Ο ΑΠΟΕΛ άξιος κυπελλούχος

Ένας σοβαρός, αποτελεσματικός και αποφασισμένος ΑΠΟΕΛ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ερμή και με δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο έκανε το καθήκον του κατακτώντας το 20ο κύπελλο στην ένδοξη ιστορία του. Το γρήγορο γκολ του Ντε Βινσέτι στο πέμπτο λεπτό έθεσε τις βάσεις και στη συνέχεια όλα έγιναν πιο εύκολα όταν ο Σιέρινταν στο 28 διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας. Στη συνέχεια οι παίκτες του Δώνη διαχειρίστηκαν σωστά το υπερ του σκορ καταφέρνοντας να κρατήσουν τους παίκτες του Ερμή μακριά από την εστία του Χιώτη.

Το πλάνο του Δώνη

Ο προπονητής μας έκανε την αναμενόμενη αλλαγή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα αφού ο Γκόμες έμεινε στον πάγκο με τον Μαντούκα να χρίζεται βασικός. Ο Χιώτης που αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες κυπέλλου ήταν κάτω από τα δοκάρια ενώ το 4-4-2 είχε ως επιθετικό δίδυμο τους Σιέρινταν και Μαντούκα. Στα δυο άκρα της μεσαία γραμμής ήταν οι Χαραλαμπίδης και Ντε Βινσέτι ενώ στο κεντρικό άξονα ήταν οι Μοράις και Βινίσιους. Τέλος η αμυντική τετράδα ήταν η γνωστή με τους Αμορίν και Ολιβέιρα στο κέντρο της άμυνας με τους Σέρτζιο και Αντωνιάδη στα δυο άκρα.

Ο αγώνας

Η ομαδα μας ξεκίνησε με τον καλύτερο τροπο τον αγώνα αφού στην πρώτη οργανωμένη προσπάθεια ήρθε το γκολ. Αυτό έγινε στο 6 όταν μετά από μια φάση διαρκείας η μπάλα κατέληξε στον Ντε Βινσέτι που με άψογο πλασέ εστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ερμή.

Το ιδανικό ξεκίνημα έφερε χαλάρωση και επέστρεψε στον Ερμή να κρατήσει περισσότερο την μπαλα και να αρχίσει να εκδηλώνει επιθετικές προσπάθειες χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητικός.

Στο 26 και μετά από χτύπημα που δέχτηκε από αντίπαλο στο γόνατο ο Μαντούκα αναγκάστηκε να αποχωρήσει με τον Γκόμες να περνά στη θεση. Προς έκπληξη αρκετών ο Πορτογάλις πήρε θεση διπλα από τον Σιέρινταν με τον Ντε Βινσετι να παραμένει στο αριστερό άκρο.

Το πλάνο δούλεψε άψογα στην επόμενη επιθετικη μας προσπάθεια οταν στο 28 ο συνδυασμός Ντε Βινσετι – Γκόμες ειπε σαν αποτέλεσμα ο τελευταίος να δίνει παράλληλη μπαλιά στον Σιερινταν που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-2 ανάγκασε τον Ερμή να επιτεθεί για να διαφοροποιήσει τα δεδομένα πριν το ημίχρονο και στο επόμενο λεπτο εφτιαξε την πρωτη του ευκαιρία αλλά ο Χιώτης απέκρουσε το μακρινό σουτ. Στο 39 η ομαδα του Παναγιώτου εκανε τη πιο μεγάλη της ευκαιριά οταν μετά από κεφαλια του Ντε Πινα η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ενω δυο λεπτα προηγουμένως διαμαρτυρήθηκαν για ανύπαρκτο πέναλτι.

Το δευτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ερμη να κρατα περισσοτερο την μπάλα και να προσπαθει ανεπιτυχώς να δημιουργήσει την ευκαιρία που θα του επέτρεπε να γίνει απειλητικός και ιδανικά να μειώσει στο σκορ.

Στο 63 ο Δώνης έκανε τη δεύτερη κίνηση με τον Αλεξάνδρου να περνά στη θέση του Μοραις. Η κίνηση αυτή έφερε τον Γκόμες στα χαφ μαζι με τον Βινίσιους ενώ ο Ντε Βινσετι έγινε δεύτερος επιθετικος.

Με την πάροδο του χρόνου αρχισε να γινεται αντιληπτό οτι ο στόχος των παικτών μας ηταν μα διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ χωρίς να ρισκάρουν οτιδηποτε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν ευκαιρίες για τις δυο ομάδες αφού ούτε και ο Ερμής μπόρεσε να γίνει απειλητικός παρόλο που είχε την κατοχή.

Στο 80 ο Σιέρινταν έδωσε τη θέση του στον Σαντίν ενώ μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι έτσι το σφύριγμα του Νικολαϊδη βρήκε τους πάντες να πανηγυρίζουν το κύπελλο και να ετοιμάζονται για το πρωτάθλημα.

Η αφιέρωση στον Κακά

Ο Δώνης για τη χρονιά και το μέλλον του

Κίτρινες: Ολιβειρα, Μοραις, Αντωνιάδης, Χιώτης

ΑΠΟΕΛ:Χιώτης, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Ολιβέιρα, Αμορίν, Μοράις (26΄ Αλεξάνδρου), Βινίσιους, Χαραλαμπίδης, Ντε Βινσέντι, Μαντούκα (26΄ Γκόμες), Σέρινταν (81΄ Σαντίν)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!