Εθνικός Άχνας Vs ΑΠΟΕΛ 0-4

Η νικηφόρος πορεία της ομάδα μας συνεχίστηκε αφού με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα περάσαμε και το εμπόδιο του Εθνικού Άχνας. Το γρήγορο γκολ το Σιέρινταν βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ενώ η έλλειψη ηρεμίας που παρατηρήθηκε στη συνέχεια δεν στοίχισε αφού στην επανάληψη ήρθαν σχετικά νωρίς άλλα δυο γκολ που έκριναν τον αγώνα. Ο Δώνης είδε με ικανοποίηση την ομάδα να αντεπεξέρχεται και κυρίως παίκτες όπως τον Ντε Βινσέτι και τον Σιέρνινταν να έχουν καλή απόδοση. Ο Ιρλανδός σκόραρε δυο τέρματα μετά από καιρό ενώ ο Αργεντινός έδειξε να βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Η εξέλιξη του σκορ έδωσε τη δυνατότητα να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Παπάζογλου ενώ στα θετικά περνά και η επάνοδος του Αλεξάνδρου που συνδυάστηκε και με γκολ.

To πλάνο του Δώνη

Ο προπονητής μας έπρεπε να διαφοροποιήσει το πλάνο του λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα όταν στην προθέρμανση ο Αλωνεύτης που θα ξεκινούσε ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Ο Αλεξάνδρου πήρε τη θέση του στο αριστερό άκρο ενώ ο Εφραίμ ήταν δεξιά. Η μίνι έκπληξη έγινε με τον Τζιμπούρ να μένει στον πάγκο και τους Ντε Βινσέτι – Σιέρινταν να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Μοράις επανήλθε στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Βινίσιους ενώ η αμυντική τετράδα μπροστά από τον Πάρντο ήταν η γνωστή με τους Σέρτζιο, Ρίισε, Αμορίν και Καρλάο.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα της ομάδας μας ήταν το καλύτερο δυνατό αφού στην πρώτη ουσιαστικά τελική προσπάθεια ήρθε το γκολ. Ήταν η φάση στο 7 όταν το μακρινό σουτ του Σιέρινταν ξεγέλασε τον Κουντούλ για να καταλήξει στα δίκτυα.

Το γρήγορο γκολ έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα μας να μην αγχωθεί και να μπορεί να κυκλοφορεί την μπάλα με δημιουργικό τρόπο έτσι στο 14 χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία όταν ο Ντε Βινσέτι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του ήταν πολύ άστοχο. Στην πορεία η νευρικότητα άρχισε να κυριαρχεί στο παιχνίδι της ομάδας μας κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί έστω και αν κάποια μαρκαρίσματα των αντιπάλων αποτέλεσαν αφορμή.

Ο Εθνικός είχε σοβαρά προβλήματα στο να οργανωθεί σωστά αλλά στο 34 έφτασε από το πουθενά πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από λάθος του Αμορίν ο Αμεσάν σούταρε αλλά ο Πάρντο απέκρουσε σε κόρνερ.

Η ένταση και τα νεύρα κορυφώθηκαν στο 44 όταν ο Ζουνίνιο δεν τήρησε το fair play μετά ππυ οι δικοί μας την έβγαλαν έξω με τον παίκτη του Εθνικού να επιχειρεί να πλασάρει και τον Πάρντο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε η γνωστή μικροσυμπλοκή ανάμεσα στους παίκτες με τον Βινίσους και τον Ζουνίνιο να δέχονται τις κίτρινες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα μας να έχει και πάλι την εδαφική υπεροχή και ελέγχει το ρυθμό του αγώνα. Η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα έγινε στο 55 όταν ο Σιέρινταν εκμεταλλεύτηκε την άψογη ασιστ – σέντρα του Ντε Βινσέτι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Εθνικού.

Το 2-0 έδωσε στην ομάδα μας το ισχυρό προβάδισμα το οποίο διαχειρίστηκε σωστά στη συνέχεια αφού και ο Εθνικός συμβιβάστηκε με το αναπόφευκτο. Ο Δώνης δεν έχασε την ευκαιρία και στο 68 έκανε τις δυο πρώτες αλλαγές με τους Παπάζογλου και Μαντούκα να αντικαθιστούν τους Εφραίμ και Ντε Βινσέτι αντίστοιχα.

Όταν στο 70 ήρθε και το τρίτο γκολ όλα είχαν τελειώσει αφού τα εναπομείναντα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Το γκολ είχε τη σφραγίδα του Αλεξάνδρου ο οποίος με προσωπική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε άψογα για να κάνει το 0-3.

Η είσοδος του Τζιμπούρ στη θέση του Σιέρινταν ήταν η φυσιολογική 3η αλλαγή του Δώνη ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 85. Ο άψογος συνδυασμός των Τζιμπούρ και Μαντούκα έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής που με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να διαμορφώσει το τελικό 0-4.

Κίτρινες: Βινίσιους, Μοράις,

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Ρίισε, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Αλεξάνδρου, Εφραίμ (68΄ Παπάζογλου), Ντε Βινσέντι (68΄ Μαντούκα), Σέρινταν (71 Τζιμπούρ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!