Με τη σφραγίδα του Μαντούκα

Η στρατηγική για ανάδειξη των νεαρών ταλέντων του ΑΠΟΕΛ φαίνεται ότι άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με τρόπο μάλιστα πειστικό. Προς αυτή την κατεύθυνση ανακοινώθηκε σήμερα η σύναψη συμφωνίας με τον 18χρονο Γιώργο Χριστοδούλου ο οποίος υπόγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα μας. Η κίνηση αυτή φέρει τη σφραγίδα των Μαντούκα και Φινκ οι οποίοι αιτιολόγησαν την απόφαση τους με ένας τρόπο που κάνει όλους να πιστεύουν ότι μετά από χρόνια ο ΑΠΟΕΛ θα μπορέσει να καταστεί ως ο καλύτερος στην Κύπρο και σε θέματα ανάδειξης και καθιέρωσης νεαρών παικτών από την Ακαδημία του.

Η σχετική επίσημη τοποθέτηση του Μαντούκα έχει ως εξής:

Προχωρήσαμε σε συμφωνία με τον Γιώργο Χριστοδούλου, έναν παίκτη των Ακαδημιών της ομάδας μας και από τον ερχόμενο Αύγουστο θα είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ. Με αυτή την συμφωνία επιθυμούμε ταυτόχρονα να στείλουμε και ένα δυνατό μήνυμα προς όλους τους παίκτες των ακαδημιών μας. Δηλαδή ότι στόχος μας είναι πλέον να κοιτάζουμε και να δίνουμε προτεραιότητα στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις Ακαδημίες μας έτσι ώστε να στελεχώσουμε με αυτούς την πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Η ενέργεια αυτής της συμφωνίας συμβαδίζει πλήρως με την γενική  φιλοσοφία στην οποία στοχεύουμε. Δηλαδή να έχουμε τις καλύτερες ποδοσφαιρικές Ακαδημίες στην Κύπρο. Να προσφέρουμε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να δημιουργήσουμε όχι μόνο παίκτες που θα έχουν την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση και ταλέντο αλλά και να διακρίνουμε σε αυτούς, τον απαραίτητο χαρακτήρα που χρειάζεται κάποιος για να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Θέλουμε μέσα από τις Ακαδημίες μας να δημιουργήσουμε παίκτες που όχι μόνο θα καλύπτουν θέσεις στο ρόστερ αλλά που θα έχουν την προσωπικότητα, την φιλοσοφία και την ποδοσφαιρική δεξιότητα να ξεχωρίσουν στην πρώτη ομάδα. Να αποτελούν μέλη της ενδεκάδας του ΑΠΟΕΛ.

Η απόφαση να ξεκινήσουμε αυτή τη νέα προσπάθεια από τον Γιώργο Χριστοδούλου, συνοψίζει ακριβώς αυτή την φιλοσοφία. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την συμπεριφορά του, τώρα που προπονείται με την πρώτη ομάδα. Αρέσει στον προπονητή και το ίδιο ισχύει και για εμένα. Διακρίνουμε σε αυτόν όχι μόνο έναν ποδοσφαιριστή με ποδοσφαιρικό ταλέντο αλλά και ένα άτομο που έχει τα στοιχεία του χαρακτήρα και την προσωπικότητα που χρειάζεται για να γίνει ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ.

Αυτοί είναι οι στόχοι στους οποίους θα εστιάσουμε στο άμεσο μέλλον. Για αυτό και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις Ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ, πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Ότι αν δουλέψουν σωστά θα μπορέσουν να ανέβουν και να αποτελέσουν μέλη της πρώτης ομάδας του ΑΠΟΕΛ και να γίνουν επαγγελματίες. Ακριβώς όπως συμβαίνει ήδη και με τον Βασίλη Παπαφώτη που είναι ισότιμο μέλος της πρώτης ομάδας και προέρχεται από τις Ακαδημίες. Και ο Βασίλης και ο Γιώργος αποτελούν παραδείγματα του τι μπορεί να πετύχει ένας παίκτης του ΑΠΟΕΛ προερχόμενος από τις Ακαδημίες, σε τέτοιες ηλικίες.

Ευχόμαστε στον Γιώργο καλή επιτυχία και στέλνουμε το μήνυμα ότι θα ακολούθήσουν κι άλλοι σαν αυτόν.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!