Πως θα έρθει η πρόκριση

Όλοι αναμένουν έναν καλύτερο ΑΠΟΕΛ αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δούμε και μια πιο απαιτητική Μάριμπορ η οποία έχει τη φήμη ότι μέσα στην έδρα της μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Η σκακιέρα των δυο προπονητών θα στηθεί έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους το 1-1 του πρώτου αγώνα. Αυτό καθιστά αναγκαίο το γκολ για την ομάδα μας. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον μια φορά για να μπορέσει να προκριθεί και παρά το ότι η υπομονή είναι κλειδί είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να επιτεθούμε σωστά και κυρίως να είμαστε αποτελεσματικοί. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο αγώνας θα κριθεί από την απόδοση του ΑΠΟΕΛ κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο ΓΣΠ.

Με αυτά τα δεδομένα η πρόκριση προϋποθέτει τα πιο κάτω και όχι μόνο:

Η σωστή αμυντική λειτουργία είναι απαραίτητη αφού ιδανικά πρέπει να διασφαλιστεί το μηδέν παθητικό. Πρόκειται για μια παράμετρο όπου η ομάδα μας έδειξε ότι δεν έφτασε στο μάξιμουμ. Οι Σέρτζιο, Ντα Σίλβα, Ολιβέιρα και Αμορίν θα αποτελέσουν την αμυντική τετράδα. Η λύση ανάγκης στο αριστερό άκρο είναι γνωστή και θα χρειαστεί ιδιαίτερα προσπάθεια όχι μόνο από τον Ντα Σίλβα αλλά και από όλη την ομάδα.

Απαιτείται όμως και ο Σέρτζιο να φτάσει στα γνωστά στάνταρτ απόδοσης του κάτι που δεν έκανε μέχρι στιγμής φέτος. Για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο το ζητούμενο είναι η σωστή αλληλοκάλυψη έτσι ώστε να περιοριστεί πλήρως ο Ταβάρες και να μην μείνει εκτεθειμένος ο Πάρντο στις στατικές φάσεις.

Στο χώρο του κέντρου όλα θα εξαρτηθούν από το αν τελικά ο Σέρτζιο κρίνει σκόπιμο να ρίξει στα βαθιά τον Βινίσιους. Το ενδεχόμενο έπαιξε και στον πρώτο αγώνα και πλέον θεωρείται πιο πιθανό. Ο λόγος έχει να κάνει με τη δυσκολία που αντιμετώπισε ο Γκόμες να ανταποκριθεί στο ρόλο του παρτενέρ του Μοράις. Οι επιλογές δεν σταματούν εδώ αφού υπάρχει και το ενδεχόμενο να δούμε και τον Μπενασούρ βασικό πίσω από τον Γκονσαλβες. Στα φτερά θέση αναμένεται να πάρουν οι Μαντούκα και Αλωνεύτης.

Ένα ακραίο σενάριο είναι και αυτό που θέλει τον Μπουντιμίρ να είναι στην κορυφή του 4-2-3-1 και τον Γκονσάλβες στον άξονα. Σε κάθε περίπτωση του ζητούμενο για την ομάδα μας είναι να καταφέρει να πάρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με ορθόδοξο τρόπο που να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ.

Η αποτελεσματικότητα των παικτών μας θα είναι καθοριστικός παράγοντας. Δυστυχώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθούν ευκαιρίες όπως αυτή του Αλωνεύτη στον πρώτο αγώνα αφού απαιτείται αυτοσυγκέντρωση και καθαρό μυαλό από όλους.

Διαιτησία

Όταν ακόμα και ο Ερωτοκρίτου αναγκάστηκε να σχολιάσει τη διαιτησία ευχόμενος να μην έχει τα χάλια της αντίστοιχης του πρώτου αγώνα, γίνεται αντιληπτό ότι το θέμα απασχολεί. Δεν ξέρουμε τι προθέσεις έχει ο Λευκορώσος που ορίστηκε αλλά η διαιτησία όπως και η όλη ατμόσφαιρα του γηπέδου είναι παράμετροι τους οποίους οι παίκτες μας πρέπει να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν σωστά.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!