Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Ναι (σ.σ. αν είναι ο πιο ευτυχισμένος προπονητής στον κόσμο). Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς πιο ευτυχισμένος σήμερα στον αθλητισμό. Καταφέραμε κάτι που πριν τρεις μήνες, δεν είχαμε δικαίωμα να το ονειρευτούμε. Είναι επιβράβευση της δουλειάς μας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ζει τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του. Είναι πολύ σημαντικό και κίνητρα και πολύ σημαντικό για μας. Το θέμα είναι ότι είχαμε πει το καλοκαίρι, ότι μόνο τα παιχνίδια θα μπορούσαν να μας δείξουν μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Κάναμε καλά παιχνίδια, μια αγωνιστική πριν το τέλος είμαστε στις καλύτερες «16» της Ευρώπης είναι κίνητρο, εκεί να αποδείξουμε ότι δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε. Έχουμε πολλά να κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε με τη Σαχτάρ να δείξουμε καλό πρόσωπο και αν κερδίσουμε να πάρουμε την 1η θέση. Είναι ευχάριστο για μένα ότι δεν κρίνονται πολλά για μας την τελευταία αγωνιστική, αλλά είναι σημαντικό να τελειώσουμε στην πρώτη θέση, θα είναι ακόμη καλύτερο για μας. Περάσαμε πολλά, κάναμε πολύ καλά παιχνίδια. Έχουμε αναγνωριστεί ότι δίκαια περάσαμε στην επόμενη φάση. Δώσαμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας σε όλα τα παιχνίδια και δικαιωθήκαμε. Όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου στην Κύπρο έχουν το δικαίωμα να είναι ευχαριστημένοι».

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης: «Είναι πράγματι κάτι το απίστευτο. Ακόμη πανηγυρίζουμε στα αποδυτήρια. Έχω χάσει τη φωνή μου. Ήταν ένα παιχνίδι όπου προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Ξέραμε ότι η Ζενίτ θα επιτεθεί πολύ, παίξαμε έτσι και τέλος καλό, όλα καλά. Είναι η ιστορικότερη μέρα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέλη αυτή της μεγάλης επιτυχίας. Θα καταλάβουμε όλοι στο μέλλον τι έχει γίνει. Αυτό οφείλεται σε όλους, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές. Να μην χάσεις ούτε ένα παιχνίδι στον όμιλο, σημαίνει πολλά, σημαίνει προσπάθεια, υπέρβαση, τρέξιμο ανελέητο. Συγχαρητήρια σε όλους, γενικά σαν Κύπρος, κάναμε όλη την Ευρώπη να διερωτηθεί. Το είχα πει και θέλω να το ξαναπώ. Καθόλου τυχαία ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται εδώ. Η πρώτη θέση και η πρόκριση δεν είναι τυχαία, δεν υποτιμηθήκαμε από τον εκάστοτε αντίπαλο, παίξαμε όπως έπρεπε και πήραμε αυτά που αξίζαμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στον κόσμο που δεν σταμάτησε να τραγουδά».

Αΐλτον: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, είναι πολύ μεγάλη στιγμή στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και της Κύπρου. Όλοι είναι ευχαριστημένοι με αυτό, είναι χαρούμενοι στον ΑΠΟΕΛ, να είμαστε χαρούμενοι και να το ευχαριστηθούμε. Όταν επιστρέψουμε, θα το σκεφτούμε και θα το καταλάβουμε ότι είμαστε στους «16». Είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, σκέφτομαι αυτούς που με βοήθησαν να έρθω εδώ, ειδικά στην μητέρα μου και στους ανθρώπους στην Κύπρο που μας πίστεψαν και οι οπαδοί αξίζουν μνεία».

Γκουστάβο Μαντούκα: «Ναι, φυσικά (σ.σ. αν είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του). Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος, ο Θεός μας έδωσε πολλά, είναι θαύμα αυτό που έγινε. Είναι πολύ δύσκολο, κατά το παιχνίδι δεν είχαμε συγκέντρωση και δεν μπορέσαμε να το σκεφτούμε. Κοιτάζαμε τις πάσες, το χρόνο και ήταν φανταστικό. Μόνο όταν τέλειωσε, καταλάβαμε τι έγινε. Είναι η σπουδαιότερη στιγμή του συλλόγου. Δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο όταν ήρθα, ήρθα με την ελπίδα να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι φανταστικό για μένα. Και όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα, είναι έξτρα. (σ.σ. στη συνέχεια είπε στα ελληνικά «Σ’ αγαπώ πολύ»).

Έλιο Πίντο: «Ευχαριστούμε τους οπαδούς που ήρθαν, ήταν φανταστικοί και είμαστε χαρούμενοι και κουρασμένοι. Απολαμβάνουμε τις στιγμές. Κανείς δεν σκέφτεται καθαρά τώρα, όλοι είναι χαρούμενοι και θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα αύριο. Είμαστε οι πιο χαρούμενοι παίκτες στον κόσμο. Δεν το περιμέναμε, είμαστε ομάδα από την Κύπρο. Είναι σπουδαίο όταν έρχεται ο κόσμος στο αεροδρόμιο, αν έρθουν, θα είναι ευπρόσδεκτοι».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!