Θρύλε μπορείς

Απομένουν λίγες μέχρι τον πρώτο από τους δύο ιστορικότερους αγώνες για τον ΑΠΟΕΛ. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο Γιοβάνοβιτς η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι τόσο κοντά όσο και μακριά. Η προσπάθεια να έχουμε βαθμολογικό κέρδος απέναντι στη Ζενίτ ή στη Σαχτάρ (αν χρειαστεί) κάθε άλλο από εύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο ΑΠΟΕΛ όμως που άφησε άφωνο το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα με τα κατορθώματα του στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές θα επιχειρήσει και απόψε την υπέρβαση. Τα δεδομένα είναι λίγο πολύ γνωστά ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι! Αν δεν χάσουμε ούτε απόψε προκρινόμαστε στους 16 ενώ και αν ακόμα χάσουμε υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκρισης εάν λίγες ώρες αργότερα Σαχτάρ και Πόρτο έρθουν ισόπαλες. Σε περίπτωση που δεν προκύψει ένα από τα δυο πιο πάνω σενάρια η πρόκριση θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική (έχουμε καιρό για τα σενάρια της 6ης αγωνιστικής).

Ο βαθμός δυσκολίας είναι ο μεγαλύτερος που θα μπορούσαμε να έχουμε αφού η Ζενίτ είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου ενώ υπάρχει και η παράμετρος των καιρικών συνθηκών. Η προσαρμογή δεν θα είναι εύκολη έστω και αν τα πράγματα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα αφού η θερμοκρασία απόψε θα είναι γύρω στους 0 βαθμούς κελσίου. Η ψεσινή προπόνηση στο Πετρόφσκι βοήθησε ως ένα βαθμό τους ποδοσφαιριστές να εξοικειωθούν με τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν εκ νέου απόψε. Γράψαμε και τη Δευτέρα ότι ιδαίτερη σημασία δίνεται στη διατροφικές επιλογές των παικτών από την ημέρα που έφτασαν στην Αγία Πετρούπολη ενώ σημαντική θεωρείται και η κάλυψη των άκρων για να αποφευχθούν τραυματισμοί.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Γιοβάνοβιτς απέφυγε και χτες να τοποθετηθεί στο θέμα της χρησιμοποίησης ή όχι του Αλμέιδα. Όπως γράφουμε εδώ και μέρες ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι ιατρικά και αγωνιστικά έτοιμος αλλά ο προπονητής για τους δικούς του λόγους επέλεξε να πει ότι η τελική του απόφαση θα παρθεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Έτοιμος θεωρείται και ο Πουρσαϊτίδης που από τη Δευτέρα προπονείται κανονικά.

«Δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας» τόνισε και χτες ο Γιοβάνοβιτς θέλοντας να προετοιμάσει άπαντες ότι δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Η ομάδα αναμένεται να δεχτεί έντονη πίεση από το πρώτο λεπτό και το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να έχουμε σωστή αμυντική συμπεριφορά. Ο Σπαλέτι είπε χτες το αυτονόητο αφού όλοι ξέρουν ότι η Ζενίτ μέσα στην έδρα της είναι πολύ διαφορετική ομάδα από αυτήν που είδαμε στο ΓΣΠ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!