Παναγή εναντίον όλων!

Ο διαιτητής Παναγή έκανε σήμερα την πολυαναμενόμενη διάσκεψη στην οποία κατηγόρησε ευθέως τους Κουτσοκούμνη, Κούμα, Ρείκβαρτ και Καπιτανή για την κατάντια της κυπριακής διαιτησίας ενώ άφησε να νοηθεί ότι κατέχει στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν ότι έγιναν σικέ αγώνες. Δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης και πως αν δεν τον καλέσουν θα καταθέσει ο ίδιος. Διαβάστε τα όσα είπε:

«Κύριοι, καλό σας μεσημέρι. Έστω κάπως αργοπορημένα, τελικά είμαι απέναντι σας για να μιλήσω όπως υποσχέθηκα σε ανύποπτο χρονικό διάστημα. Επειδή κάποιοι είχαν κρίνει το Μάριο Παναγή με αρνητικό τρόπο λόγω του ότι αρχικά είχα σκεφτεί να κάνω τη διάσκεψη αυτή τον Οκτώβριο, σας λέω σήμερα με κάθε ειλικρίνεια ότι καθυστέρησα όχι γιατί σκέφτηκα να αλλάξω άποψη, ούτε επειδή κάποιος με επηρέασε, αλλά καθαρά για επαγγελματικούς λόγους. Σας επιβεβαιώνω αρχικά, για όσους έδειξαν κάποια στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον για τα επαγγελματικά μου, ότι ναι, πουλούσα λοκμάδες στην Πάφο, έκανα καφέδες στην Πάφο, και τώρα είμαι  σε οικογενειακή επιχείρηση στη Λευκωσία  ενώ διατηρούμε και το κατάστημα στην Πάφο… να κοπιάσετε.

Άνοιξα την παρένθεση αυτή απλά και μόνο για να σα πω ότι δεν ντρέπομαι να κάνω οποιαδήποτε δουλειά. Nρέπομαι όμως να εξυπηρετώ συμφέροντα του οποιουδήποτε, όπως επίσης ντρέπομαι να κάνω κάτι χωρίς να το απολαμβάνω, ακόμα και αν αυτό μου έδινε ικανοποιητικό χρηματικό ποσό». «Καταλαβαίνετε, νομίζω ότι με την τελευταία μου αναφορά, μπαίνω απευθείας στο θέμα της διάσκεψης και αρχίζω με το πιο σημαντικό και αν θέλετε το πιο βασανιστικό θέμα που με τάραξε κυριολεκτικά τους τελευταίους μήνες. Βασανήστηκα πολύ για να αρνηθώ όλες τις προτροπές που δέχτηκα από φίλους, από συνάδελφους διαιτητές και άλλους, ότι ο Μάριος Παναγή πρέπει να συμβιβαστεί με τα δεδομένα και να συνεχίσει όπως ήταν τη διαιτητική του καριέρα».

«Για να αποφύγω ενδεχόμενες ερωτήσεις σας, λέω ότι ακόμα και τώρα που σας μιλώ είμαι διαιτητής και δεν έχω υποβάλει καμιά παραίτηση. Δεν ξέρω όμως αν θα είμαι μετά από τη διάσκεψη αυτή και νομίζω αντιλαμβάνεστε ξεκάθαρα το τι θέλω να πω. Λοιπόν, μπαίνω στο διά ταύτα. Τι έγινε και χάθηκε ο Παναγή από τα γήπεδα; Ήμουν διαιτητής στην 1ηαγωνιστική στο Απόλλων-ΑΕΚ. Πήρα ένα σχετικά καλό βαθμό και σας αποκαλύπτω 8.2 από τον παρατηρητή, αλλά κάποιοι με κυνήγησαν αλύπητα επειδή δεν φρόντισα να λειτουργήσουν όλες οι ενδοεπικοινωνίες. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, όμως αγαπητοί μου φίλοι λέω και αυτό:

