Ο Πρόδρομος Πετρίδης μιλά για όλα

Το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ πανηγυρίστηκε όπως προβλέπει ένα τέτοιο επίτευγμα και από σήμερα ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει σε φάση σχεδιασμού. Μια περίεργη αλλά θριαμβευτική χρονιά έφτασε στο τέλος της και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κρίθηκε ως ο καταλληλότερος για να μας σχολιάσει αυτά που έγιναν και να μας πει το πλάνο για αυτά που θα ακολουθήσουν. Ο Πρόδρομος Πετρίδης σε αποκλειστική συνέντευξη του στο apoel.net δίνει απαντήσεις σε όλα όσα θέλετε να ξέρετε…

Τελικά επιβεβαιώθηκε και φέτος η ατάκα σας ότι στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό; Ήταν μια δύσκολη χρονιά γιατί στα πολλά έπρεπε να επιβεβαιώσουμε ότι ήμασταν το ακλόνητο φαβορί κάτι που στην πορεία φάνηκε να μην ίσχυε με τον απόλυτο τρόπο που το έλεγαν κάποιοι. Πάντα πίστευα ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρναμε και ήταν για αυτό που μετά από κάποια στραβά αποτελέσματα επέμενα θυμίζοντας  ότι ο ΑΠΟΕΛ ξέρει να αντιδρά σωστά στα δύσκολα.

Ακόμα και ο Πασιένσια που δεν πρόλαβε καλά καλά να έρθει φαίνεται να πιστεύει ότι η ποιότητα του ρόστερ είναι δυσανάλογη με το κόστος του. Πως νιώθετε για αυτό;

Είναι γεγονός ότι η ομάδα μας διατηρεί το πιο ακριβοπληρωμένο ρόστερ στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος αρέσκεται στις συγκρίσεις και πολλές φορές αυτές γίνονται επιλεκτικά για να αναδείξουν τα αρνητικά της δικής μας ομάδας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά πρέπει να θυμίσω ότι το ρόστερ με όλα τα καλά και τα στραβά του έφερε τεράστιες επιτυχίες στο σύλλογο. Επιτυχίες που δεν πέτυχε και δε θα πετύχει ποτέ άλλη ομάδα. Αντιλαμβανόμαστε παράλληλα την ανάγκη για μείωση του payroll και αυτό από φέτος θα γίνει πραγματικά εφικτό αφού λήγουν συμβόλαια που ήταν μεγάλα και ο στόχος μας είναι να έρθουν ισάξιοι και καλύτεροι παίκτες με μικρότερο κόστος. Αυτή είναι η πρόκληση για τον Μαντούκα και τον Πασιένσια.

Συνεχίσατε και την παράδοση που σας θέλει σαν πρόεδρο να αλλάζετε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Πως το σχολιάζετε;

Καταρχάς οι αποφάσεις είναι συλλογικές αλλά δεν έχω πρόβλημα να σας πω ότι θα κάνω οτιδήποτε προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι μας. Οι αλλαγές προπονητών ήταν αναγκαίες και εκ των υστέρων επιβεβαιώθηκε ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις.

Είναι υπερβολή ότι ο Δώνης και το επιτελείο του κόντεψαν να τινάξουν στον αέρα τα πάντα με τις τακτικές τους;

Είχαμε διαφόρων ειδών προβλήματα στο πρώτο μισό της χρονιάς και πράγματι κάποια  αντί να διορθώνονται έδειχναν να αποκτούν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο Δώνης βοήθησε την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της αλλά κρίναμε ότι η αλλαγή ήταν απαραίτητη.

