Ο εμφύλιος της Μπαρτσελόνα

Οι αναμετρήσεις μας με την Μπαρτσελόνα αποτέλεσαν την αφορμή για να ασχοληθούμε εκτενέστερα με τα όσα συμβαίνουν σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου η οποία αποτελεί τα τελευταία χρόνια πρότυπο σχεδόν σε όλους τους τομείς. Λέμε σχεδόν γιατί όπως προκύπτει ακόμα και σύλλογοι με το πιο μεγάλο εκτόπισμα όπως αυτό της Μπαρτσελόνα ταλανίζονται από προβλήματα και εσωτερικές προστριβές. Σήμερα λοιπόν αρχίζει και επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος σε επίπεδο πρώην και νυν διοίκησης της Μπαρτσελόνα με φόντο την οικονομική κακοδιαχείριση που έγινε επί προεδρίας του Λαπόρτα. Σε μια ασυνήθιστη αλλά επιβεβλημένη απόφαση του το νυν διοικητικό συμβούλιο στήριξε την αγωγή ενός μέλους της Μπαρτσελόνα εναντίον της διοίκησης Λαπόρτα για επαγγελματική ανικανότητα!

Οι εξελίξεις τους τελευταίους μήνες ήταν ραγδαίες και σήμερα αρχίζει η δίκη όπου το νυν συμβούλιο της Μπαρτσελόνα αξιώνει την καταβολή 47 εκατομμυρίων ευρώ από τον Λαπόρτα ως αποζημίωση για την κακοδιαχείριση που υπήρξε επί θητείας του.

Όπως προκύπτει μετά από ανεξάρτητο οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε με την ανάληψη της προεδρίας από τον Ροσέλ, αντί κερδών της τάξης των 8.9 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν ανακοινωθεί επί Λαπόρτα υπήρξαν ζημιές που άγγιξαν τα 80 εκατομμύρια.

Για να αποφασιστεί να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον του Λαπόρτα έγινε ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη της Μπαρτσελόνα που έχουν δικαίωμα ψήφου και ήταν μια από τις πιο «αμφίρροπες» που έγιναν. Τελικά με 29 ψήφους περισσότερους πάρθηκε η μεγάλη απόφαση και ο εμφύλιος μεταφέρεται από σήμερα στο δικαστήριο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!