Δικαιολογίες πολλές

Το ΑΠΟΕΛ ψάχνει για ποιοτικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το ΑΠΟΕΛ ψάχνει για νεαρούς σε ηλικία παίκτες που θα έχουν παρών και μέλλον στην ομάδα μας. Το ΑΠΟΕΛ ψάχνει για παίκτες που δεν είναι ελεύθεροι, γεγονός που κάνει πιο δύσκολη την απόκτηση τους. Το ΑΠΟΕΛ ψάχνει παίκτες και οι πάντες προσαρμόζουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη τα εκατομμύρια που πήραμε από το champions league . To ΑΠΟΕΛ δεν πρόκειται να ξοδέψει αλόγιστα όπως κάνουν οι άλλοι. Το ΑΠΟΕΛ έχει ένα πολύ ικανό σύνολο και απέδειξε ότι δε στηρίζεται σε μονάδες. Το ΑΠΟΕΛ έχει στο ρόστερ του παίκτες όπως ο Παουλίστα που μπορούν να αποδειχτούν «μεταγραφές».

Αν ρωτούσαμε κάποιον από τους διοικούντες και ιδιαίτερα αυτούς που όταν βρουν μικρόφωνο μπροστά τους βγάζουν τη γλώσσα τους περίπατο, είμαστε σίγουροι ότι θα έβρισκαν ακόμα περισσότερες δικαιολογίες. Κάποιες από αυτές είναι καλές και βάσιμες κάποιες όμως όχι. Έχουμε καταντήσει κουραστικοί με το να τονίζουμε καθημερινά την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Ακόμα πιο κουραστικοί ή και κάτι περισσότερο έχουν καταντήσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που βάζουν χρονοδιαγράμματα τα οποία δεν τηρήθηκαν ποτέ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη χτεσινή συνέντευξη τύπου είπε για ακόμα μια φορά τα αυτονόητα και η αναμονή συνεχίζεται. Ελπίδα όλων ίσως και αβάσιμη είναι να ακούσουμε μια θετική είδηση πριν το τέλος της εβδομάδας, οπότε και λήγει το χρονοδιάγραμμα του αντιπροέδρου του ΑΠΟΕΛ.

Και για να μη ξεχνιόμαστε υπάρχει και ο αγώνας με τη Δόξα ο οποίος θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο Μακάρειο. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι οι χειρότερες δυνατές αλλά στα θετικά είναι οι αυξημένες επιλογές που έχει ενώπιον της η τεχνική ηγεσία. Μετά από μήνες οι λίστα με τους τραυματίες περιλαμβάνει μόνο τρείς ποδοσφαιριστές (Χιώτης, Αλεξάνδρου, Μορφής) αφού όλοι οι άλλοι προπονούνται κανονικά. Φυσικά Ζόρζε και Σικορά δε θεωρούνται ακόμα έτοιμοι για ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής αλλά ας είναι και έτσι.

Χωρίς έδρα
Είναι τελικά γραφτό η καλαθοσφαιρική μας ομάδα να μην αγωνιστεί φέτος στη φυσική της έδρα. Η Δ.Ε. της ΚΟΚ τιμώρησε τον ΑΠΟΕΛ με 3 αγωνιστικές να αγωνιστεί μακριά από το Λευκόθεο. Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια της έδρας για τα παιχνίδια με άεκ και αέλ και μετά αναλόγως του κυπέλλου ή με την ΕΝΑΔ. Μέσα στις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα μας φέτος από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ευρώπη και Κύπρο προστίθενται τώρα και προβλήματα με το ότι καταντήσαμε οι γυρολόγοι των γηπέδων. Είναι κρίμα μια τέτοια ομάδα, που οι ειδικοί την χαρακτηρίζουν σαν την καλύτερη που είχαμε ποτέ, να αγωνίζεται άνισα, χωρίς οι παίχτες να έχουν καμιά ευθύνη για αυτό.

______________________________________________________________

Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ
Όποιος Ελεύθερα συλλογάται,
συλλογάται καλά;

Ο Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ, σαν οργανωμένο σύνολο, εκφράζει τη θλίψη του και τα συλλυπητήρια του, προς την οικογένεια του θύματος της στυγερής και άνανδρης δολοφονίας Άντη Χατζηκωστή.  Σαν οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ νιώθουμε και εμείς αποτροπιασμό για τα όσα αίσχιστα γίνονται τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας.

