Πασιένσια: Ακόμα καλύτεροι στο μέλλον

O Ντομίνγκος Πασιένσια παρουσιάστηκε και επίσημα σήμερα από τους Πρόδρομο Πετρίδη και Γκουστάβο Μαντούκα οι οποίοι όπως αναμενόταν μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον νέο προπονητή μας. Η συνεργασία με τον Πορτογάλο προπονητή θα είναι για ένα χρόνο ενώ στο τιμ ενσωματώνονται και δυο συμπατριώτες του που θα εκτελούν χρέη βοηθού προπονητή και γυμναστή. Ο Πασιένσια μέσα από τις δηλώσεις του προσπάθησε να στείλει το μήνυμα ότι γνωρίζει που ήρθε και ποιες είναι οι απαιτήσεις ενώ απέφυγε να σκιαγραφήσει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει λέγοντας πως είναι νωρίς ακόμα για να πει κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά οι σχετικές δηλώσεις:

Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε για  να ηγηθώ του ΑΠΟΕΛ. Ξέρω πολύ καλά ότι θέλουν όλοι να πετυχαίνουμε νίκες που να μας φέρουν τους στόχους μας. Ξέρω πως είναι μεγάλη ευθύνη, γνωρίζω το μεγαλείο του ΑΠΟΕΛ. Είναι μια ομάδα που πάει για το πρωτάθλημα, το γνωρίζουμε στην Πορτογαλία. Είμαι περήφανος που έχω την εμπιστοσύνη του προέδρου και του Μαντούκα. Είχα την ευκαιρία να δω τον τελικό και έχω καταλάβει τον ενθουσιασμό που υπάρχει για την ομάδα από τον κόσμο. Κάθε παιχνίδι πρέπει να είναι νίκη. Μας περιμένει πολλή δουλειά. Είναι σημαντικό να ζητήσουμε από ομάδα κόσμο και παίκτες είναι να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι της Κυριακής. Από τα 16 ως τα 43 μου είμαι στο ποδόσφαιρο έχω πολύ εμπειρία. Ήμουν όλη μου την ζωή στην Πόρτο και δύο χρόνια στην Τενερίφη

Για τις φιλοδοξίες του:

«Να πάει η ομάδα καλύτερα από ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα. Να παίζουμε έντονο και όμορφο ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε. Σεβόμαστε τη δουλειά των άλλων προπονητών όμως στόχος είναι να τα πάμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Είναι ακόμη νωρίς να σας πω πως δουλεύω, σιγά σιγά θα με γνωρίσετε, προέχει το παιχνίδι της Κυριακής. Το ΑΠΟΕΛ καλοσυνήθισε τους οπαδούς του στην Ευρώπη»

Για το αν ο Μουρίνιο αποτελεί πρότυπο: «Nαι ο Μουρίνιο είναι σημείο αναφοράς για κάθε πορτογάλο προπονητή. Τον γνωρίζω γιατί ήταν προπονητής μου. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γνώριζε ότι θα έρθω στο ΑΠΟΕΛ».

Για το τι έχει δει αγωνιστικά στο ΑΠΟΕΛ: «Έχω έρθει την Δευτέρα, υπάρχουν θετικά και αρνητικά όμως θα τα πούμε όταν είμαστε πρωταθλητές, γιατί θέλω οι παίκτες να επικεντρωθούν στο παιχνίδι της Κυριακής. Έχω δει πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα».

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Πρόδρομος Πετρίδης ο οποίος ανέφερε:

«Όπως όλοι γνωρίζεται είναι γεγονός ότι προτού αποδεσμευτεί ο κ. Φινκ ήμασταν σε μεγάλο προβληματισμό με τον κ. Μαντούκα σε αναζήτηση προπονητή. όμως ο τερματισμός του κ. Φινκ ήρθε πολύ πιο νωρίς από ότι περιμέναμε. Είχαμε θέση σαν στόχο να έχουμε τον προπονητή μας όσο πιο νωρίς γίνεται για να παρακολουθήσει την ομάδα σε περισσότερα παιχνίδια. Παρόλο που διέρρευσε το όνομα του ο κ. Μαντουκα έκανε ένα short list και σαν διοίκηση αποφασίσαμε πως τα καλύτερα προσόντα τα είχε ο Πασιένσια και σε χρόνο μηδέν ήρθε στην Κύπρο και σε μία ώρα συμφωνήσαμε το συμβόλαιο. Έχει παρακολουθήσει τον τελικό κυπέλλου και έχει γίνει αρκετή δουλειά με τον Μαντούκα. οι διεργασίες θα ξεκινήσουν από Δευτέρα. Ο Μπατίστα  θα είναι προπονητής φυσικής κατάστασης και ο Μπρούνο Μόρα βοηθός προπονητής. Η συνεργασία είναι για ένα χρόνο, του εύχομαι καλή επιτυχία, θα του προσφέρουμε ότι είναι δυνατό».

Γκουστάβο Μαντούκα:

«Ο λόγος που τον έχουμε επιλέξει είναι επειδή τον ξέρω από την αρχή της καριέρας του, πολλοί συνάδελφοι μου δούλεψαν μαζί του. Ήταν ένας μεγάλος παίκτης, αν δεν κάνω λάθος ήταν ο τρίτος καλύτερος σκόρερ της Πόρτο, δηλαδή πολύ καλύτερος από μένα. Ως προπονητής της Μπράγκα διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι τελευταία αγωνιστική και έφτασε στον τελικό Γιουρόπα Λιγκ. Έχει την εμπειρία να πετύχει σε μεγάλες ομάδες όπως το ΑΠΟΕΛ».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!