Πριν την τελευταία στροφή

Οι διάφορες χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα συμπεριλαμβάνουμε στις αναλύσεις μας εδώ και δέκα εβδομάδες, έχουν ανεβάσει ταχύτητα στην προσπάθεια τους να τελειώσουν οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις πριν το τέλος του Μάη. Πάντως στην αρχή του μήνα ήταν εντυπωσιακό να βλέπουμε χώρες όπως την Βουλγαρία να έχουν 7 ολόκληρες αγωνιστικές μέχρι το τέλος σε ένα πραγματικά εξαντλητικό τερματισμό. Αυτήν εβδομάδα είχαμε από όλα. Και καλά και κακά νέα. Είχαμε ομάδες μας που έχασαν αλλά είμαστε ακόμη αισιόδοξοι για αυτές. Είχαμε πρωταθλήματα όπου έγινε το κακό και ξεκαθάρισε εναντίων μας. Είχαμε ακόμη και το τελικό ξεκαθάρισμα για μια υπόθεση που είχαμε κάνει από την αρχή των αναλύσεων μας για την Ελβετία και αρκετοί δεν την κατάλαβαν ή δεν την δέχτηκαν.

Σε τελική ανάλυση όμως είμαστε ακόμη σε καλό δρόμο αφού η θέση μας δεν έχει αλλάξει καθόλου και αυτή την εβδομάδα. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στην 8η θέση και ακόμη ελπίζουμε.

Όπως πάντα το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα μείγμα τελευταίων ενημερώσεων και πάγιων αναφορών που σκοπό έχουν να βοηθούν αναγνώστες που δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα προηγούμενα άρθρα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.

ΕλβετίαΗ Ελβετία κατέχει την 13η θέση στην κατάταξη και σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA θα ήταν η πιο δυνατή χώρα που συμμετέχει στους προκριματικούς αγώνες. Όμως το ακόλουθο έχει συμβεί. Το φετινό Champions League θα το πάρει είτε η Barcelona είτε ή Manchester United. Και οι δύο αυτές ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Επομένως όποια και αν είναι η νικήτρια θα συμμετάσχει του χρόνου στο Champions League είτε σαν η πρωταθλήτρια είτε σαν η δευτεραθλήτρια της χώρας της και όχι σαν η τροπαιούχος ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση η θέση στους ομίλους δίνετε στην πρωταθλήτρια της 13η χώρας της κατάταξης (πιο δυνατή χώρα των προκριματικών), ενώ η πρωταθλήτρια της 16η χώρας θα πάει κατευθείαν στον τρίτο προκριματικό αντί στον δεύτερο και οι πρωταθλήτριες της 48ης και 49ης  χώρας θα πάνε κατευθείαν στον δεύτερο προκριματικό αντί να παίξουν στον πρώτο.

Αφού έχουν συμβεί όλα αυτά η πρωταθλήτρια της Ελβετίας δεν θα συμμετάσχει στα προκριματικά αλλά θα παίξει κατευθείαν στους  ομίλους

ΑνακεφαλαίωσηΤο ζητούμενο είναι να δούμε αν ο ΑΠΟΕΛ θα είναι στους δυνατούς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League και κοιτάμε τις επίδοξες πρωταθλήτριες των χωρών των οποίων η κατάταξη τους στην UEFA είναι από την 14η μέχρι την 28η θέση. Αρχίζουμε από την 14η γιατί είναι η πιο δυνατή χώρα που λαμβάνει μέρος στον τρίτο προκριματικό, και τελειώνουμε με την 28η γιατί μετά από αυτή οι ομάδες είναι πολύ αδύνατες και δεν μας επηρεάζουν.

Θυμίζουμε ότι με πορτοκαλί χρώμα είναι οι χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει ή οι πρωταθλήτριες ομάδες είναι σχεδόν σίγουρες. Αν τελείωναν σήμερα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η κατάταξη για τον τρίτο προκριματικό θα ήταν ως εξής.

ΕξαιρέσειςΜε πορτοκαλί χρώμα είναι τα πρωταθλήματα έχουν εξαιρεθεί. Τα πέντε πρωταθλήματα που έχουν τελειώσει είναι αυτά της Λευκορωσίας, Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας και Κροατίας. Τα πρωταθλήματα που δεν τελείωσαν ακόμη αλλά είναι τόσο σίγουρα που δεν θα συμπεριλάβουμε στην ανάλυση μας είναι της Σκωτίας και Ισραήλ όπου είναι σίγουρο ότι οι πρωταθλητές τους θα είναι ποιο δυνατοί από εμάς, και της Πολωνίας οπού θα είναι σίγουρα ποιο αδύνατοι από εμάς.

Τα έξι πρωταθλήματα που μας ενδιαφέρουν και στα οποία τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά έχουν την ακόλουθη κατάσταση την τρέχουσα εβδομάδα.

Αυστρία

Μορφή ΠρωταθλήματοςΣτην Bundesliga της Αυστρίας υπάρχουν 10 ομάδες οι οποίες παίζουν 4 γύρους μεταξύ τους για 36 αγωνιστικές χωρίς άλλες φάσεις.

Τελευταίες ΕξελίξειςΑυτή την εβδομάδα είχαμε την Sturm Graz  να γλιστράει δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Austria Wien να πλησιάζει ξανά στους δύο βαθμούς. Η Salzburg νίκησε και αυτή μειώνοντας την διαφορά στους τρείς βαθμούς. Την τετάρτη έχουμε αγωνιστική με ντέρμπι Sturm Graz-Austria Wien του οποίου το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά.

Βέλγιο

Μορφή ΠρωταθλήματοςΣτο Βέλγιο υπάρχουν 16 ομάδες σε 30 αγωνιστικές και μετά ακολουθούν τα Championship Playoffs. Πρόκειται για ακόμη μια φάση με όμιλο των 6 ομάδων και 10 αγωνιστικών. Στην αρχή της φάσης αυτής οι βαθμοί που θα έχουν οι πρώτες 6 ομάδες από τους προηγούμενους γύρους μοιράζονται, και αν έχουν μισούς βαθμούς στρογγυλεύονται προς τα πάνω.

Τελευταίες ΕξελίξειςΤρείς αγωνιστικές πριν το τέλος και το πιο θετικό από όλα είναι πως την τελευταία αγωνιστική η Genk  νίκησε την Anderlecht στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής.  Πλέον η Anderlecht  έχει μείνει έξι βαθμούς πίσω και μάλλον δεν προλαβαίνει να καλύψει την διάφορα. Από την άλλη  όμως η Standard de Li

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!