Οδηγός πρόκρισης

Ο ΑΠΟΕΛ θέλει, μπορεί και πρέπει να γράψει απόψε ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο επαναληπτικός του 1-1 απέναντι στη Ζούλτε δεν θα είναι εύκολος και το θετικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας παρασύρει. Αυτό ήταν κάτι που εδραιώθηκε στα λόγια τις προηγούμενες μέρες και απόψε πρέπει να το επιβεβαιώσουμε και στην πράξη. Ο οδηγός πρόκρισης προβλέπει τα ακόλουθα:

ΥπομονήΠροβλέπεται ότι ο αγώνας θα είναι περισσότερο μια μάχη τακτικής ανάμεσα στις δυο ομάδες με τους προπονητές να ζητούν πολύ συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες μέρες ακούσαμε τόσο τη διοίκηση όσο και τους παίκτες να τονίζουν ότι θα χρειαστεί υπομονή από όλους.

Αγωνιστική πειθαρχία

Το τεχνικό τιμ αναλώνει καθημερινά αρκετή ώρα στην προσπάθεια του να εντοπίσει και να διορθώσει τόσο τα αμυντικά λάθη που αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνα όσο και την επιθετική λειτουργία. Η ομάδας μας καλείται να παρουσιαστεί πιο πειθαρχημένη από ποτέ έτσι ώστε να περιορίσει τα λάθη στο ελάχιστο και με τρόπο που να μην στοιχίσουν.

Καθαρό μυαλό

Ούτε οι διαιτητικές αποφάσεις, ούτε η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη κατά τη διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να θολώσει το μυαλό των παικτών. Η ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας είναι μια σημαντική παράμετρος που θα κρίνει πολλά στην προσπάθεια για την υπέρβαση που θα φέρει τη νίκη-πρόκριση.

ΠάθοςΗ αποτυχία με την Μάριμπορ αλλά και το περσινό κάζο με την Μπακού πλήγωσαν τον εγωισμό όλων μας. Η πίκρα πρέπει να μετατραπεί σε πάθος το οποίος θα βγάλουν οι παίκτες στο γήπεδο και εμείς στην κερκίδα. Η συμμετοχή μας στους ομίλους του Europa δεν είναι κατάντια αλλά επίτευγμα.

Πλάνο – τακτική

Θα πούμε πολύ περισσότερα σε ξεχωριστό θέμα οπότε εδώ θα αρκεστούμε με το ότι το αγωνιστικό πλάνο του Σέρτζιο θα κρίνει πολλά. Οι προπονητές των δυο ομάδων δηλώνουν ότι ξέρουν τα πάντα για τον αντίπαλο και το ζητούμενο στη δική μας περίπτωση είναι να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα είμαστε αποτελεσματικοί στη γραμμή κρούσης και με σωστή αμυντική συμπεριφορά που ιδανικά θα διασφαλίσει το μηδέν παθητικό.

Ο Σέρτζιο είναι αναγκασμένο να παρατάξει την ομάδα χωρίς κλασσικο 10αρι λόγω της απουσία τους Μπενασούρ. Το βασικότερο ερώτημα που θα κρίνει πολλά όσον αφορά το πλάνο και τη λειτουργικότητα του είναι αν ο Σιέρινταν θα έχει παίκτη δίπλα του (Μαντούκα) ή να θα προτιμηθεί η διάταξη με έναν στην κορυφή όπως και στον πρώτο αγώνα.

Ατμόσφαιρα

Ο κόσμος θα γεμίσει ασφυκτικά το ΓΣΠ και θα δημιουργήσει τη γνωστή ατμόσφαιρα που σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες θα πρέπει να προκαλέσει μπλακ αουτ στους αμάθητους Βέλγους. Παρόλο που οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές ο κόσμος έχει να διαδραματίσει ρόλο και αυτός θα πρέπει να είναι βοηθητικός, ιδιαίτερα αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα έχουμε σχεδιασμένα στο μυαλό μας.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X