Πλασματική η θέση της Πάφου (vid)

Ο Γιοβάνοβιτς έστειλε μήνυμα σοβαρότητας ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα στην Πάφο σε μια προσπάθεια να μας στείλει όλους κατάλληλα προετοιμασμένους. Αυτό ενισχύεται και με τον ορισμό του Τράττου αφού είναι γνωστό ότι πρόκειται για τον πιο επικίνδυνο για τον ΑΠΟΕΛ διαιτητή. Ο προπονητής μας μίλησε για την παρουσία της ομάδας στον αγώνα με την Αελ για την ιστορία με τον Μπόρδα ενώ έκανε και μια επιφανειακή τοποθέτηση για το μεταφραφικό πλάνο.  

  Για το γεγονός ακολουθεί ένα θεωρητικά βατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ντέρμπι…

«Όλα τα ντέρμπι έχουν πάντα για όλες τις ομάδες διαφορετική προετοιμασία κι αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν αλλάζει κάτι στις προπονήσεις. Και οι παίκτες έχουν διαφορετική προσέγγιση του αγώνα. Η αντίδραση της ομάδας ήταν κατάλληλη μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να υποτιμούμε παιχνίδια. Μην ξεχνάμε ότι η βαθμολογική θέση της Πάφου είναι πλασματική, αφού της έχουν αφαιρεθεί τόσοι βαθμοί. Αγωνιστικά θα ήταν σε πολύ πιο υψηλή θέση βάσει των βαθμών που έχει πάρει μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι σε ένα γήπεδο όπου τα τελευταία χρόνια γίνονται καλά και δύσκολα παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε σοβαροί. Δεν σκεφτόμαστε το παιχνίδι με την Ανόρθωση, σε καμία περίπτωση. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι με την Πάφο».

Για την παρουσία της αμυντικής γραμμής στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΛ…

«Σίγουρα σε ένα διάστημα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΛ είχαμε προβλήματα στην άμυνα. Αυτά προήλθαν και από την ικανότητα της ΑΕΛ, που είναι πολύ καλή ομάδα, και από τα λάθη μας που ήταν πολλά. Δώσαμε περισσότερο χώρο στην ΑΕΛ από όσο έπρεπε, αλλά και όταν είχαμε τη μπάλα δεν προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε παιχνίδι, αλλά να διώξουμε την μπάλα. Δεν είναι αυτό το στιλ παιχνιδιού μας. Ήταν λογικό λοιπόν έτσι να δεχτούμε πίεση από την ΑΕΛ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν και ελέγχαμε το παιχνίδι. Πάντα κοιτάμε τα λάθη που κάναμε για να βελτιωνόμαστε. Αν και κάναμε πολλά λάθη, επαναλαμβάνω ότι είχαμε απέναντί μας μία μεγάλη ομάδα».

Για το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ έβαλε τρία γκολ στην ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι, ενώ πέρσι σε έξι αναμετρήσεις πέτυχε μόνο ένα…

«Τα ντέρμπι με την ΑΕΛ πάντα είναι ντέρμπι και είναι αμφίρροπα παιχνίδια. Πέρσι σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν σκοράραμε. Όταν δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις. Σε αυτό το παιχνίδι σκοράραμε κι αυτή είναι η διαφορά. Στα περισσότερα είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα κι όμως οι ευκαιρίες που είχαμε δεν τις εκμεταλλευόμασταν».

Τα αγωνιστικά δεδομένα…

«Με την ΑΕΛ είχαμε μαζί μας τους Ατόρνο, Αλωνεύτη και Χαραλαμπίδη, αλλά δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι. Είχαν λίγες προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Είχαμε σημαντικές απουσίες σε μικρό χρονικό διάστημα. Υπάρχει ένας κίνδυνος και με τους ίδιους τους παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό. Οι τελευταίες 2-3 εβδομάδες είναι λίγο δύσκολες για εμάς για τη συμμετοχή των παικτών. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορώ να υπολογίζω τον Σολάρι, τον Μπούντιμιρ, τον Μπόρδα. Ο Σόουζα είχε ενοχλήσεις σήμερα, θα δούμε αύριο. Ο Μπενασούρ είχε ένα πρόβλημα από το ματς με την ΑΕΛ, σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που μπήκε σε ένα κομμάτι της προπόνησης, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του. Είμαστε δηλαδή ακόμη υπό πίεση. Κάποιες μικροενοχλήσεις είχε και ο Στάθης μετά το ματς με την ΑΕΛ, αλλά ελπίζω να είναι έτοιμος».

