Με τη γνωστή συνταγή

Το αήττητο σερί του ΑΠΟΕΛ στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες έφτασε στα εννέα παιχνίδια και ο στόχος είναι να προσθέσουμε απόψε ακόμα ένα. Θέλουμε τη νίκη αλλά ίσως αντέχουμε και με την ισοπαλία αναλόγως και του αποτελέσματος στο Ντραγκάο. Όλα αυτά για να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση! Ο Γιοβάνοβιτς καταστρώνει το πλάνο του έχοντας ως δεδομένη την απουσία των Αλμέιδα και Μποαβεντούρα ενώ όπως όλα δείχνουν θα αφήσει στον πάγκο τον Πίντο. Ο Πορτογάλος προπονήθηκε κανονικά ψες αλλά η δήλωση του προπονητή ότι θεωρεί εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του παίκτη δείχνει και τις προθέσεις του. Ο ΑΠΟΕΛ αναμένεται να παραταχθεί με διάταξη 4-5-1 σε μια προσπάθεια να θωρακίσει την αμυντική γραμμή αλλά και να έχει τον επιπλέον ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή. Δεν ξεχνάμε ότι στους τρεις τελευταίους αγώνες προτιμήθηκε το πιο επιθετικογενές 4-4-2 με τον Τρισκόφσκι να παίρνει θέση λίγο πιο πίσω από τον Αλμείδα αλλά η απουσία του Βραζιλιάνου κάνει δύσκολη την εφαρμογή ενός τέτοιου πλάνου.

Ο Πάρντο θα είναι και απόψε κάτω από τα δοκάρια με στόχο να διασφαλίσει το μηδέν παθητικό απέναντι στους Βραζιλιάνους της Σαχτάρ που μέχρι στιγμής δημιουργούν και χάνουν πολλές ευκαιρίες σε κάθε αγώνα. Ολιβέιρα και Ζόρζε θα επανέλθουν στο κέντρο της άμυνας με τους Σολωμού και Πουρσαϊτίδη να καλύπτουν τα δυο άκρα. Ο τελευταίος αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα έστω και αν ο Αλεξάνδρου είχε καλή απόδοση με την Αναγέννηση. Η λογική λέει ότι ο Γιάχιτς θα είναι ο παρτενέρ του Μοράις έστω και αν στο παρελθόν προτιμήθηκε και ο Μαντούκα ως αμυντικό χαφ. Ο Βραζιλιάνος αναμένεται να τοποθετηθεί στο αριστερό άκρο και θα είναι με τον Χαραλαμπίδη οι εναλλακτικές επιλογές στον τρόπο ανάπτυξης σε σχέση με τον Μαρσίνιο που θα είναι στο κέντρο. Η ομάδα χρειάζεται κάποιον που θα μπορέσει να κρατήσει την μπάλα και παράλληλα να μοιράσει παιχνίδι και παρόλο που εξίσου καλή επιλογή είναι και ο Μπελαϊτ, ο Βραζιλιάνος θεωρείται πιο έμπειρος.

Τέλος υπάρχει και το ερώτημα Σολάρι ή Τρισκόφσκι. Πρόκειται για βάσιμο ερώτημα και με προεκτάσεις αφού πρόκειται για δυο παίκτες με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Με τον Σολάρι στο αρχικό σχήμα η ομάδα μπορεί να «γεμίσει» την αντίπαλη περιοχή με έναν παίκτη που μπορεί να τελειώσει φάσεις αλλά στερείται ταχύτητας και διεισδυτικότητας που προσφέρει ο Σκοπιανός. Μια άλλη παράμετρος που πιθανών να επηρεάσει την απόφαση του προπονητή είναι η ετοιμότητα των δυο αφού ο Τρισκόφσκι προέρχεται από τραυματισμό ενώ ο Σολάρι είναι πιο έτοιμος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!