ΑΠΟΕΛ vs Αγία Νάπα 4-1

Αποστολή εξετελέσθη αφού η ομάδα μας έκανε το καθήκον της στο έπακρο. Η νίκη ήταν λίγο πολύ δεδομένη και το ζητούμενο ήταν να έρθει με τον σωστό τρόπο. Ο Ατόρνο ήταν σε έναν ακόμα αγώνα ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού πέτυχε τρία γκολ και κέρδισε τον πέναλτι με το οποίο ο Μαντούκα πέτυχε το τέταρτο γκολ. Όλα αυτά έγιναν στο πρώτο ημίχρονο έτσι στην επανάληψη η ομάδα έκανε απλά συντήρηση δυνάμεων έστω και αν ο Γιοβάνοβιτς περίμενε περισσότερα. Δεν επιφύλαξε εκπλήξεις ο Γιοβάνοβιτς όσον αφορά το αρχικό σχήμα αφού έχρισε βασικό τον Αλωνεύτη και άφησε στον πάγκο τον Μπουντιμίρ που έδειξε να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση στους τελευταίους αγώνες. Η διάταξη 4-5-1 έφερε τον Ατόρνο στην κορυφή έχοντας στηρίγματα στα φτερά τους Μαντούκα και Αλωνεύτη. Ο Μπεναχούρ είχε ρόλο οργανωτή ενώ λίγο πιο πίσω το δίδυμο Πίντο-Μοράις.

Η αποτελεσματικότητα του ΑΠΟΕΛ ήταν και πάλι το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας αφού στα πρώτα 25 λεπτά οι δυο ευκαιρίες μας έγιναν γκολ. Στο 8 λεπτό και μετά από κόρνερ ο Ατόρνο με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Χρυσοστόμου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 5 λεπτό ο Παραγουανός ανατράπηκε αντικανονικά μέσα στην περιοχή αλλά ο Τσούκκας φοβήθηκε να δώσει το πέναλτι.

Η Αγία Νάπα μετά το 1-0 συνέχισε να αμύνεται καλά και έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία της ενώ είχε σχετικά καλή κυκλοφορίας της μπάλας. Στο 12 μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από κόρνερ ο Πάρντο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ ήταν ένα γκολ στο 24 το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Ο Ατόρνο δεν άφησε ανεκμετάλλευτο τον άψογο συνδυασμό των Πίντο και Σέρχιο και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Το δεύτερο γκολ αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους έτσι στο 33 ήρθε το γκολ που έκρινε οριστικά τον αγώνα. Ο Ατόρνο ήταν και πάλι ο σκόρερ όταν με τη βοήθεια και της τύχης είδε το πλασέ του να χτυπά και σε αμυντικό και να καταλήγει στα δίκτυα για 3η φορά.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα μας να σκοράρει και τέταρτη φορά όταν ο Ατόρνο κέρδισε πέναλτι το οποίο έκανε γκολ ο Μαντούκα με εύστοχη εκτέλεση.

Με το 4-0 υπέρ μας το δεύτερο ημίχρονο είχε αναπόφευκτα διαδικαστικό χαρακτήρα  με την ομάδα μας να έχει τον πλήρη έλεγχο και να προσπαθεί για το γκολ και την Αγία Νάπα να αμύνεται. Σχετικά νωρίς ο Γιοβάνοβιτς έκανε κολλητές τις δυο αλλαγές όταν στο 55 πέρασαν στον αγώνα οι Τζιόλης και Χαραλαμπίδης στη θέση των Καρυπίδη και Αλωνεύτη αντίστοιχα.

Η κίνηση έφερε και εσωτερικές αλλαγές με τον Μοράις να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας και τον Μαντούκα να περνά στη φυσική του θέση. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε αφού ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα αλλά να αρκείται στην κατοχή και να μην επιδιώκει έντονα το γκολ.

Η είσοδος του Μπουντιμίρ στο 69 ήταν η μοναδική αξιόλογη εξέλιξη αφού στα τελευταία λεπτά όλοι περίμεναν απλά τη λήξη του αγώνα. Στο τελευταίο λεπτό η χαλάρωση έφερε το γκολ για την Αγία Νάπα όταν ο Κλουκόφσκι στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας μας.

Κίτρινες: Μοράις

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σέρχιο, Κλουκόφσκι, Καρυπίδης (55 Τζιόλης), Μπόρδα, Μοράις, Πίντο, Μπεναχούρ (69 Μπουντιμίρ), Μαντούκα, Αλωνεύτης (55 Χαραλαμπίδης), Ατόρνο

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!