Πως είναι δυνατόν για το θέμα αυτό που είναι μεν σημαντικό αλλά όχι και το πιο σημαντικό στη διαιτησία, έδειξε τόση ευαισθησία ο κύριος Ρέικβαρτ ενώ ήταν στην Ολλανδία και δεν δείχνει το ίδιο όταν γίνονται τόσα μεγάλα λάθη για μια διαιτησία; Όταν γίνονται λάθη τα οποία οδηγούν ομάδες στη Β κατηγορία. Όταν γίνονται λάθη τα οποία οδηγούν ομάδες από την Β΄ κατηγορία στη Α΄ κατηγορία.  Λέω ο κύριος Χανς γιατί αυτή ήταν η δικαιολογία που έδωσε ο κύριος Καπιτανής. Ότι δηλαδή πήρε εντολές από τον Ρέικβαρτ να διεξάγει έρευνα λες και θα έκανε έρευνα για ένα έγκλημα ή για μία απάτη. Μήπως ο κ. Καπιτανης έκανε σωστά τη δουλεία; Ποια είναι η ευθύνη του σαν υπεύθυνος εκπαίδευσης να φρόντιζε όπως γίνει πλήρης ενημέρωση στο σεμινάριο το οποίο είχε πραγματοποιηθεί; Η ο χρόνος τους ήταν πολύτιμος και περιορισμένος;» **«Εν πάση περιπτώσει το αφήνω στη δική σας κρίση και στην κρίση του φίλαθλου κόσμου. Απλά σας λέω ότι με αφορμή αυτό το περιστατικό, συναντήθηκα με τον Ρέικβαρτ σε ξενοδοχείο της Λεμεσού και μου ανακοίνωσε ότι πήρε εντολές να με τιμωρήσει βάζοντας με στη β΄κατηγορία. Εγώ του είπα ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω στη Β΄ κατηγορία όχι γιατί την υποτιμώ αλλά θεωρώ ότι γίνται χειρότερα για ένα τέτοιο λόγο. Στην ίδια συνάντηση όμως συνέβηκε και αυτό. Ο Ρέικβαρτ μου ανακοίνωσε ότι επειδή η Κύπρος θα χάσει μία θέση στους διεθνείς διαιτητές για το 2015 εγώ δεν θα είμαι στον κατάλογο των υποψηφίων. Και όταν τον ρώτησα  το γιατί, μου είπε ότι δεν είχα καλή απόδοση το 2014 στην Κύπρο. Και ποιοι είχαν καλή απόδοση κύριε Ρέικβαρτ; Αυτοί που έστειλαν και πάλι τον Άρη στην Β κατηγορία; Είναι άξιο απορίας! Αυτά τα άτομα επιβραβεύετε». «Εκεί ήταν μεγάλο σοκ. Πικράθηκα, απογοητεύτηκα και κατάλαβα ότι εδώ είναι θέμα εντολών που πήρε ο Ολλανδός και καθαρά θέμα πολεμικής του Μάριου Παναγή . Να μην είμαι εγώ στις λίστες των διεθνών και να είναι π.χ άλλος διαιτητής που απείχε έστω για λόγους υγείας,  ή να είναι άλλος ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει καταδικαστεί για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων σε στάδιο το 1999.  Από τότε είχα καταλάβει 100% ότι το σχέδιο εξόντωσης παίρνει σάρκα και οστά».

«Ο Παναγή που έκανε σημαντικά λάθη σαν διαιτητής αλλά δεν έκανε σε κανένα χατίρια. Ο Παναγή που τα έβαλε με το κατεστημένο του Σ.Δ.Κ με το οποίο λίγοι θα τα έβαζαν.

Ο Παναγή που δεν εκτελούσε εντολές, που δεν ήταν μέρος του γνωστού συστήματος. Ο Παναγή λοιπόν έπρεπε να δεχτεί αυτό τον πόλεμο γιατί ήταν ο αντάρτης της διαιτησίας. Αυτός που πήγε με τον Τράττο στις εκλογές του 2012 βοηθώντας τον να εκλέγει .Αυτός που  2014 δεν ακολούθησε καμία άλλη εντολή όπως κλείσει το στόμα γιατί  αυτά που έλεγε και έθιγαν υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της ΚΟΠ. Τα δε μηνύματα που έρχονταν σε μένα… μεν μιλάς, θα σε φάσειν από διεθνή. Εμένα δεν με πτοούσε τίποτα. Μάρτυρες ο απλός κόσμος που με άκουγε αρκετές φορές δημόσια να καταφέρομαι κατά αξιωματούχου της ΚΟΠ».

