Είμαστε κομπλέ;

Η χτεσινή μεταγραφή του βραζιλιάνου μέσου Βινίσιους Ολιβέιρα στην ομάδα μας ολοκληρώνει εκτός απροόπτου τον προγραμματισμό του Πάουλο Σέρτζιο για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Η ομάδα μας πρόσθεσε οχτώ νέους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, ενώ ανανέωσε την συνεργασία της με ακόμα οχτώ, των οποίων το συμβόλαιο είχε λήξει. Από την ομάδα αποχώρησαν πέντε ποδοσφαιριστές ενώ σε αυτούς δεν υπολογίζεται καν ο Ζουέλα ο οποίος είχε διακοσμητικό ρόλο από τον Γενάρη και μετά. Ο ΑΠΟΕΛ μετά από μια μέτρια μεταγραφική χρονιά που έζησε πέρσι κατά την κοινή γνώμη των οπαδών μας, γίνεται μάρτυρας ακόμα μίας μακροσκελούς λίστας ποδοσφαιρικών επιλογών του νέου προπονητή. Οι νέοι ποδοσφαιριστές, χωρίς ιδιαίτερες εμπειρίες από μεγάλες ομάδες,  καλούνται να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης και την πίεση για ευρωπαϊκές επιτυχίες, καθώς και το πολυπόθητο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα που όλοι θέλουμε.

Με την ολοκλήρωση του μεταγραφικού πλάνου τίθεται το ερώτημα… είμαστε κομπλέ; Αν χωρίσουμε την ομάδα σε τρία σκέλη θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στο πιο πάνω με περισσότερη άνεση.

Η αμυντική θωράκιση

Μετά και την οριστικοποίηση της λύσης της συνεργασίας του ΑΠΟΕΛ με τον Καρυπίδη, αυτοί που καλούνται να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν για την ομάδα μας είναι:

Ηλία ΜάριοςMario SergioΣολωμού ΆνθοςKlukowski MichaelΑντωνιάδης ΜάριοςOliveira MarceloBorda HaritzAmorin Joao Guilherme

Τα ερώτημα που δημιουργείται είναι ξεκάθαρο: τι θα γίνει με το πονεμένο αριστερό άκρο; Θα καταφέρει ο Κλουκόφσκι να παρουσιάσει ένα νέο αγωνιστικό πρόσωπο; Θα πρέπει να αρκεστούμε και σε παράλληλες λύσεις των Αλεξάνδρου και Ντα Σίλβα; Μπορεί ο Μάριος Ηλία να αποτελέσει μια καλή επιλογή σε αυτή την θέση;

Όσον αφορά τους κεντρικούς αμυντικούς δεν μας δημιουργούν οποιοδήποτε άγχος (για την ώρα!) αφού ο Ολιβέϊρα απέδειξε ότι αποτελεί μια αξιόπιστη και σταθερή λύση ενώ ο Αμορίν φαίνεται να συμπληρώνει το κενό που δημιουργήθηκε πέρσι όσον αφορά την ταχύτητα. Δεξιά, ο Μάριο Σέρτζιο θα πρέπει να νιώθει άνετος με την θέση του, ενώ η επιλογή Σολωμού είναι αποδεκτή.

Δυστυχώς η πονεμένη αριστερή πλευρά δεν επιτρέπει στην ομάδα μας να θεωρείται κομπλέ στην αμυντική της θωράκιση.

Ο πυρήνας του κέντρου

Η δύναμη του ΑΠΟΕΛ εδώ και πολλά χρόνια είναι αναμφίβολα η καλή χημεία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο κέντρο.Νούνο ΜοράιςΓκόμεζΑρτυματάς ΚωστάκηςΜπενασούρΝτα ΣίλβαΧαραλαμπίδης ΚωνσταντίνοςΑλωνεύτης ΕυστάθιοςΑλεξάντρου ΝεκτάριοςΣατσίας ΜαρίνοςΜαντούκαΚονσάλβεςΒινίσιους

Η θετική κατάληξη στο θέμα του Νούνο, ήρθε να μετριάσει τις αποχωρήσεις των Πίντο και Τζιόλη οι οποίοι στο πλευρό του Μοράις αποτελούσαν το κέντρο ελέγχου της ομάδας μας. Το κενό των δύο καλείται να γεμίζει ο Βινίσιους, όπου μαζί με τον Αρτυματά αποτελούν τους μόνους καθαρόαιμους ανασταλτικούς μέσους.

Οι πλειάδα επιτελικών μέσων μας γεμίζει με αισιοδοξία. Αν προσθέσουμε σε αυτήν τον Τιάγκο Γκόμες και Κονσάλβες  και ελπίζοντας στην αναγέννηση του Μπενασούρ, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί στον χώρο της μεσαίας γραμμής να θεωρείται κομπλέ.

Η γραμμή κρούσης

Η επιθετική γραμμή του ΑΠΟΕΛ για την νεά αγωνιστική περίοδο αποτελεί ερωτηματικό. Η ενίσχυση με τους Σιέρινταν αλλά και Κονσάλβες (εφόσον παίζει και  μπροστά) δημιουργεί μια επιφυλακτικότητα για το κατά πόσο θα είναι παραγωγική. Η ομάδα μας, πέραν από την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα που κουβαλά ο Κονσάλβες έχει άμεση ανάγκη το εύκολο γκολ. Ο Ατόρνο είναι αμφίβολο για το πότε και πως θα καταφέρει να επανέλθει στην ομάδα , ενώ ο Μπούτιμιρ δεν μας έδειξε ότι διατηρεί κάποια στενή σχέση με τα δίχτυα.

Το μεγάλο βάρος της ευθύνης πέφτει στον Σιέρινταν ο οποίος στην περσινή, καλύτερη χρονιά στην καριέρα του, πέτυχε όλα κι όλα εννέα γκολ. Ελπίδα μπορεί να αποτελέσει και η πιθανότητα να δούμε τελικά τον Κονσάλβες να αγωνίζεται ως επιθετικός ενώ χωρίς να επιφορτίζουμε τον Πιέρο με επιπλέων άγχος, πιστεύουμε ότι μπορεί να εξελίχθη άμεσα σε μια βασική μονάδα στον επιθετικό μηχανισμό του ΑΠΟΕΛ.  Προς το παρών ούτε η επίθεση μπορεί να θεωρηθεί 100% κομπλέ!

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!