ΑΠΟΕΛ vs Αεκ Κουκλιών 5-0

Η μεγαλύτερη νίκη του ΑΠΟΕΛ είναι γεγονός και ήρθε σε μια στιγμή που η ομάδα την είχε μεγάλη ανάγκη. Τα τρία γκολ του Γκονσάλβες, ο χρόνος συμμετοχής και η ασιστ του Αρτυματά και η επιστροφή του Αλωνεύτη στις καλές εμφανίσεις ήταν σε ατομικό επίπεδο τα πιο σημαντικά στοιχεία που δημιουργούν προϋποθέσεις για ανάκαμψη. Λέμε προϋποθέσεις γιατί απέναντι μας είχαμε μια από τις πιο αδύνατες ομάδες του πρωταθλήματος η οποία επέλεξε συνειδητά να προφυλάξει κάποιους παίκτες, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε με 10 παίκτες. Ο Δώνης επιφύλαξε ουσιαστικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα λόγω τραυματισμών και του γνωστού επιθετικού προβλήματος. Έτσι ο Μοράις πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Αμορίν ενώ η πλέον απρόσμενη κίνηση ήταν η τοποθέτηση του Αλεξάνδρου δίπλα στον Βινίσιους σε ρόλο αμυντικού χαφ. Η διάταξη 4-4-2 είχε τους Αλωνεύτη και Γκονσάλβες ως επιθετικό δίδυμο ενώ στα δυο άκρα ήταν οι Χαραλαμπίδης και Μαντούκα.

Το ξεκίνημα ήταν νωθρό για την ομάδα μας αφού πέραν της κατοχής δεν μπορούσαμε να γίνουμε απειλητικοί. Η Αεκ αμυνόταν στο μισό γήπεδο κα κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Καϊρίνου. Το μήνυμα ότι έπρεπε να πάρουμε στα σοβαρά τον αγώνα ήρθε στο 8 όταν η Αεκ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Σιέλης βρέθηκε απέναντι από τον Πάρντο αλλά το πλασέ του πέρασε έξω. Εννοείται ότι προηγήθηκε ένα αστείο λάθος της αμυντικής μας γραμμής.

Σταδιακά και με τον Αλωνεύτη να αρχίζει να ανεβάζει στροφές ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να έχει καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά και να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 27 χάθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Καϊρίνος απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Χαραλαμπίδη, ενώ στο 30 ήρθε το γκολ.

Στο λεπτό αυτό ο Αλωνεύτης με σέντρα έστειλε την μπάλα στον Γκονσάλβες ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-0 έδωσε στην ομάδα μας το προβάδισμα που ήθελε και επέτρεψε στους παίκτες μας να παίξουν πιο ελεύθερα. Η συνέχεια βρήκε τον Αλεξάνδρου να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 34 ενώ όλα κρίθηκαν στο 40. Στο λεπτό αυτό ο Αλωνεύτης ανατράπηκε αντικανονικά από τον Καϊρίνο με το διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι και να δίνει κόκκινη. Ο Μαντούκα που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος και το 2-0 ουσιαστικά έθεσε τις βάσεις για τη νίκη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή με τον Αρτυματά να περνά στη θέση του Βινίσιους ο οποίος πριν την ανάπαυλα αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο. Η ομάδα έχοντας καθολική υπεροχή και συνέχισε να αναζητά το γκολ με αυτά να έρχονται μαζεμένα. Στο 54 ο Χαραλαμπίδης εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σέρτζιο και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Το πιο σημαντικό γκολ ήρθε ένα λεπτό αργότερα όταν ο Αρτυματάς με πάσα ακριβείας έβγαλε τον Γκονσάλβες σε τετ α τετ ο οποίος την κατάλληλη στιγμή με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 4-0 έδωσε την ευκαιρία στο Δώνη να κάνει νωρίς και τις δυο τελευταίες αλλαγές με τον Ντα Σίλβα να παίρνει τη θέση του Καπράλ στο αριστερό άκρο, ενώ λίγο αργότερα ο Σιέρινταν πήρε τη θέση του Αλωνεύτη.

Τα τελευταία 20 λεπτά είχαν χαρακτήρα προπόνησης αφού ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους παίκτες μας να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Τα τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 84 με πλασέ του Γκονσάλβες!

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αμορίν, Μοράις, Σέρτζιο, Καμπράλ (58 Ντα Σίλβα), Βινίσιους (46΄ Αρτυματάς), Αλεξάνδρου, Μαντούκα, Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης (61 Σιερινταν), Γκονσάλβες

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!