«Θα μου πεις κανείς και δικαιολογημένα, ότι για χρόνια υπηρέτησα και εγώ αυτό το σύστημα που καταγγέλλω σήμερα. Ότι επίσης αυτό το σύστημα με ανέδειξε κορυφαίο διαιτητή το 2012 και έγινα διεθνής διαιτητής πριν από τα 30 μου. Συμφωνώ. Όμως, ας έρθει ένας να μου πει αν ότι πέτυχα σαν διαιτητής, δεν το πέτυχα με την αξία μου. Να μου πει κανείς αν χρησιμοποίησα άλλο τρόπο εκτός από την απόδοση που είχα στα γήπεδα. Μου είπε ο κύριος Ρέικβαρτ ότι το τρέξιμο μου στο γήπεδο δεν είναι σωστό. Εγώ πάντως όπως έτρεχα στα 24 μου τρέχω και στα 34 μου. Μια και η ιστορία με το τρέξιμο θυμάμαι ότι ήταν εφεύρεση του Καπιτανή τότε μέντορα μου, ο οποίος όταν κάποτε πίστευε στο ταλέντο μου, έλεγε ότι αν βελτιώσω το τρέξιμο θα πήγαινα πολύ μπροστά. Συγγνώμη αγαπητοί φίλοι αλλά με το ίδιο στυλ έτρεχα όταν με όριζαν σε αγώνες που έκριναν πρωταθλητές και κυπελλούχους αλλά τότε κανένας δεν είχε ενοχληθεί με το τρέξιμο μου». «Ένας καλός μου φίλος, επέμενε ότι δεν πρέπει να φτάσω σε αυτό το σημείο. Μου έλεγε έχεις ακόμα 11 χρόνια διαιτησίας, έχεις οικονομικό όφελος, εν κρίμα να τα χάσεις. Εγώ ξέρετε τι λέω στον εαυτό μου; Μάριε αγαπάς τη διαιτησία και θέλεις να τη συνεχίσεις, όμως όχι με ανθρώπους που θέλουν να σε χτυπήσουν επειδή δεν τους κάνεις τα χατίρια. Και ποιος σου έδωσε κύριε   Ρέικβαρτ οδηγίες να παίξω στη β΄κατηγορία, βγες δημόσια και τοποθετήσουν, να φανείς άνδρας; Και αν το έκανες επειδή είναι υψηλά ιστάμενος της ΚΟΠ τότε γιατί δεν έδωσε την ίδια εντολή για άλλους διαιτητές οι οποίοι κάνουν σοβαρότερα λάθη που πολλές φορές αγγίζουν το όριο του εσκεμμένου; Μήπως γιατί αυτούς τους διαιτητές θέλετε; Αυτούς που σας υπακούουν; Συγγνώμη κύριε Ρέικβαρτ είναι σημαντικό την διαιτησία να την υπηρετούν άνδρες και άτομα με δυνατή προσωπικότητα ! Που έχουν την δική τους άποψη και όχι αυτή που τους υποβάλλουν! Τι να σας πω ακόμα; Ότι ακόμα και ο Ρέικβαρτ μου είπε πολλές φορές ότι νιώθει πίεση και άγχος, ότι δεν κοιμάται τα βράδια. Να κοιμάται επειδή την δουλειά του την κάνουν άλλοι».

