Δυστυχώς προβλημάτισε

Ασφαλώς και στους δέκα αγώνες που απομένουν μπορεί να ανατραπούν πολλά αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να αξιολογούμε αυτά που βλέπουμε και όχι να προσμένουμε σε κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ο ΑΠΟΕΛ λοιπόν στον αγώνα με την Ομόνοια παρουσίασε εκ νέου το κακό του αγωνιστικό πρόσωπο και επανάφερε τον προβληματισμό ανάμεσα στους οπαδούς μας. Η εικόνα της ομάδας μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταθλιπτική. Είναι για αυτό που οι ομονοιάτες με έπαρση έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν ότι αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει αυτή θα έπρεπε να ήταν η δική τους.

Είχαμε εντοπίσει και μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα ότι η ομάδα έπρεπε να παρουσιαστεί καλύτερη προκειμένου να κερδίσει την Ομόνοια αφού η νίκη στον προηγούμενο αγώνα ήρθε ως ένα βαθμό και συγκυριακά.

Στον αγώνα με την κατώτερη ποιοτικά Ομόνοια είδαμε έναν ΑΠΟΕΛ που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί με ορθόδοξο τρόπο αφού οι παίκτες δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν το πλάνο του προπονητή. Με εξαίρεση ένα καλό 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο, στο υπόλοιπο η ομάδα έδειχνε και ήταν μαγκωμένη.

Η αδυναμία του Ντε Βινσέτι να δικαιολογήσει την παρουσία του στον αγώνα χώρο αποσυντόνισε όλη την ομάδα και το ανησυχητικό ήταν πως όταν ο Φινκ προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση αυτή έγινε χειρότερη.

Η είσοδος του Νάφιου δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού όχι μόνο δεν έδωσε στην ομάδα την επιθετική πνοή που χρειαζόταν αλλά επέτρεψε στην Ομόνοια να επιτίθεται με μεγαλύτερη άνεση και μαζικότητα..

Ο παθητικός ρόλος του ΑΠΟΕΛ σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο ήταν απόδειξη της έλλειψης καλής ψυχολογίας και ετοιμότητας να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου. Η έξοδος του Καρλάο ήταν ως ένα βαθμό αναγκαστική προκειμένου να μην αποβληθεί αλλά αυτή έκανε ακόμα πιο προβληματικό τον αμυντικό μηχανισμό της ομάδας. Χωρίς κατοχή της μπάλας και με τυφλές μπαλιές το γκολ του Φοφάνα ήρθε ως μια φυσιολογική εξέλιξη.

Ο ΑΠΟΕΛ για ακόμα μια φορά πήρε απροβίβαστο βαθμό σε ένα ντέρμπι που θα έπρεπε να παρουσιαστεί καλύτερος. Και επειδή υπήρξαν απώλειες και με τις κωλοπετινίτσες τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα αν δεν βελτιωθούμε!

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!