ΑΠΟΕΛ Vs Αεκ 4-4

Ένας τραγικός ΑΠΟΕΛ κατάφερε να αποφύγει την ήττα με ένα γκολ του Σωτηρίου στο 90. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε κατώτερη των απαιτήσεων και καθόλου τυχαία βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 1-3. Η απαράδεκτη αμυντική λειτουργία δεν επέτρεψε να αντιδράσουμε έγκαιρα και σωστά αφού κάθε φορά που σκοράραμε τα λάθη έδιναν την ευκαιρία στην Αεκ να απαντά με γκολ. Ο Πίερος Σωτηρίου ήταν αυτός που μας έσωσε αφού τα δυο γκολ του στα τελευταία λεπτά του αγώνα έκανα το 2-4 σε 4-4. Η διαφορά από τον Απόλλωνα που κέρδισε μειώθηκε σε τρεις βαθμούς αλλά αυτό που μένει είναι η κακή εικόνα που έβγαλε σε έναν ακόμα αγώνα η ομάδα μας.

Το πλάνο του Δώνη

Ο προπονητής μας παρέταξε την ομάδα με το γνωστό 4-4-2 αλλά με εκπλήξεις όσον αφορά τα άτομα σε κάποιες θέσεις αφού ο Ρίισε ήταν βασικός αντί του Αντωνιάδη ενώ και ο Παπάζογλου προτιμήθηκε αντί του Κακά στη θέση του Καρλάο που κρίθηκε ανέτοιμος και αποκλείστηκε από την αποστολή. Ο Δώνης διατήρησε στο αρχικό σχήμα τους Σιέρινταν και Μαντούκα αλλά σε αυτό ήταν και ο Τζιμπούρ.

Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης άρχισαν τα προβλήματα αφού ο Εφραίμ ένιωσε ενοχλήσεις στους  προσαγωγούς με τον Αλεξάνδρου να επιστρατεύεται εσπευσμένα, αντί του Αλωνεύτη που ήταν η λογική επιλογή.

Ο αγώνας

Η Αεκ με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας έδειξε από την αρχή ότι θα μας δημιουργούσε προβλήματα αφού με 2-3 μπαλιές κατάφερνε να στέλνει την μπάλα στην περιοχή μας. Το πρώτο σοβαρό λάθος έγινε στο 13 όταν ο Σέρτζιο άφησε ακάλυπτη την πλευρά του έτσι ο Εγγλέζου αφύλαχτος έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίκτυα.

Η ομάδα μας επιχείρησε και κατάφερε να αντιδράσει νωρίς αφού τέσσερα λεπτά αργότερα η ασιστ του Μαντούκα βρήκε τον Τζιμπούρ ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-1 δεν είχε την αναμενόμενη συνέχεια αφού η αμυντική μας γραμμή συνέχισε να κάνει δώρα.

Ένα αχρείαστο φαουλ του Αμορίν στο 20 έστησε την Αεκ έξω από την περιοχή μας και στην εκτέλεση του ο Πάρντο κοιμήθηκε με αποτέλεσμα ο Κάντε με εύκολη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-2 ήταν ακόμα ένα ισχυρό σοκ για την ομάδα μας που είχε σοβαρά προβλήματα αφού οι όποιες πρωτοβουλίες του Τζιμπούρ δεν ήταν αρκετές αφού παίκτες όπως οι Αλεξάνδρου, Μοράις αλλά ακόμα και αυτός ο Σέρτζιο ήταν σε κακή μέρα.

Δεν μας έφταναν τα προβλήματα μας είχαμε και τον δειλό Νικολαϊδη να κλείνει τα μάτια όταν μέσα στα μούτρα του ο Καταλά έγινε τερματοφύλακας αποκρούοντας με τα χέρια το πλασέ του Μαντούκα στο 26.

Με κάθε επίθεση της Αεκ να μυρίζει γκολ τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Χωρίς καλή ψυχολογία και με τη νευρικότητα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό μας δεν μπορούσαμε να οργανωθούμε καλά έστω και αν στο 43 χάθηκε μια καλή ευκαιρία με τον Σιέρινταν.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Παπάζογλου πούλησε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και στην εξέλιξη της φάσης ο Λαρένα με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 1-3.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια αλλαγή αφού ο Δώνης επιχείρησε να διορθώσει την λανθασμένη επιλογή της χρησιμοποίησης του Αλεξάνδρου με τον Αλωνεύτη να περνά στη θέση του. Η πρώτη φάση έφερε την μείωση του σκορ όταν στο 50 ο Τζιμπούυρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 2-3 έστειλε το μήνυμα ότι ίσως να γινόταν και πάλι ένα θαύμα αλλά στο 55 προσγειωθήκαμε στη σκληρή πραγματικότητα.

Ένα πούλημα της μπάλας του Ρίισε στο κέντρο του γηπέδου έδωσε την ευκαιρία στην Αεκ να εκδηλώσει ακόμα μια αντεπίθεση με τον Αμορίν να γλιστρά αντί να αποκρούει και τον Κάντε να στέλνει χωρίς δυσκολία την μπάλα στα δίκτυα.

Το 2-4 έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα ενώ ο Δώνης στο 68 επιστράτευσε τον Σωτηρίου αντικαθιστώντας τον Σιέρινταν.

Στο 75 μας δόθηκε η ευκαιρία να μειώσουμε στο σκορ όταν ο Βινίσιους κέρδισε πέναλτι αλλά η εκτέλεση του Μαντούκα ήταν κακή με την μπάλα να πηγαίνει στο κέντρο της εστίας και να σταματά στα πόδια του Τόνιο.

Στη συνέχεια η ομάδα μας ρίσκαρε με τον Αμορίν να γίνεται φορ, τον Μοράις κεντρικός αμυντικός και την ομάδας μας να ανοίγεται. Στο 85 ο Πιέρος Σωτηρίου με κοντινό πλασέ μείωσε το σκορ σε 3-4 ενώ στο 90 ο ίδιος παίκτης έγινε ο χρυσός σκόρερ όταν με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 4-4.

Κίτρινες: Παπάζογλου, Αμορίν, Αρτυματάς ΑΠΟΕΛ:  Πάρντο, Σέρτζιο, Παπάζογλου, Αμορίν, Ρίισε, Βινίσιους, Μοράις, Σέρινταν (68΄ Σωτηρίου), Αλεξάνδρου (46΄ Αλωνεύτης), Μαντούκα (90 Αρτυματάς), Τζιμπούρ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!