Ο Φοίβος επιβεβαιώνει αριθμούς και πλάνα

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα AS o Φοίβος Ερωτοκρίτου ο οποίος επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων και τα σημερινό μας άρθρο στο οποίο παραθέτουμε οικονομικά στοιχεία που αφορούν την ομάδα μας. Ο πρόεδρος της εταιρείας επιβεβαιώνει ότι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι ο Σολάρι με ετήσιες απολαβές 400 χιλίάδες ευρώ, ενώ επιβεβαιώνει ότι τα φετινά έξοδα ανήλθαν στα 9 εκ. ευρώ. Εντύπωση μας προκάλεσε και η απαξιώση του προέδρου για τα έσοδα και την προοπτική που μπορεί να έχει ο ΑΠΟΕΛ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αφού παρά το ότι δεν συγκρίνονται με αυτα αντίστοιχα ξένων πρωταθλημάτων εξακολουθούν να είναι ένα από τα μεγαλύτερα έσοδα για μια κυπριακή ομάδα. Τέλος για όσους ασχολούνται με το ενδότερα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ η παραδοχή του ότι ελέγχει την πλειοψηφία των μεγαλομετόχων απαντά και στις αχρειάστες συζητήσεις που γίνονται για το αν θα συνεχίσει ή όχι μετά την επόμενη γενική συνέλευση.

Διαβάστε τη συνέντευξη:Με τι ασχολείστε;Με πωλήσεις και διανομές στον χώρο των ρωσικών όπλων. Γι’ αυτό ταξιδεύω πολύ στη Ρωσία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή. Ημουν πρόεδρος και το ’70, αλλά επέστρεψα, γιατί η ομάδα είχε οικονομικά προβλήματα.

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά πουλάτε ρώσικα όπλα σε όλον τον κόσμο; Δεν ακούγεται περίεργο;(Γέλια). Είναι κυνηγετικά όπλα! Είμαι φανατικός και συμμετείχα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής το 1987.Είστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης του ΑΠΟΕΛ;Είναι ένα γκρουπ εταιριών. Κανείς δεν μπορεί να κατέχει περισσότερο από το 20%.Εσείς τι έχετε;Έχω τον έλεγχο της πλειοψηφίας. Όταν μπήκα, κανείς δεν ήθελε να είναι πρόεδρος, αυτή είναι η αλήθεια. Και ήδη στον τρίτο χρόνο πήραμε το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια κάναμε καλή εμφάνιση σην πρώτη φορά στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και σιγά σιγά έχουμε διανύσει αρκετό δρόμο.Πόσα ξοδέψατε για παίκτες αυτή τη σεζόν;Ξοδέψαμε το 2009 και το 2010. Έπειτα, όταν μπήκαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν ήθελα να ξοδέψουμε άλλο και όλος ο κόσμος μου έλεγε: Είναι απίστευτο! Εγώ προτίμησα να αφήσω τον σύλλογο χωρίς χρέη.Ποιος είναι ο προϋπολογισμός;Εννέα εκατομμύρια ευρώ.Ποιες είναι οι ετήσιες απολαβές των κορυφαίων παικτών του ΑΠΟΕΛ;400.000 ευρώ. Μόνο δύο παίρνουν τόσα. Οι υπόλοιποι είναι κατά μέσο όρο στις 250.000 ευρώ. Μετά υπάρχουν πολλά μπόνους ανάλογα με τους στόχους. Εδώ έχουμε έναν τρόπο λειτουργίας: για την ομάδα υπάρχει ένα ποσοστό από όλα όσα θα πάρουμε από το Τσάμπιονς Λιγκ.Ο κομμουνισμός του ΑΠΟΕΛ!Περισσότερο, ο σοσιαλισμός.Πόσα κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ;22 εκατομμύρια ευρώ.Σε τι θα τα ξοδέψετε;Είμαστε μία μικρή χώρα. Δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε σ’ αυτά που κερδίζουμε για να επιβιώσουμε. Με τους χορηγούς και τα εισιτήρια δεν πλησιάζουμε ποτέ τα 9 εκ. ευρώ που ξοδεύουμε το χρόνο. Γι’ αυτό έχουμε συνεχώς ελλείμματα και δεν θέλω να ξοδέψω αυτά τα χρήματα σαν τρελός. Δεν βάζετε χρήματα;Υπάρχουν άνθρωποι για να το κάνουμε. Αν όμως αποφασίσω να δαπανήσω χρήματα για παίκτες και στη συνέχεια δεν βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ για δύο χρόνια, την επόμενη χρονιά θα πτωχεύσουμε. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.Και τα χρήματα από την τηλεόραση;Είναι αστεία συγκρινόμενα με την δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας ή της Αγγλίας.Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα χρήματα των ομάδων;Εδώ τα πιο πολλά παίρνουν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια.Γιατί δεν ενώνεστε με το ελληνικό πρωτάθλημα για να κερδίσετε περισσότερα;Αν και είμαστε Έλληνες, είναι δύο διαφορετικές χώρες. Είναι αδύνατοΤι γίνεται με την άλλη πλευρά της Κύπρου, την κατεχόμενη από την Τουρκία;Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Ας μην μιλήσουμε για πολιτική.Θα κερδίσετε την Ρεάλ;Στην Κύπρο είναι πιθανό. Το πιστεύω ακράδαντα. Έχουμε μία δυνατή και μικρή έδρα.Τι ομάδα υποστηρίζετε εκτός Κύπρου;Λίβερπουλ. 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!