Ξέρατε όμως από πέρσι ότι υπήρχαν θέματα με αυτό του γυμναστή να είναι ένα από τα πιο σοβαρά . Σας παρέσυρε το νταμπλ στην ανανέωση της συνεργασίας;

Τη δεδομένη στιγμή πήραμε την πιο σωστή απόφαση. Θεωρήσαμε ότι η κατάσταση θα ήταν υπό έλεγχο και πως το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας θα βοηθούσε την ομάδα να υλοποιήσει τον μεγάλο στόχο που ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Μετανιώνετε για τα λεφτά που δώσατε στον Ολυμπιακό για την αγορά του Ντε Βινσέτι;

Όχι. Μπορεί ο παίκτης να είχε μέτρια απόδοση φέτος αλλά έστω και στους τελευταίους αγώνες ήταν αυτός που θέλουμε. Ήταν επίσης αυτός που μας οδήγησε μέχρι τα play offs του Champions League. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου αλλά θα φροντίσουμε να αποδειχτεί και στη συνέχεια σωστή επένδυση.

Η άποψη που επικρατεί έντονα είναι ότι ο περσινός προγραμματισμός δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός αφού υπήρξε καθυστέρηση στο να έρθουν κάποιοι παίκτες ενώ η προσφορά τους ήταν δυσανάλογη των προσδοκιών σας. Συμμερίζεστε την άποψη;

Νομίζω πολλά ξεκινούν από την άποψη ή θέληση που είχαμε όλοι να κατακτούσαμε πιο εύκολα το πρωτάθλημα. Από το Γενάρη αν ήταν δυνατό! Αυτό δεν έγινε έτσι όταν κάποιοι άρχισαν να το καταλαβαίνουν , αντί να πεισμώσουν απογοητεύτηκαν. Πράγματι ο πρώτος χρόνος του Εφραίμ μπορούσε να ήταν καλύτερος, ενώ ο Τζιμπούρ ή και ο Ρίισε θα έπρεπε να ήταν έτοιμοι νωρίτερα. Για όλα όμως υπάρχουν εξηγήσεις κάποιες από τις οποίες είναι πειστικές. Δεν χρειάζεται όμως να μπούμε σε τέτοια ανάλυση.

Ξαναδοκιμάζετε  το μοντέλο τεχνικού διευθυντή αυτή τη φορά με τον Μαντούκα. Πως θα δουλέψει καλύτερα και μπορεί να συνυπάρξει ο Μαντούκα με τον Πασιένσια;

Η επιλογή Νασιμέντο αποδείχτηκε λανθασμένη και ευθυνόμαστε για αυτό αλλά πιστεύουμε στην αναγκαιότητα ενός τεχνικού διευθυντή ο οποίος θα ξέρει την ομάδα και τις ανάγκες της τόσο καλά όσο ο εκάστοτε προπονητής. Το πρόβλημα με τον Νασιμέντο ήταν ότι οι γνώσεις και εμπειρίες του ήταν περισσότερο στην οργάνωση της Ακαδημίας παρά στην εξεύρεση παικτών. Οι Μαντούκα και Πασιένσια φαίνεται να έχουν χημεία και πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουν σωστά.

Γράψαμε ότι ήταν βιαστική η απόφαση για πρόσληψη του Πασιένσια. Λογικά θα διαφωνείτε!

Ασφαλώς. Είχαμε αποφασίσει εδώ και καιρό ότι δεν θα συνέχιζε ο Φινκ έτσι μπήκαμε νωρίς στην αξιολόγηση υποψηφίων. Αυτό που δεν υπολογίζαμε ήταν ότι ο Φινκ θα έφευγε πριν το τέλος της χρονιάς. Έγιναν ακόμα και συνεντεύξεις με υποψηφίους προπονητές και καταλήξαμε στην καλύτερη δυνατή επιλογή που ήταν ο Πασιένσια. Μην ξεχνάτε ότι φέτος τα χρονοδιαγράμματα είναι πιο σφιχτά από ποτέ έτσι δεν υπήρχε η πολυτέλεια να ψάχνουμε προπονητή τον Ιούνιο.

Φοβηθήκατε κάποια στιγμή ότι θα χάναμε το πρωτάθλημα;

Όχι.

