Μοναδική εμπειρία ο ΑΠΟΕΛ

Η ιστοσελίδα του σωματείου θα βοηθήσει σταδιακά να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχει ΑΠΟΕΛ και μετά το ποδόσφαιρο και πως εκτός των γνωστών μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας υπάρχουν και τα άτομα του σωματείου που προσπαθούν εδώ και χρόνια να τον κρατήσουν ζωντανό. Ένας από αυτούς είναι και ο Μάρκος Κληρίδης ο οποίος ζει από κοντά την τελευταία τριετία τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο σωματείο και το καλαθοσφαιρικό τμήμα ειδικότερα. Με τον Μάρκο κάναμε μαι σύντομη κουβέντα γιατί θέλουμε τον κόσμο να τον μάθει περισσότερο ενόψει των εκλογών την Κυριακής.. Είσαι στο Δ.Σ. του Σωματείου εδώ και 4 χρόνια. Πως και πότε αναμείχτηκες με τα διοικητικά;

Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στην Αγγλία επέστρεψα στην Κύπρο. Σε ένα αγώνα καλαθόσφαιρας προσεγγίστηκα από τον Γιάννο Ιωάννου και τον Χρίστο Πάλλη – δύο αγνούς αποελίστες – και μου ζήτησαν να συμμετέχω στο συμβούλιο. Με μεγάλη μου χαρά αποδέχτηκα και από τότε είμαι ενεργό μέλος του Δ.Σ. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία η οποία κάθε χρόνο γίνεται και πιο δύσκολη αφού ζούμε από κοντά την προσπάθεια να μην αναστείλουν τη λειτουργία τους όλα τα τμήματα της αγαπημένης μας ομάδας.

Σε ποια πόστα υπηρέτησες το Σωματείο;

Τα προηγούμενα τρία χρόνια διετέλεσα έφορος καλαθόσφαιρας και τη φετινή χρονιά είμαι μέλος του εμπορικού τμήματος μαζί με τον Χριστόφορο Ποταμίτη. Κατά καιρούς αναλάμβανα και διάφορα άλλα projects όπως τη διοργάνωση των ευρωπαϊκών παιχνιδιών, σχέδιο για τα μέλη, διοργάνωση εκδηλώσεων κτλ.

Τι πιστεύεις πρέπει να γίνει για να ‘φτιάξει’ η εικόνα του Σωματείου;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Σωματείου μας είναι το οικονομικό. Υπάρχουν πολλά χρέη και για αυτό φταίμε όλοι. Στόχος μου, και κατ επέκταση της διοίκησης είναι η μείωση του χρέους και σιγά-σιγά να ξοφληθούν όλες οι παλαιές οφειλές. Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι η κακή κατάσταση του κτηρίου όπου στεγάζεται το Σωματείο. Είναι ανεπίτρεπτο ο ΑΠΟΕΛ να μην έχει το οίκημα που του αξίζει. Με την αποπληρωμή των χρεών πρέπει να εφαρμοστεί ένα πλάνο για να ομορφύνουμε το σπίτι μας.

Με ποια κριτήρια χτίστηκε η φετινή ομάδα;Το συμβούλιο έδωσε κατευθυντήριες γραμμές στην εφορία καλαθόσφαιρας όσον αφορά τον αγωνιστικό προϋπολογισμό. Από κει και πέρα διάλεξαν παίχτες σε συνεργασία με τον προπονητή που να ήταν στο μπάτζετ το οποίο καθορίσαμε.

Ποιες οι σχέσεις Σωματείου – Εταιρείας ;Οι σχέσεις είναι άριστες. Η βοήθεια της εταιρείας τα τελευταία χρόνια ήταν σημαντικότατη για την επιβίωση του Σωματείου. Παλαιότερα και το Σωματείο είχε βοηθήσει την εταιρεία όταν τα πράγματα δεν ήταν σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση. Γενικά μας ενώνει όλους η αγάπη για τον ΑΠΟΕΛ και δεν ξεχωρίζουμε τμήματα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα και είναι λάθος να διαχωρίζεται σε εταιρεία και σωματείο.

Πως προέκυψε η επιθυμία σου για τις δημοτικές εκλογές;Από πολύ μικρός ασχολήθηκα με τα κοινά. Η ενασχόληση μου με τον ΑΠΟΕΛ δεν έχει καμία σχέση με την εμπλοκή μου στο Δήμο Στροβόλου. Έμαθα να διαχωρίζω την αγάπη μου για την ομάδα μου και τη διάθεση μου για προσφορά στα κοινά. Από το καλοκαίρι είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο Βασιλόπουλο για την πρόθεση μου να κατέλθω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Στροβόλου και πως αυτό δεν θα επηρεάσει τα καθήκοντα μου στο Δ.Σ. Είτε εκλεγώ είτε όχι, θα διατηρήσω τη θέση μου στο Σωματείο και θα συνεχίσω να εργάζομαι για το καλό του ΑΠΟΕΛ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!