Ιβάν δεκαετίας!

Όσο πλησιάζει η λήξη του συμβολαίου του θα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για το πότε, αν και με ποίους όρους θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα της καρδιάς του. Το θέμα πλέον δεν είναι καθαρά δημοσιογραφικό αφού ελλείψει κάτι πιο καυτού ο Γιοβάνοβιτς τοποθετήθηκε χτες με το γνωστό ειλικρινή του τρόπο. Ο προπονητής μας είπε ότι λειτουργεί με το σκεπτικό ότι θα είναι στο ΑΠΟΕΛ και για τα επόμενα 10 χρόνια αν και αναγνωρίζει ότι μια σειρά από αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει την αποχώρηση του σε χρόνο ρεκόρ! Πέραν των όποιων δηλώσεων γίνονται από τον Σέρβο τεχνικό αλλά και τους διοικούντες θεωρείται δεδομένη η θέληση και των δυο πλευρών για συνέχιση της συνεργασίας και για τη νέα χρόνια.

Το παρελθόν του Γιοβάνοβιτς έχει δείξει ότι δεν είναι άνθρωπος που θα εκβιάσει πρόσωπα και καταστάσεις προκειμένου να ωφεληθεί εις βάρος της ομάδας. Η λογική λέει ότι αρχές του ερχόμενου έτους τα όποια ακαδημαϊκά σχόλια ή δηλώσεις θα πρέπει να γίνουν πράξεις έτσι ώστε το πρώτο και πιο βασικό κομμάτι του προγραμματισμού να κλείσει σε χρόνο ρεκόρ. Και αυτό γιατί έστω και αν σωστά ο Ιβάν δηλώνει ότι λειτουργεί με το δεδομένο ότι θα είναι μαζί μας για χρόνια κανείς δεν θέλει να κάνει τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά και λίγο πριν αυτή αρχίσει να αποχωρήσει!

Πάντως μέσα στα πολλά ρεκόρ που σπάζει το ΑΠΟΕΛ επί θητείας του είναι και αυτό της παρουσίας στην καρέκλα του προπονητή. Μιας καρέκλα που δικαίως θεωρείται ηλεκτρική. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους αφού ο Γιοβάνοβιτς είναι ο 47ος προπονητής στην ιστορία της ομάδας μας. Αν αναλογιστούμε ότι οι επίσημες διοργανώσεις του ΑΠΟΕΛ άρχισαν το 1934, τα μαθηματικά λένε ότι η ομάδα μας εργοδοτεί ένα προπονητή κάθε 1.7 χρόνο!

Ο αριθμός αυτός θα ήταν τρομακτικά μεγαλύτερος αν ο Γιόζεφ Κιούνσλερ δεν γινόταν ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου με 17 χρόνια παρουσίας (1933-1950) στον πάγκο της ομάδας μας. Δεύτερος στη λίστα προπονητών με την μεγαλύτερη θητεία στην ομάδα είναι ο Τόμι Κάσιντι, ο οποίος όμως απειλείται πλέον σοβαρά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Ιρλανδός άντεξε στον πάγκο της ομάδας μας λίγο περισσότερο από τρεις χρονιές αφού απολύθηκε μετά την 7η αγωνιστική το 1988. Ο Γιοβάνοβιτς που αντικατέστησε τον Ιανουάριο του 2008 τον Ουζουνίδη διανύει την 3η του φουλ χρονιά και αν καταφέρει να την ολοκληρώσει θα ξεπεράσει τον Κάσιντι!

Η μακριά λίστα προπονητών (κλικ εδώ) και οι περίοδοι όπου οι αλλαγές τους ήταν τόσο συχνές όσο οι αντίστοιχες αλλαγές πουκαμίσων των προέδρων είναι κομμάτι της ιστορίας μας.

ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ €100 ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ BETSSON.COM

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!