Η Μάριμπορ και ο έγκαιρος προγραμματισμός

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του φετινού προγραμματισμού ήταν ότι οι πολλές εκκρεμότητες που υπήρχαν έκλεισαν σε χρόνο ρεκόρ. Μερίδα κόσμου που για χρόνια πίστευε ότι η στελέχωση της ομάδας καθυστερούσε αδικαιολόγητα αντιμετώπισε με ενθουσιασμό την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα των Σέρτζιο και Ερωτοκρίτου, ο οποίος εκτελούσε και χρέη υπεύθυνου προγραμματισμού. Παρά τις αρχικές εξαγγελίες για 3-4 μεταγραφές, έγιναν μέχρι στιγμής 8, με τις 7 να ολοκληρώνονται πριν την αναχώρηση της ομάδας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά θα αναρωτηθεί κάποιος;

Το κάνουμε γιατί η αξία του έγκαιρού προγραμματισμού ήταν και είναι να παρουσιαστεί έτοιμη η ομάδα στον αγώνα της χρονιάς. Ως τέτοιος θεωρείται από όλους ο 3ος προκριματικός. Οι αγώνες με την Μάριμπορ αποτελούν για τον ΑΠΟΕΛ τους πιο σημαντικούς για τη φετινή χρονιά για λόγους που δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε. Είναι για αυτό που εδώ και ένα μήνα οι δηλώσεις όλων αναφέρουν ότι θα είμαστε έτοιμοι αλλά και που ο Χαραλαμπίδης είχε το θάρρος να χαρακτηρίσει ως αγώνα της χρονιάς αυτόν στο ΓΣΠ.

Παρόλες τις ενέργειες που έγιναν σε σχέση με τον μεταγραφικό σχεδιασμό αλλά και την προετοιμασία της ομάδας, ο ΑΠΟΕΛ στον πρώτο αγώνα δεν μπόρεσε να πετύχει τη νίκη που θέλαμε. Ο Σέρτζιο για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι ήταν ο πρώτος που είχε το θάρρος να πει ότι ο στόχος μας ήταν μια καθαρή νίκη.

Η διαιτησία μας στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη στις καθυστερήσεις αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ του ΓΣΠ παρουσιάστηκε ανέτοιμος. Σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την προβληματική εικόνα των φιλικών αλλά ανέτοιμος. Είναι για αυτό που ο προπονητής αμέσως μετά είπε ότι στο Μάριμπορ θα παρουσιαστούμε πιο δυνατοί και βελτιωμένοι.

Είμαστε λοιπόν λίγες ώρες μακριά από το «δεύτερο ημίχρονο» του αγώνα της χρονιάς. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως που να μην πιστεύει στην πρόκριση. Η πίστη είναι το πρώτο συστατικό για την επιτυχία και την έχουμε, ίσως και με το παραπάνω.

Το ζητούμενο για ένα 90λεπτο και ίσως παραπάνω να δούμε έναν ΑΠΟΕΛ έτοιμο που θα μπορέσει να ανατρέψει το αρνητικό σκορ του πρώτου αγώνα. Αν τα καταφέρουμε ο Σέρτζιο και οι παίκτες του θα είναι οι μάγκες που κατάφεραν να οδηγήσουν την αρρώστια μας για πρώτη φορά στους ομίλους του Europa και να μας βάλουν σε τροχιά ομίλων Champions League!

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!