Η γνωστή σφαγή

Σε ένα παιχνίδι που κατέληξε σε ντροπή για το ότι απέμεινε από την κυπριακή καλαθόσφαιρα η Έθα κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη. Λέμε κατάφερε γιατί χρειάστηκε τη βοήθεια των δύο κύπριων διαιτητών (Σάντος, Χριστοδούλου) που στο τέλος αποθρασύνθηκαν εντελώς και δεν άφησαν περιθώριο στην ομάδα μας να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού φτάνοντας και σε διαφορά 15 πόντων. Εκεί δέχτηκε την πρώτη τεχνική ποινή (από τις 4 συνολικά) σε μια ανύποπτη φάση που ακόμη κανένας δεν κατάλαβε σε ποιον δόθηκε και γιατί. Ενώ ο πάγκος της ομάδας της Έγκωμης οργίαζε ρίχνοντας δύο καρέκλες πίσω τους οι δύο διαιτητές θεώρησαν πως η ομάδα μας ήταν αυτή που ήταν αντιαθλητική. Στη συνέχεια ο διαιτητής Χριστοδούλου χωρίς δισταγμό έδωσε τεχνική ποινή στον Ραντόγιεβιτς για διαμαρτυρία ενώ στη συνέχεια όταν έδωσε φάουλ εναντίων της Έθα ο παίχτης της Έθα τον έβρισε μπροστά στα μάτια του και δεν έδωσε τίποτα. Για κακή του τύχη ο ελλαδίτης διαιτητής το άκουσε και έδωσε αυτός την τεχνική ποινή. Ο Σάντος αντί να βλέπει το παιχνίδι είχε συνεχώς στραμμένα τα μάτια του στην κερκίδα που ήταν οι παράγοντες του ΑΠΟΕΛ, προφανώς για να δει ποιοι τολμούν να έχουν παράπονο από τη σφαγή. Η αδικία ολοκληρώθηκε όταν στο τέλος του αγώνα και ενώ η Έθα αστόχησε σε σουτ με την μπάλα να βγαίνει έξω ο Χριστοδούλου  ‘είδε’ φάουλ από τον Μάντιτς εκτός φάσης χωρίς να υπάρχει καν παίχτης κοντά του.

Βέβαια αυτό το σκηνικό δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει αφού είναι γνωστό πως η ομάδα της Έγκωμης κατάφερε να ελέγχει το παρασκήνιο τα τελευταία χρόνια. Οι προθέσεις τους είχαν φανεί από νωρίς αφού το Σάββατο ανακοινώθηκε στον υπεύθυνο των ακαδημιών πως το παιχνίδι των εφήβων άλλαξε ώρα από τις 4:45μμ στις 2:00μμ στο φόβο των παραγόντων της έθα μήπως και στο παιχνίδι υπάρχουν οι 10 παίχτες του εφηβικού και ενισχύσουν την ομάδα μας. Ακόμη, ο καλαθοσφαιριστής της ομάδας μας Cuffee, που σωστά τιμωρήθηκε από τη δικαστική για αντιαθλητική ενέργεια, η τιμωρία του ανακοινώθηκε την Τρίτη 03/01 ενώ ήταν ορισμένος ο αγώνας μας με τον Αχιλλέα που ως γνωστόν αποχώρησε από το πρωτάθλημα και αυτό δείχνει σκοπιμότητα για να μετρήσει η τιμωρία του στο επόμενο παιχνίδι με την ευνοούμενη ομάδα της έθα.  Ο σκοπός της ομάδας της Έγκωμης ήταν να πάρει τη νίκη με κάθε τρόπο και τα κατάφερε και στο τέλος (οι 10 γυναίκες οπαδοί τους)πανηγύριζαν και έβριζαν τους παράγοντες του ΑΠΟΕΛ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα μας ήταν καλύτερη και έκανε ίσως την πιο μεστή της φετινή εμφάνιση. Η μπάλα γύριζε, οι παίχτες είχαν θέση και ρόλο και έδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Ο στόχος πλέον είναι η τετράδα και από κει και πέρα ότι καλύτερο μπορεί να επιτευχθεί. Το μπάτζετ δεν έχει αυξηθεί από τις αρχικές προβλέψεις παρόλο που έγιναν κάποιες αλλαγές λόγω λανθασμένων επιλογών στην αρχή της χρονιάς αφού οι παίχτες που ενσωματώθηκαν είναι φθηνότεροι από αυτούς που έφυγαν.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!