Ομόνοια Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Μόνο λίγες μέρες άντεξε στην κορυφή η ομάδα μας. Η τραγική απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου έφερε την ισοπαλία στον αγώνα με την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ εκ νέου στη δεύτερη θέση και στο -2 από τον Απόλλωνα που κέρδισε την Ανόρθωση. Η ομάδα μας έστειλε όλα τα λάθος μηνύματα ενόψει της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος αφού παρουσίασε το κακό της αγωνιστικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Το γκολ του Μοράις στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν αρκετό αφού στη συνέχεια και όσο περνούσε ο χρόνο η απόδοση της ομάδας έπεφτε κατακόρυφα. Οι αλλαγές του Φινκ αντί να βοηθήσουν έκαναν χειρότερη την κατάσταση με τον προπονητή μας να ξεχνά για ακόμα μια φορά ότι στον πάγκο έχει τον Σιέρινταν.

Το πλάνο του Φινκ

Ο προπονητής μας επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που τον ήθελαν να προχωρά σε μια μόνο αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα και αυτή ηταν η αναγκαστική με τον Καρλάο να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας αντί του τιμωρημένος Κακά. Στο 4-2-3-1 ο Τζιμπούρ ηταν στην κορυφή έχοντας τους Χαραλαμπίδη και Εφραίμ στα άκρα και τον Ντε Βινσέτι στον κεντρικό άξονα.

Οι Μοραις και Λανιγκ ηταν λιγο πιο πισω με τον Πορτογάλο να έχει περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς.

Ο αγώνας

Η Ομόνοια ηταν η ομάδα που προσπάθησε να μπει πιο δυνατά στον αγώνα επιστρατεύοντας το πάθος των παικτών της και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα στα οποία οι παίκτες μας έδειξαν να μην είναι έτοιμοι. Στο 4 πήγε να γίνει η ζημιά όταν μετά από σέντρα ο Αμορίν στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα κόρνερ και λίγα εκατοστά από το κάθετο δοκάρι του Πάρντο.

Σταδιακά η ομάδα μας βελτιώθηκε και ενα καλό πεντάλεπτο στο διάστημα 18-23 έφερε ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Στο 19 ο Ρίισε έδωσε στον Εφραίμ που από πολύ καλή θέση καθυστέρησε να γυρίσει την μπάλα με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Γιωργαλλιδης. Στο 23 ο Νορβηγός και πάλι σέντραρε από αριστερά αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά την κεφάλια του Λανιγκ.

Η επιμονή των παικτών μας έφερε το γκολ στο 31 όταν μετά από φάουλ του Χαραλαμπίδη ο Μοραις καλά τοποθετημένος στην μικρή περιοχή με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η ομάδα μας δεν αντέδρασε καλά μετά το γκολ αφού η νευρικότητα του Καρλάο έδειχνε να αποκτά μεταδοτικό χαρακτήρα κατι ομως που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Ομόνοια.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για την ομάδα μας αφου η Ομόνοια ηταν πιο απαιτητική και κρατώντας περισσότερο την μπάλα έφτανε με σχετική ευκολία έξω από τη περιοχή μας. Στο 47 ο Πάρντο αποσόβησε βέβαιο τέρμα όταν έδινε σε κόρνερ την μπάλα μετά από εξ επαφής κεφάλια του Γκαρσία.

Η προβληματική εικόνα ανάγκασε τον Φινκ να προχωρήσει σε δυο αλλαγές όταν στο 52 οι Αντωνιαδης και Νάφιου αντικατέστησαν τους Καρλάο και Χαραλαμπίδη αντίστοιχα.

Οι αλλαγές όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλά με την πάροδο του χρόνου η ομάδα μας είχε παθητικό ρολό αφου αδυνατούσε να οργανωθεί σωστά και η αμυντική της συμπεριφορά ηταν προβληματική. Με τους Νάφιου και Ντε Βινσέτι εντός τόπου και χρόνου η Ομονοια είχε την πλήρη έλεγχο του αγώνα και πίεζε αναζητώντας τόνο γκολ.

Η ομάδα μας έδειχνε ανήμπορη να αποσοβήσει το μοιραίο αφού η αμυντική γραμμή έδειχνε τρομερή νευρικότητα και είχε παθητικό ρόλο. Το κακό έγινε στο 81 όταν μετά από απόκρουση του Αντωνιάδη η μπάλα κατέληξε στον Φοφανά που με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Πάρντο.

Το γκολ ήταν η αναμενόμενη εξέλιξη στην ανυπαρξία μας και παρά την προσπάθεια να αντιδράσουμε το σκορ έμεινε έτσι μέχρι το τελικό σφύριγμα του Τράττου.

Κίτρινες: Καρλάο, Μοραις, Ντε Βινσέντι

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο (52′ Αντωνιάδης), Ρίισε, Μοράις, Λάνινγκ, Εφραίμ, Χαραλαμπίδης (52′ Νάφιου), Ντε Βινσέντι (80′ Γκόμες), Τζιμπούρ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!