Ποια ήταν τότε η πιο δύσκολη στιγμή;

Η απόφαση να αποδεσμεύσουμε τον Φινκ ήταν η πιο δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση. Κρίναμε ότι η ομάδα χρειαζόταν ένα ταρακούνημα και πως οι παίκτες ή τουλάχιστον αρκετοί έχασαν την εμπιστοσύνη τους.

Τον Σεπτέμβριο μετά το 1-0 από την Μπαρτσελόνα χαρακτηρίσατε το ρόστερ μας ως το καλύτερο όλων των εποχών…

Και εσείς το πήρατε και χτίσατε πάνω του ολόκληρη επιχειρηματολογία για να μας βάζετε πίεση! Το φετινό ρόστερ έβαλε την ομάδα στους ομίλους του Champions League όπου είχαμε μια καλή σχετικά παρουσία απέναντι σε μεγαθήρια και πέτυχε το νταμπλ. Δικαιούμαι να το θεωρώ τουλάχιστον ως ένα από τα καλύτερα ρόστερ. Αν δεν υπήρχαν τα απρόβλεπτα που συνέβησαν με τραυματισμούς παικτών αυτό το ρόστερ θα έκανε το νταμπλ με το στυλ που θέλατε όλοι και η μουρμούρα θα ήταν για κάτι άλλο.

Με την επιστροφή σας στην προεδρία μετράτε δυο συνεχόμενα νταμπλ που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά και μια συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Είναι η δική σας απάντηση στους επικριτές σας;

Παρακολουθώ τα όσα γράφονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Η έκρηξη των social media έδωσε φωνή και επιρροή στους πάντες. Η κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Ακόμα και η κακοπροαίρετη κριτική είναι αναπόφευκτη και την έχω αποδεχτεί. Η ουσία είναι ότι η διοίκηση έχει όραμα και πλάνο το οποίο υλοποιείται. Κάναμε πάρα πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς και κυρίως σε θέματα οργανωτικά και υποδομών τα οποία ο κόσμος δεν μπορεί να τα δει. Είναι αυτά που θα κάνουν τον ΑΠΟΕΛ ακόμα πιο ισχυρό την επόμενη 5ετία σε όλους τους τομείς.

Πείτε μας κάτι πιο συγκεκριμένο εκτός από γενικές εξαγγελίες πλάνων..

Η φετινή πορεία όλων των ομάδων της Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ δεν είναι τυχαία. Όταν αναλάβαμε πριν ενάμιση χρόνο είχαμε πει ότι το μέλλον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα του συλλόγου να δημιουργήσει και να αναδείξει ταλέντα τα οποία θα στελεχώσουν και την πρώτη ομάδα. Αυτό ήδη συμβαίνει και η παρουσία του Μαντούκα διασφαλίζει την ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Από εμπορικής άποψης γίνεται μια έντονη προσπάθεια να αυξήσουμε τα επαναλαμβανόμενα έσοδα και η αρχή έγινε με τα τηλεοπτικά ενώ πλέον επικεντρωνόμαστε σε άλλες πτυχές όπως τις χορηγίες και την εισαγωγή ενός συστήματος CRM που μας βοηθήσει να καταγραφεί για πρώτη φορά σε βάση δεδομένων η οπαδική βάση έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο κόσμος αγωνιά για τον ΑΠΟΕΛ της επόμενης μέρας και ήδη άρχισε η μεταγραφολογία. Τι μπορείτε να πείτε εκτός από τα κλασσικά;

Από σήμερα εντατικοποιούνται οι ενέργειες μας έτσι ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να επιβεβαιώνω ή να διαψεύδω ονόματα. Υποψιάζομαι ότι ο κόσμος θα διαβάζει καθημερινά πολλά ονόματα αλλά πολλές φορές υπάρχει δόση υπερβολής στο αν και πόσο μας απασχολεί η περίπτωση κάποιων παικτών που προτείνονται.

Ο Τζιμπούρ αποθεώθηκε στον εξώστη. Θα μείνει;

Κριτήριο είναι η απόδοση στο γήπεδο και όχι ο εξώστης. Όσοι πρέπει να μείνουν θα μείνουν. Υπομονή.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!