σουτ του Καρλάο ο Καμίνσκι απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Χαραλαμπίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-1 ήταν ότι καλύτερο και η καλή μεσοεπιθετική λειτουργία έφερε στο 20 την τεράστια ευκαιρία όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά από πλασέ του Χαραλαμπίδη. Η εικόνα άλλαξε όταν ο Λάνιγκ έκανε δυο σκληρά και αχρείαστα φαουλ μέσα σε 3 λεπτά με τον Μασιά να τιμωρεί με κίτρινη μόνο το ένα και τον Φινκ να κάνει εσπευσμένα αλλαγή τον συμπατριώτη του βάζοντας μέσα τον Βινίσιους.

Στο 31 ήταν η επόμενη φορά που κάναμε δώρο στην Ανόρθωση όταν μετά από σέντρα του Κάλβο ο Χιώτης έκανε άστοχη έξοδο και ο Γκονσάλβες με εύκολη κεφαλιά έκανε το 2-1. Οι παίκτες μας δεν τα παράτησαν και στο 36 χάθηκε ευκαιρία όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά από παρέμβαση του Χόλγκερσον ενώ η απάντηση της Ανόρθωσης ήταν μια τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά του Μακρή και τον Χιώτη να αποκρούσει σωτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να αρχίσει καλύτερα για την ομάδα μας που μπήκε πολύ καλά και στο 48 κατάφερε να φέρει τον αγώνα στα ίσα όταν μετά από πάσα του Ντε Βινσέτι ο Εφραίμ με δυνατό μονοκάμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η ισοφάριση κράτησε μόνο 4 λεπτά αφού η άμυνα μας και πιο συγκεκριμένα οι Χιώτης και Καρλάο επιφύλαξαν ακόμα ένα δώρο. Αυτό έγινε σε μια φάση που θύμιζε προπόνηση με τον Κάλβο να στρώνει στον Μακρή και αυτός να στέλνει με πλασέ την μπάλα στην κλειστή γωνία του Χιώτη και στα δίκτυα.

Το σοκ του 3-2 ξεπεράστηκε γρήγορα για την ομάδα μας που με το πέρασμα του χρόνο και την Ανόρθωση να υποχωρεί μπόρεσε να κερδίσει την μάχη του κέντρου και να εκδηλώνει συνεχόμενες επιθετικές προσπάθειες. Η πίεση έφερε ευκαιρίες με πιο μεγάλη το δοκάρι στο 78 μετά από κεφαλιά του Χαραλαμπίδη.

Η δικαίωση για την επιμονή των παικτών μας ήρθε στο 89 όταν μετά από σέντρα του Τζιμπούρ ο Δημητρίου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Στις καθυστερήσεις χάθηκε απίστευτη ευκαιρία όταν οι Τζιμπουρ και Μοραις στην προσπάθεια τους να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα προ κενού τέρματος την έστειλαν στην κερκίδα.

Κίτρινες: Λάνιγκ (4η), Ντε Βινσέντι, Βινίσιους, Αμορίν, Σερτζιο

ΑΠΟΕΛ Χιώτης, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Ρίισε, Μοράις, Λάνιγκ (32΄ Βινίσιους), Χαραλαμπίδης (88 Κακα), Εφραίμ (80΄ Αλωνεύτης), Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!