Θα αλλάξει κάτι ο Σέρτζιο;

Ο προπονητής  μας απάντησε διπλωματικά στη χτεσινή δημοσιογραφική του στο κατά πόσο θα αλλάξει κάτι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και σε λίγες ώρες θα ξέρουμε τις όποιες αποφάσεις του. Με τον Μαντούκα να θεωρείται έτοιμος η μια τουλάχιστον αλλαγή στο αρχικό σχήμα θεωρείται σίγουρη. Το βασικό ερώτημα που θα καθορίσει και τα άτομα που θα συμπληρώσουν τις θέσεις στη μεσαία γραμμή είναι η τακτική που θα θελήσει να ακολουθήσει ο Σέρτζιο. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα προτιμήσει και απόψε τη διάταξη 4-1-4-1 με τον Σιέρινταν στην κορυφή ή αν θα επιχειρήσει να δώσει περισσότερα στηρίγματα στον Ιρλανδό με το 4-4-2.

Στο Βέλγιο η μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε αφού ο Γκόμες δεν μπόρεσε να δώσει τις απαιτούμενες βοήθειες από τον άξονα ενώ και από τα άκρα και ιδιαίτερο από δεξιά υπήρξε πρόβλημα. Με τον Μπενασουρ τραυματία, οι επιλογές του Σέρτζιο σε περίπτωση που επιλέξει το 4-1-4-1 όσον αφορά τον παίκτη που θα παίξει δίπλα από τον Βινίσιους είναι ο Γκόμες και ο Μαντούκα. Αν ο Βραζιλιάνος παίξει στον άξονα πίσω από τον Σιέρινταν σημαίνει ότι ο Χαραλαμπίδης θα παραμείνει στο δεξί άκρο.

Δεν μπορούμε να μην συνεχίσουμε την παράδοση για το ερωτηματικό που νομίζουμε ότι αφορά το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Η ικανότητα του Νεκτάριου να τελειώνει φάσεις έχει ως αντίβαρο την ταχύτητα που δίνει ο Αλωνεύτης..

Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να μπορέσει η ομάδα να λειτουργήσει σωστά,  δημιουργώντας ευκαιρίες τις οποίες όμως θα πρέπει να κάνει γκολ. Η άμυνα της  Ζούλτε δεν λειτουργεί σωστά στις κάθετες πάσες κάτι που έχει εντοπιστεί και το ζητούμενο είναι να το εκμεταλλευτούμε.

Η αμυντική τετράδα δεν πρόκειται να αλλάξει και το ζητούμενο είναι οι Σέρτζιο, Αμορίν, Ολιβέιρα και Ντα Σίλβα να βρουν τον τρόπο να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Πάρντο. Έχουμε κάνει ξανά αναφορά για το ότι η Ζούλτε χωρίς να πιέσει πέτυχε ένα γκολ και βρέθηκε μια ανάσα από δεύτερο, κάτι που απαγορεύεται να γίνει απόψε.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!