Η τεράστια ευκαιρία και ο κίνδυνος

Για όσους δεν το πήραν είδηση η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει μία μοναδική ευκαιρία στη δεύτερη ομάδα να αποκτήσει μοναδικές εμπειρίες, αλλά και στη διοίκηση να λάβει τεχνογνωσία από τους καλύτερους στον κόσμο. Το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων διεξάγεται φέτος για δεύτερη χρονιά και η ομάδα του ΑΠΟΕΛ U19  θα είναι παρούσα σ’ αυτό, αφού συμμετέχουν οι ομάδες Νέων των 32 ομάδων που προκρίθηκαν στους ομίλους του κανονικού Τσάμπιονς Λιγκ. Πώς διεξάγεται

Παραμονή κάθε αγώνα του κανονικού Τσάμπιονς Λιγκ παίζουν οι δεύτερες ομάδες. Δηλαδή στις 16 Σεπτεμβρίου η δεύτερη ομάδα του ΑΠΟΕΛ θα παίξει με τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, η οποία είναι και η κάτοχος του τίτλου. Τα παιχνίδια διεξάγονται κανονικά παρουσία κόσμου. Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες. Εκεί πλέον δεν ακολουθείται το πρόγραμμα των μεγάλων και οι U19 είναι… ανεξάρτητες από τους 16 και μετά.

Να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη

Ο κίνδυνος να φανεί η διαφορά επιπέδου ανάμεσα στην ομάδα μας και τις υπόλοιπες μέσω των αποτελεσμάτων είναι παραπάνω από ορατός. Όχι μόνο ο ΑΠΟΕΛ αλλά ολόκληρο το κυπριακό ποδόσφαιρο νοσεί στο θέμα των ακαδημιών, οπότε δεν θα πρέπει να μας ξενίσει ένα αστρονομικό σκορ.

 

Οι μικροί της Μπαρτσελόνα είναι οι περσινοί πρωταθλητές οι οποίοι στον τελικό κέρδισαν εύκολα με 3-0 την Μπενφίκα ενώ το ίδιο ξακουστές θεωρούνται οι ακαδημίες του Άγιαξ. Είναι για αυτό που δεν έχει τόση μεγάλη σημασία το αποτέλεσμα των αγώνων αλλά να παραδειγματιστούμε από όλα όσα θα δούμε.

Για πρώτη φορά οι ποδοσφαιριστές της U-19 θα ανταγωνιστούν σε τόσο υψηλό επίπεδο, και επίσης θα τους γίνουν σεμινάρια από την UEFA αναφορικά με θέματα Dopping και Match Fixing, μάλιστα σε αυτά τα σεμινάρια θα συμμετάσχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών μας και όχι μόνο αυτοί που αγωνίζονται στο YOUTH LEAGUE. Εκτός από τους αγώνες, σε συνεργασία με τις άλλες ομάδες, έχουν διευθετηθεί επισκέψεις στο μουσείο της Barcelona, στα προπονητικά κέντρα του Ajax και συνεργασίες μεταξύ των προπονητών όλων των ομάδων για ανταλλαγή απόψεων, που θα αναβαθμίσουν τόσο τον τρόπο σκέψης και προσέγγισης των αθλητών όσο και των προπονητών

Η δημιουργία μιας Ακαδημίας πρότυπο στην οποία θα εγγράφονται όλα τα παιδιά που επιθυμούν να αγωνίζονται στο υψηλότερο πανευρωπαϊκό επίπεδο από μικρή ηλικία είναι πλέον ένα προνόμιο που μπορεί να προσφέρει ο ΑΠΟΕΛ. Δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα εντός Κύπρου που να μπορεί να δώσει την δυνατότητα σε παιδιά μικρών ηλικιών να ανταγωνιστούν ποδοσφαιριστές προηγμένων σχολών όπως η Ισπανική και η Ολλανδική.

Γίνεται αντιληπτό ότι αν υπάρχει η βούληση και το πλάνο ο ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία να χτίσει επιτέλους σε σωστές βάσεις την Ακαδημία του και με τρόπο που να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα από όλες τις άλλες.

Η αποστολή ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα:

1. Τασουρής Γιώργος                    21. Παρασκευάς Ανδρέας 18. Σαββίδης Μανώλης                                              3. Ψάλτης Πάρης                                            40. Δρουσιώτης Μιχάλης                           5. Αναστασίου Ραφαήλ                                               16. Χριστοδούλου Φοίβος                                        14. Παπακωνσταντίνου Μιχάλης                                        2. Βαλανίδης Ιωάννης                                               4. Αρέτας Κυριάκος                       8. Χριστοδούλου Γιώργος                                          7. Χαραλάμπους Ανδρέας                                       39. Καλλής Χρίστος                                       26. Χριστοδουλίδης Χριστόφορος                                       10. Χαραλάμπους Δημήτρης                                 15. Ξυδάς Χρίστος                                           11. Ασσιώτης Ανδρέας                                                 9. Χριστοδούλου Παύλος                                          13. Χατζηχάννας Μάριος                                         12. Χριστοφίδης Απόλλωνας

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα:

16/09 – 16:30Μπαρτσελόνα – ΑΠΟΕΛ

30/09 – 17:00ΑΠΟΕΛ – Άγιαξ

21-22/10ΑΠΟΕΛ – Παρί Σεν Ζερμέν

5/11 – 16:00Παρί Σεν Ζερμέν – ΑΠΟΕΛ

26/11 – 16:00ΑΠΟΕΛ – Μπαρτσελόνα

9/12 – 21:00Αγιαξ – ΑΠΟΕΛ

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!