ΑΠΟΕΛ Vs Αέλ 1-0

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση πέτυχε η ομάδα μας στο άδειο ΓΣΠ και το ζητούμενο πλέον είναι να παρουσιαστούμε ακόμα πιο έτοιμοι στον επαναληπτικό. Ο Σιέρινταν ήταν ο χρυσός σκόρερ του αγώνα όταν λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με πλασέ εστειλε την μπάλα στα δίκτυα. O αγώνας κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο με την ομάδα μας όμως να διαχειρίζεται πολύ σωστά το υπέρ της σκορ. Η αρχική εντεκάδα του Δώνη επιφύλαξε εκπλήξεις με μεγαλύτερη αυτή του Σιέρινταν ενώ και η επιλογή της τριάδας Μοράς-Αρτυματά-Βινίσιους στο κέντρο μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη αναμενόμενη. Στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Αλωνεύτης και Μαντούκα ενώ το νέο πρόσωπο στην αμυντική τετράδα ήταν ο Πιπίνης που πήρε τη θέση του τραυματία Αντωνιάδη. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκε μετά από καιρό και ο Χιώτης.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά επιβεβαιώθηκε ότι θα ήταν και αυτή τη φορά ένας δυνατός αγώνας όπου η ομάδα που θα κατάφερνε να ελέγξει το χώρο του κέντρου θα είχε και τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχει γκολ. Το καλό ξεκίνημα της ομάδας μας δεν είχε συνέχεια αφού μετά το 15 η Αελ ισορρόπησε και σταδιακά έγινε η ομάδα που με τις κάθετες μπαλιές έφτανε πιο εύκολα στο ύψος της περιοχής μας.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν όμως η ομάδα με τις πιο καλές ευκαιρίες, αρχικά με το σουτ του Βινίσους στο 3 και στο 10 με τον Πιπίνη. Οι Αλωνεύτης και Μαντούκα σήκωσαν το βάρος των επιθετικών μας προσπαθειών από τα δυο άκρα ενώ ο Σιέρινταν αν και απομονωμένος ήταν ο παίκτης που πέτυχε το γκολ στο 40 όταν μετά από σέντρα του Μαντούκα με πλασέ νίκησε τον Φεγκρούς.

Το 1-0 ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα μας αφού μετά το πρώτο καλό δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ αλλά ο Σιέρινταν είχε τη λύση!

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο αφού τα πολλά λάθη στο χώρου του κέντρου δεν επέτρεπαν στις δυο ομάδες να οργανωθούν σωστά. Η Αελ κράτησε περισσότερο την μπάλα χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Χιώτη. Αυτό όμως ήταν αρκετό για τον Δώνη να κάνει την πρώτη αλλαγή όταν στο 66 ο Αλεξάνδρου πέρασε στη θέση του Αρτυματά.

Η διάταξη άλλαξε σε 4-4-2 με τον Νεκτάριο να παίρνει θέση δίπλα από τον Σιέρινταν αλλά η εικόνα παρέμεινε η ίδια και με το πέρασμα του χρόνου φάνηκε ότι το ζητούμενο θα ήταν να διαφυλάξουμε το μηδέν παθητικό. Στο 73 έγινε η καλύτερη φάση του δευτέρου ημίχρονου όταν ο πλασέ του Αλωνεύτη αποκρούστηκε από αμυντικό σε κόρνερ.

Η δεύτερη κίνηση από τον πάγκο ήρθε στο 78 με τον Χαραλαμπίδη να αντικαθιστά τον Αλωνεύτη ενώ στα τελευταία λεπτά η προσοχή όλων επικεντρώθηκε στο να αμυνθούμε σωστά. Αυτό έγινε στον καλύτερο δυνατό βαθμό έτσι το τελικό σφύριγμα του Τσαγγάρη βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να κερδίζει με 1-0.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Τσαγγάρης έδειξε κόκκινη στον Ντεντε και κίτρινη στον Αλεξάνδρου μετά από αψιμαχίες μεταξύ διαφόρων ποδοσφαιριστών. Ο τηλεοπτικός φακός δείχνει τον παίκτη της ΑΕΚ να χτυπά τον Ολιβέιρα.

Κίτρινες: Πιπίνης, Αλεξάνδρου

ΑΠΟΕΛ Χιώτης, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν, Πιπίνης, Αρτυματάς (66 Αλεξάνδρου), Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης (78 Χαραλαμπίδης), Μαντούκα (89 Σολωμού), Σέρινταν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!