«Το ξέρεις κύριε Κουτσοκούμνη ότι ο Παναγή για 6 χρόνια δεν συμπεριλαμβάνεται στους ορισμούς των αγώνων που κρίνουν τη διαβάθμιση; Η θα μας πεις  δεν γνωρίζεις και δεν έχεις καμία σχέση; Και αν δεν έχεις καμία σχέση γιατί με καλούσες στο κινητό μου τηλέφωνο πριν τον αγώνα Εθνικός Άχνας-Ένωση; Όπως πρόσεξες δεν το απάντησα . Αλλά πως είναι δυνατόν να το γνωρίζει ο πρόεδρος του Εθνικού και να με ρωτά αν μιλήσαμε . Μήπως με κάλεσες και άλλες φορές; Όταν έκανα αγώνες που έκριναν πρωταθλητές και ήταν εξαιρετικά κρίσιμοι δεν το έκανες. Βρες τις συμμετοχές και πες μου. Το ξέρεις κύριε Κουτσοκούμνη ότι ο Ρέικβαρτ  μου είπε το 2012 να πάω να κάνω παιχνίδι συγκεκριμένης ομάδας που έπρεπε να μείνει κατηγορία όπως του είπε ένας από τους πιο στενούς σας συνεργάτες και δεν πήγα; Το ξέρετε ότι στο παιχνίδι που ήθελε να με βάλει, πήγε άλλος συνάδελφος και έγιναν σοβαρά λάθη που οδήγησαν την ομάδα στη β΄ κατηγορία; Αδιάψευστος μάρτυρας και ο κίτρινος φάκελος που παραλάβατε και τους κρύβετε! Σας προκαλώ κύριε Κουτσοκουμνη όπως δώσετε στη δημοσιότητα όλους του κόκκινους και κίτρινους φακέλους που εμπλέκεται ο Μάριος Παναγή, φανείτε και εσείς άνδρες! Δεν θα βρείτε κανέναν. Δώστε και στην δημοσιότητα τους κόκκινους και κίτρινους φακέλους τους οποίους έχουν διευθύνει άλλοι διαιτητές. Να δούμε, να δει και ο κόσμος ποιοι έχουν την πρωτιά». «Ξέρω ότι ήρθατε στη διάσκεψη για να σας περισσότερα γεγονότα στη διαιτησία. Εγώ σας λέω ότι διαθέτω τα στοιχειά και θα τα παρουσιάσω εκεί που πρέπει. Δεν περιμένω ότι θα μου τα ζητήσει η ΚΟΠ αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Καλώ τον Γενικό Εισαγγελέα όπως με καλέσει για κατάθεση προς εξιχνίαση όλων τον στημένων αγώνων στη Κύπρο. Ο Μάριος Παναγή αγαπά τη διαιτησία. Λυπάται όμως για το κατάντημα της. Λυπάται συναδέλφους οι οποίοι αναγκάστηκαν να μπουν στα διάφορα κυκλώματα για να παραμείνουν στο χώρο. Λυπάται εκείνους που με πρόσχημα προεκλογική συγκέντρωση υποψήφιου βουλευτή στις 25/09/2010 και ώρα 20.30 πήγαν στο γραφείο γνωστού παράγοντα της ΚΟΠ και προφανώς αφού έμαθαν τον τόπο, εξακολουθούν όποτε θέλουν να πηγαίνουν για υπόκλιση . Και όχι μόνο διαιτητές αλλά και παρατηρητές».

«Λυπάται και τα χρήματα που σπαταλά η ΚΟΠ  για να φέρνει ξένους αρχιδιαιτητές. Ο Ρέικβαρτ στους πρώτους μήνες της θητείας του προσπάθησε αλλά στη συνέχεια συμβιβάστηκε με τον αρχηγό του συστήματος. Το ίδιο θα κάνει και ο διάδοχος του. Κύριοι αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη διαιτησία με το Γιώργο Κούμα σωτηρία δεν υπάρχει. Ο κύριος Κούμας είναι εδώ και χρόνια και προφανώς θα είναι όσο θέλει, ο άνθρωπος της ομοσπονδίας για θέματα διαιτησίας. Δικαίωμα του και μπράβο του. Αφού κανένας δεν μπορεί να τον μετακινήσει από εκεί και εγώ λέω ότι για τα σωματεία μας ισχύει το ότι πάθουν είναι από την κκελλέ τους.