Για την χρησιμοποίηση του Μαντούκα στην κορυφή, αλλά και κάποιων ποδοσφαιριστών σε διαφορετικές θέσεις…

«Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αυτό με ικανοποιεί περισσότερο. Με κάποιους παίκτες δουλεύω χρόνια, οπότε ξέρουν τακτικά τι να κάνουν. Δεν είχα αμφιβολίες γι’ αυτό. Αυτό που με ικανοποιεί είναι η αφοσίωση παικτών να καλύψουν κενά και να αγωνιστούν σε θέσεις που δεν είναι δικές τους. Αυτό που μετράει για μένα είναι η προσπάθεια, αν και πιεζόμαστε για τα αποτελέσματα. Η αφοσίωσή τους να καλύψουν τα κενά. Είναι ένα στοιχείο που δείχνει τις δυνατότητες μίας ομάδας. Είναι αυτό που λέμε ομάδα. Αυτό εννοώ με την αφοσίωση, ότι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν σε άλλες θέσεις από τις βασικές τους».

Για τον Μπόρδα και την αντίδραση μετά την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε…

«Για να είμαι ειλικρινής αυτή η ιστορία με τον Μπόρδα μου προκάλεσε αρκετούς προβληματισμούς για το πώς λειτουργούμε στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι δικός μου παίκτης, αλλά πιστέψτε με το ίδιο θα έλεγα για οποιονδήποτε. Με ρωτά αν θα παίξει στο επόμενο ή στο μεθεπόμενο παιχνίδι. Εγώ πιστεύω ότι σίγουρα δεν θα παίξει με την Πάφο. Ο παίκτης και το ΑΠΟΕΛ τιμωρήθηκαν και στο ματς που μείναμε με 10 παίκτες. Υπάρχουν περιπτώσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που γίνονται λάθη, αλλά υπάρχουν όργανα να τα διορθώσουν. Το χειρότερο είναι ότι τόσες μέρες μετά είμαι μετέωρος. Ξέρω εγώ ουσιαστικά ότι δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω λόγω ενός λάθους. Είναι σπάνια περίπτωση. Δεν είναι ότι αμφισβητούμε αν είναι κίτρινη ή κόκκινη. Εδώ μιλάμε για παίκτη που δεν ήταν καν στη φάση και αποβλήθηκε εντελώς άδικα. Θα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις τα όργανα της Ομοσπονδίας να είναι πιο ευέλικτα. Ποιος μπορεί να εξηγήσει στον Μπόρδα γιατί δεν θα αγωνιστεί στο επόμενο ματς; Νομίζω ότι η ΚΟΠ και τα όργανά της θα έπρεπε να είναι πιο ευέλικτα και πιο πρόθυμα. Σήμερα αφορούν την ομάδα μου και αύριο άλλη ομάδα. Πρέπει να λύνουν τα θέματα άμεσα και να μην τα αφήνουν για το μέλλον. Ακόμη και ο διαιτητής που έκανε το λάθος από ότι ξέρω έστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία και αναγνώρισε το λάθος του. Θα μπορούσε να μην το κάνει, παραδέχτηκε το λάθος του. Και αφήνουμε την ιστορία για το μέλλον… Σε τέτοιες σπάνιες περιπτώσεις θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην εξέτασή τους από τα αρμόδια όργανα. Πολλές φορές, όταν έχεις δίκιο και αυτό σε πνίγει, θεωρείς ότι πρέπει να έχεις πολύ μεγαλύτερο σεβασμό από ότι αισθάνεσαι ότι τον έχεις. Το αν εμείς προσφέραμε αρκετά στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι προφανές, μας κάνει πολύ χαρούμενους και περήφανους. Το να απαιτήσεις λίγο παραπάνω σεβασμό δεν βλάπτει. Όχι διαφορετική μεταχείριση, προς Θεού. Γιατί και η περίπτωση του Μπόρδα δεν είναι συνηθισμένη περίπτωση. Κι αυτό το παιχνίδι έχει να αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση από την αρχή και τώρα έχει αυτό το περιστατικό. Δεν είναι και γι’ αυτόν εύκολο».

Για το μεταγραφικό πλάνο…

«Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας το πω. Δεν έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ίσως να έχει για εσάς και τους φιλάθλους. Σε ότι αφορά το τι θέλουμε έχουμε πάρει από καιρό τις αποφάσεις και είμαστε τώρα σε φάση να τους υλοποιήσουμε».

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!