Ζητούμενο το τέλειο παιχνίδι

Ο Γιοβάνοβιτς μίλησε χτες για την ανάγκη ενός τέλειου παιχνιδιού και αυτό είναι το ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ για να μπορέσει να κερδίσει μια πολύ καλύτερη ομάδα η οποία έχει στο μανίκι της και το 1-0 του πρώτου αγώνα. Μίλησε επίσης για συγκέντρωση αφού ένα λάθος είναι αρκετό για να ανατρέψει τα πάντα. Η ομάδα μας πρέπει να σκοράρει περισσότερα από ένα τέρματα και το ερώτημα που απασχολεί πλέον είναι πως θα το επιδιώξει. Επιθετικό πλάνο από την αρχή (4-4-2) ή διασφάλιση καλής μεσοαμυντικής λειτουργίας (4-5-1) αυξάνοντας με την πάροδο του χρόνου την πίεση; Αυτά και πολλά άλλα πρέπει να στριφογύριζαν όλο το βράδυ στο μυαλό του προπονητή μας ο οποίος συνήθως ανακοινώνει την απόφαση του λίγες ώρες πριν τον αγώνα ακόμα και στους συνεργάτες του.

Γιατί 4-4-2

Κάποια δεδομένα σπρώχνουν προς το 4-4-2.. Η απουσία του Πίντο για παράδειγμα στερεί από την ομάδα τον πιο δημιουργικό παίκτη στο νευραλγικό χώρο του κέντρου και τη δυνατότητα να «γεμίσει» το κέντρο.

Ο Αλμείδα δεν είναι στα καλύτερα του και αυτό είναι γνωστό έστω και αν δεν το παραδεχόμαστε και ελπίζουμε σήμερα σε μια έκρηξη. Όπως φάνηκε και στον πρώτο αγώνα υπάρχει ο κίνδυνος να περάσει απαρατήρητος αν δεν έχει στηρίγματα και αν δεν μπορέσει να κάνει καλό παιχνίδι. Από την άλλη ο Σολάρι είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση αλλά είναι δεδομένη και για αυτόν η δυσκολία να γίνει απειλητικός ως μοναδικός προωθημένος.

Όλα αυτά συνηγορούν σε εντεκάδα και με τους δυο όπως είδαμε και στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, προσδοκώντας πάντα και σε σωστή αμυντική συμπεριφορά όλης της ομάδας, ουσιαστική βοήθεια από τους Χαραλαμπίδη και Μαντούκα στον οργανωτικό τομέα και όλα όσα προβλέπει ένα τέλειο παιχνίδι!

Γιατί 4-5-1

Είναι δεδομένο ότι η ομάδα έχει πιο δουλεμένο το 4-5-1 με τον Μαρσίνιο σε ρόλο οργανωτικού μέσου αφού ο Βραζιλιάνος είναι ο παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Αν προτιμηθεί η διάταξη με έναν επιθετικό στην κορυφή, εκτιμούμε ότι αυτός θα είναι ο Αλμείδα ενώ στο κέντρο θα παραμείνουν οι Σόουζα και Μοράις με τον πρώτο να καλείται να πάρει και επιθετικές πρωτοβουλίες.

Η διάταξη με γεμάτο κέντρο διασφαλίζει θεωρητικά τουλάχιστον τη δυνατότητα ελέγχου του ρυθμού του αγώνα ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι η Λυών δεν θα επιδιώξει το γκολ στα πρώτα στάδια του αγώνα. Το ζητούμενο θα είναι να βρεθούν οι τρόποι όχι μόνο να φτάσουμε στα καρέ του Γιορίς αλλά να πετύχουμε γκολ.

Ανεξαρτήτως σχηματισμού οι τέσσερις στην άμυνα αναμένεται να είναι οι Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Ζόρζε και Ολιβεϊρα με τον Χιώτη κάτω από τα δοκάρια.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!