Ο Νούνο χωρίς το ταίρι του

Η αρμονική συνύπαρξη των Μοράις και Βινίσιους ήταν ένα από τα πολλά φετινά στοιχήματα του ΑΠΟΕΛ και κάτι που πήρε χρόνο να γίνει πράξη ενώ υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Το σερί νικών που μας έφερε στο -1 από την κορυφή είχε τη σφραγίδα και των δυο παικτών αφού ήταν βασικοί σε όλους τους αγώνες έχοντας ουσιαστική συνεισφορά στην καλή λειτουργία της ομάδα μας. Αύριο στα Κούκλια ο Μοράις δεν θα έχει δίπλα του τον Βινίσιους ο οποίος δέχτηκε μια υπερβολική κάρτα από τον Σκαπούλλη στον αγώνα με τη Δόξα. Το ζητούμενο για την ομάδα μας είναι να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά χωρίς να διαταραχθούν οι ισορροπίες στη νευραλγική γραμμή του κέντρου.

Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό που θέλει τον Αρτυματά να παίρνει θέση δίπλα από τον Πορτογάλο, αφού γνωρίζει τη θέση καλύτερα από οποιονδήποτε. Η ικανότητα του Αρτυματά να δίνει βοήθειες και στο οργανωτικό κομμάτι κρίνεται σημαντική σε έναν αγώνα όπου θα χρειαστεί να διασπαστεί η διπλή αμυντική γραμμή την Αεκ.

Η εναλλακτική αλλά και απομακρυσμένη επιλογή είναι κάτι που δοκιμάστηκε στον αγώνα με τη Δόξα για λίγα λεπτά από τον Δώνη και αφορά την μετακίνηση του Χαραλαμπίδη στον άξονα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Μπενασούρ θα πάρει θέση στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Η απόφαση του Δώνη θα εξαρτηθεί και με το ότι θα έχουμε και ένα νέο αμυντικό δίδυμο με του Κακά και Αμορίν λίγο πιο πίσω από τον Μοράις και όποιον αποφασιστεί να είναι δίπλα του.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!