Καταδικάζουμε την άνανδρη  δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή. Είναι στα μάτια μας, μια απόπειρα δολοφονίας της Δημοκρατίας. Οι πυροβολισμοί που δέχτηκε ο Άντης Χατζηκωστής, στόχευαν όλους όσους συλλογιούνται ελεύθερα. Όλους όσους συνεχίζουν τον αγώνα για δικαίωση. Στόχευαν μαζί με τον Άντη να πλήξουν την κοινωνία μας με φόβο και ανασφάλεια.

Θέλουμε σαν Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ να καταδικάσουμε το «η Κύπρος είναι τουρκική» που εγκληματίες έγραψαν σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας και στον τοίχο του  προεδρικού μεγάρου. Που έφεραν στον λαό μας το αίσθημα της ταπείνωσης και της ανομίας αφού καμία σύλληψη δεν έγινε. Σε αντίθεση με τις συλλήψεις των δικών μας παιδιών που κρατούσαν το ιερό σύμβολο των αγώνων και του έθνους μας, την σημαία μας. Δυστυχώς αυτά μας θυμίζουν σταλινικά καθεστώτα κι όχι δημοκρατία.

Καταδικάζουμε την σύληση του τάφου και την κλοπή της σορού του τέως προέδρου της Κ.Δ κ. Τ. Παπαδόπουλου. Νιώσαμε δυστυχώς  την πικρή αίσθηση της ταπείνωσης, ότι είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι. Το νιώσαμε ακόμη πιο πολύ με την αδυναμία της αστυνομίας και του κράτους. Η συνέχεια, χειρότερη. Πόση ταπείνωση μπορεί να νιώθει ο μαρτυρικός λαός των Ελλήνων της Κύπρου, όταν μετά τις υποσχέσεις των πολιτικών και της αστυνομίας ότι θα βρεθούν οι ένοχοι, να βρίσκεται σκισμένη η Ελληνική σημαία;

Κι ακόμη καταδικάζουμε σαν οργανωμένο σύνολο τις κλοπές και το κάψιμο των ελληνικών σημαιών από τον τάφο του πρώην Προέδρου της Κ.Δ. Σπύρου Κυπριανού και άλλους τάφους, γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε την κατρακύλα  της κοινωνίας μας και της γενικής ανασφάλειας που περιπλέει η πατρίδα μας.

Λησμόνησαν οι εχθροί μας, με ποιο λαό έχουν να κάνουν. Ο κάθε Έλληνας κουβαλά μέσα του μια ιστορία, μια κουλτούρα, ένα πολιτισμό, ένα αγώνα. Ο ακρίτας Έλληνας της Κύπρου που ανεμίζει την ελληνική σημαία σ’ ένα ευρωπαϊκό αγώνα ποδοσφαίρου τα κουβαλά μαζί του όλα αυτά. Οι ομάδες που αντιπροσωπεύουν την μαρτυρική μας ημικατεχόμενη  Κύπρο, στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αντιπροσωπεύουν όλα αυτά. Αντιπροσωπεύουν εμάς, την ιστορία μας, τους αγώνες μας, τους ήρωες μας.
Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα να ανεμίζουμε την ελληνική μας σημαία. Είναι συνταγματικό δημοκρατικό μας δικαίωμα να  τραγουδάμε τον εθνικό μας ύμνο. Δεν προκαλούμε κανένα υγιή σκεπτόμενο συνάνθρωπό μας, ούτε έχει κανένας το δικαίωμα να μας αποκαλεί φασίστες και εθνικιστές γι ‘αυτό.

Τριάντα Πέντε και κάτι χρόνια μετά την παράνομη και βάρβαρη εισβολή των Τούρκων δεν ξεχνάμε και συνεχίζουμε τον αγώνα. Συνεχίζουμε σαν λαός που γέννησε την δημοκρατία να εκφραζόμαστε ελεύθερα, να ασκούμε κριτική στους πολιτικούς μας και στο κράτος μας, να είμαστε ενεργό μέλος της Κυπριακής δημοκρατίας. Ξενοκινούμενοι και τηλεκατευθυνόμενοι από οποιονδήποτε εχθρό είτε δημοσιογράφοι είτε πολιτικοί ή άλλοι δεν μας φοβίζουν.

Οι αξίες μας, τα ιδανικά μας, το κράτος μας και ο πολιτισμός μας είναι υψίστης σημασίας για μας.
Είναι πρωτάκουστο να συλλαμβάνονται άτομα επειδή διαδήλωσαν εναντίον του προέδρου και της πολιτικής του.

Σαν Παν. Συ. Φι ΑΠΟΕΛ αγωνιούμε για την επόμενη μέρα. Δεν υποκύπτουμε, δεν συνθηκολογούμε. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε ελεύθερα και χωρίς φόβο την άποψή μας. 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!