Ο Παναγή δεν ήταν ποτέ αρεστός στον Κούμα και ποτέ δεν θα γίνει. Όπως και ο Κουμας δεν ήταν ποτέ αρεστός στον Παναγη, και ούτε θα γίνει, δεν τον είχε ποτέ ανάγκη». «Πως μπορεί ο θείος να προσλάβει την ανιψιά του στην ΚΟΠ . Προκηρύχτηκαν ποτέ θέσεις; Όχι. Είναι στο χέρι σας να τα βγάλετε προ τα έξω. Για να έρθετε σημαίνει αγαπάτε το ποδόσφαιρο, βγάλτε τα. Διάβασα μια ανακοίνωση του Άρη και ένιωσα ακόμα πιο δικαιωμένος για την απόφαση μου. Μιλάμε για κάτι απίστευτο καθώς μια ομάδα που στερήθηκε την παραμονή για δυο συνεχόμενα χρόνια έρχεται και βγάζει την ανακοίνωση ότι θέλω να εκμεταλλευτώ τον Άρη για δικά μου συμφέροντα. Και ρωτώ… μήπως παράγοντας του Άρη λόγω της σχέσης του με παράγοντα της ΚΟΠ στέρησε από την ομάδα του δικαίωμα να δικαιωθεί έστω και τώρα;». «Ο κ. Ρέικβαρτ το 2003 σε συνάντηση μετά το τέλος του σεμιναρίου ότι δεν μου ευχήθηκε πριν από ευρωπαϊκό παιχνίδι γιατί στήριξα τις θέσεις του Γιώργου Μηχανικού στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΔΚ. Και επειδή αναφέρθηκαν τα ονόματα των δυο Ολλανδών δεν μου ευχήθηκε γιατί ήταν αγγρισμένος… τα συγχαρητήρια μου. Όταν τον ρώτησαν αν είχε ο Παναγή σχέση με παράγοντες μου είπε «όχι» και όταν τον ρώτησα για άλλους μου είπε «ναι». Δυο φορές είχα συνάντηση με παράγοντες γι να μου δώσουν στοιχεία και δεν το έκαναν. Και όταν ορίστηκα σε δυο αγώνες της ομάδας του που δεν πήρε σφύριγμα , ούτε που ορίστηκα ξανά σε παιχνίδι της ομάδας του». «Για την επιτροπή διαιτησίας τι να πω;. Όταν ήξεραν ότι σαν ΣΔΚ θα στέλναμε τίμιο άτομο δεν τους άρεσε και ξαφνικά μειώθηκαν οι θέσεις στην επιτροπή διαιτησίας. Ξέρετε τι έχει συμβεί φέτος που ο Τράττος και ο Παναγή έφυγαν από τον ΣΔΚ… αυξήθηκαν οι θέσεις. Το ξέρετε ότι διαιτητές πήραν προαγωγή γιατί εξυπηρετούσαν συμφέροντα υψηλόβαθμων στελεχών για άδειες στον στρατό. Το ξέρετε ότι παράγοντας πήρε τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο παράγοντα και του είπε ότι θα του κάνει καλό παιχνιδάκι». «Ρωτώ τους και Αβέρωφ Νεοφύτου, τον κ. Άντρο Κυπριανού, τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο αν γνωρίζουν οτιδήποτε για συνάντηση υψηλόβαθμου παράγοντα της ΚΟΠ. Αυτοί θα ξέρουν καλύτερα αν το ποδόσφαιρο κομματικοποιείται». «Ξέρετε τι άποψη εξέφρασαν διαιτητές στο ΣΔΚ;  Ότι «δεν μπορούμε να στείλουμε το άτομο αυτό την Επιτροπή μιλώντας για τον κ. Θεοδότου. Μήπως επειδή δεν είναι αρεστός;.  Επειδή δεν τοποθετήθηκε στην θέση του διευθυντή διαιτησίας και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΚΟΠ είπε ότι μόνο πάνω από το πτώμα μου. Ίσως μόνο έτσι γιατί μόνο έτσι θα καθαρίσει το κυπριακό ποδόσφαιρο». «Τι να πω άλλο. Για τις επιλεκτικές φάσεις στα σεμινάρια, για τις σφαγιαστικές διαιτησίες που βαθμολογούνται με 8,5. Το κατεστημένο είναι Λευκωσιάτης και βρίσκεται στην Λευκωσία. Πως γίνεται κ. Κουτσουκούμνη να διέταξες έρευνα για επιθέσεις κατά διαιτητών και δεν την έδωσε στην δημοσιότητα. Παρέπεμψες άτομα στην δικαστική;. συγχαρητήρια». «Το γνωρίζεται ότι ο κ. Κουτσοκούμνης διεύθυνε ερευνητή επιτροπή κατά του κ. Τράττου και ο κ. Τράττος δεν πήγε ποτέ να καταθέσει εκεί, έμεινε στα μυστικά και αυτή». «Αναμένω και θα τα καταθέσω όλα. Είναι στο χέρι όλων, στην νομική υπηρεσία, να ξετυλιχθεί το κουβάρι όπως και σε άλλα σκάνδαλα. Δεν φοβάμαι κανέναν, ούτε απειλές, ούτε κανέναν. Καλώ όποιον έχει οποιαδήποτε ηχογραφημένη συνομιλία που να καταδεικνύει ότι ο Παναγή εμπλέκεται οπουδήποτε να την παραδώσει στη νομική υπηρεσία για να καταδικαστώ. Του δίνω αυτό το δικαίωμα».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!