Οι ακραίοι θα κρίνουν τον αγώνα

Οι προπονητές έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους και σε λίγο θα ξέρουμε τους 11 που επέλεξαν για τον αγώνα της χρονιάς. Από πλευράς ΑΠΟΕΛ ο Δώνης έχει στην αποστολή τον Αλωνεύτη ο οποίος δεν θεωρείται 100% έτοιμος γεγονός που μάλλον θα τον αφήσει στον πάγκο. Κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στον συγκεκριμένο παίκτη αφού όλα συνηγορούν ότι ο αγώνας θα κριθεί από το πόσο καλά θα δουλέψουν τα άκρα των δυο ομάδων. Ο Απόλλων βασίζει την πολύ καλή μεσοεπιθετική του λειτουργία στην ικανότητα του να εκδηλώνει αντεπιθέσεις με τους Σαγκόι και Παπουλή οι οποίοι κινούνται στα δυο άκρα. Η ικανότητα των δυο να τρυπούν τις αντίπαλες άμυνες αλλά και η αποτελεσματικότητα της γραμμής κρούσης πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από πλευράς ΑΠΟΕΛ. Το βάρος θα πέσει στους Σέρτζιο και Αντωνιάδη αλλά είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να έχουν βοήθειες.

Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση για την ομάδα μας αν θεωρήσουμε δεδομένο το 4-4-2 είναι να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια από τα άκρα στο δικό μας επιθετικό κομμάτι. Ο ΑΠΟΕΛ στους προηγούμενους αγώνες έδειξε μεγάλη δυσκολία στο να αναπτυχθεί από τα άκρα, γεγονός που έκανε την ομάδα φοβερά ακίνδυνη.

Με τους δυο βασικούς μπακ του Απόλλων να είναι εκτός πλάνων η ομάδα μας καλείται να λειτουργήσει σωστά με το βάρος να πέφτει στους Εφραίμ και Γκόμες. Η λογική λέει ότι ο Τζιμπούρ θα μείνει στον πάγκο αφού ο ΑΠΟΕΛ γίνεται πιο στατικός με τον Αλγερινό στην εντεκάδα, ενώ ο Σιέρινταν είναι παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα από τα άκρα.

Αν λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να κερδίσει την μάχη στα άκρα θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να επιστρέψει στη Λευκωσία με το τεράστιο +5.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!