Η έμμεση παραδοχή Πετρίδη

Ο πρόεδρος της εταιρείας μίλησε σήμερα για τα διάφορα που έχουν προκύψει μετά και την τέταρτη απώλεια βαθμών καθώς και όσα έχουν συμβεί και οδήγησαν στην απόλυση του Δώνη. Ο Πετρίδης δεν δίστασε να αναφέρει ότι ίσως και να υπήρξε καθυστέρηση στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας την οποία αιτιολόγησε στο γεγονός ότι η ομάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση. Αναλυτικά οι δηλώσεις Πετρίδη:

Για τις ήττες και την αλλαγή τεχνικού: Δεν είναι μόνο η χθεσινή ήττα που έφερε τον προβληματισμό αλλά διάφορα το τελευταίο διάστημα που η διοίκηση είχε εντοπίσει. Συζητώντας με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία πήραμε κάποιες απαντήσεις τις οποίες δεν είδαμε στην πράξη γι αυτό έγινε και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Το ΑΠΟΕΛ μπήκε και κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε, ήρθε η διακοπή σε ένα κρίσιμο σημείο για εμάς. Ήταν μεν νωρίς αλλά σε εκείνο το σημείο θα μπορούσαμε να βάζαμε και δεύτερο γκολ καθώς ήμασταν καλύτεροι. Με αυτά τα θλιβερά και αδικαιολόγητα συμβάντα πήγαμε πίσω. Δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό καθώς κατάρρευσε η ομάδα μας στην επανάληψη από φυσικές δυνάμεις, από θέμα ψυχολογίας και ήρθε μοιραία η ήττα. Είναι γεγονός ότι ήταν το χειρότερο δεύτερο ημίχρονο των τελευταίων χρόνων για το ΑΠΟΕΛ. Ήταν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο η κακή παρουσία. Αντί σταδιακά να διορθώσουμε τα λάθη, είδαμε την ομάδα να δεινοπαθεί. Ο νέος προπονητής το διαπίστωσε αυτό και έκρινε αναγκαίο να μείνει στην Κύπρο και να αναλάβει από σήμερα. Θεωρήσαμε καλύτερο να αναλάβει από σήμερα ώστε όσο πιο νωρίς να εντοπίσει τα λάθη και να διορθώσει τα λάθη.

Για τα προβλήματα: Όλα πηγάζουν από το μυαλό, όταν δεν είναι καθαρό έρχεται και η σωματική πίεση. Οι επιλογές στον πάγκο ήταν περιορισμένες και δεν είχε τις ανάλογες επιλογές ο προπονητής για να αλλάξει πράγμα. Προβλήματα υπάρχουν, γι’ αυτό έγινε η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, ίσως να καθυστερήσαμε να κάνουμε την αλλαγή όμως δεν είναι εύκολο όταν είσαι πρώτος να αλλάζεις τους προπονητές και να μην δίνεις κάποιο χρόνο. Δεν μπορώ να αγνοήσω ότι η ομάδα μας ήταν πρώτη μέχρι χθες και έκανε την πορεία στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χτυπήσαμε το καμπανάκι από την προηγούμενη εβδομάδα όμως ούτε με την Αγία Νάπα είδαμε βελτίωση όπως περιμέναμε μετά την διακοπή. Θα πρέπει όλοι ψύχραιμοι και ώριμοι αν σταθούμε δίπλα από την ομάδα και να δώσουμε χρόνο στο νέο προπονητή να αλλάξει τα δεδομένα. Είμαστε πρόθυμοί να του δώσουμε ότι μας ζητήσεις για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας που είναι το νταμπλ.

Για τον νέο κόουτς: Γι αυτό είναι οι διοίκησης που γνωρίζουν περισσότερα. Θέσαμε χρονοδιαγράμματα και βλέποντας ότι δεν υπήρχε βελτίωση πήραμε την απόφαση να αλλάξουμε τον προπονητή χωρίς να μειώνω την δουλειά κανενός. Συνιστώ ψυχραιμία και ηρεμία και να μην μηδενίζουμε τα πάντα. Και οι ποδοσφαιριστές θα έχουν τις επιπτώσεις τους αν δεν υλοποιηθούν οι στόχοι. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών αυτοί που αγωνίζονται στο γήπεδο και πρέπει να βγάλουν ένα διαφορετικό πρόσωπο από το επόμενο παιχνίδι. Δεν περιμένουμε θαύματα από το νέο προπονητής, χρειάζεται χρόνο, είναι καταξιωμένος, είναι πετυχημένος, συζητήσαμε χθες και μας είπε ότι εντόπισε κάποια πράγματα. Ίσως γίνουν διαφοροποιήσεις στο ρόστερ μας νοουμένου ότι βρούμε τους κατάλληλους και έτοιμους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την διαφορά.

 

Για τον στόχο του νταμπλ: Στο ΑΠΟΕΛ πάντα υπάρχει πίεση, δέχομαι τον προβληματισμό του κόσμου, όμως να ξέρουν και να είναι ήσυχοι ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν με στόχο να επανέλθει η ομάδα στις νίκες. Πρέπει να δοθεί χρόνος στο νέο προπονητή χωρίς να έχουμε απώλειες. Δεν είμαστε ούτε 5οι, ούτε 6οι αλλά κοντά στην κορυφή. Νομίζω ότι οι στόχοι μας θα επιτευχθούν.

Για τις απουσίες: Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα., Δεν πρέπει να αγνοούμε ένα σημαντικό πράγμα. Χθες υπήρχαν 7 απουσίες από την 11αδα. Οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν χθες κάποιοι από αυτούς δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι όπως ο Ντε Βινσέντι, ο Μοράις ο Χαραλαμπίδης. Δεν είναι δικαιολογία αυτό, έχουμε το πληρέστερο ρόστερ, υπάρχουν προβλήματα και θα τύχουν άμεσης αντιμετώπισης για να χαροποιήσουμε ξανά τον κόσμο μας.

Για το Κύπελλο: Θέλω να πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα περάσουμε το εμπόδιο του Ολυμπιακού και το Σάββατο να παρουσιαστούμε καλύτεροι με τον Οθέλλο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και αν αρχίσουμε την αντεπίθεση.

Για τα επεισόδια: Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά των οπαδών. Όταν η ομάδα σου προηγείται και είχε τον έλεγχο και αιτία να υπάρχει δεν επιτρέπεται να μπαίνεις στο γήπεδο. Θα έρθουμε σε επαφή με τους οργανωμένους και να βρούμε λύσεις. Έγιναν συλλήψεις, αν έγιναν να τιμωρηθούν για να παραδειγματιστούν άλλοι για να τα αποφύγουμε όλα αυτά.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!