Πόσο βοηθά η απαξίωση του Αλμέιδα;

Ο μέχρι προ ημερών καλύτερος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ βάλλεται έμμεσα και άμεσα σε μια προσπάθεια της διοίκησης και μερίδας οπαδών μας να αναδείξουν την ορθότητα της απόφασης για πώληση του. Μετά τη χτεσινή νίκη στο Παραλίμνι, τα πέντε τέρματα και το χατ τρικ του Ατόρνο είναι διάχυτη η άποψη ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Μπορεί  Αλμέιδα να είναι ήδη παρελθόν αλλά αξίζει περισσότερο σεβασμού από όλους μας έστω και αν μερικοί ξεχνούν εύκολα. Είναι φυσιολογικό να προσπαθούμε να αναδείξουμε τα αρνητικά στοιχεία του παίκτη για να νιώσουμε καλύτερα και να πάρουμε δύναμη ενόψει της δύσκολης συνέχειας αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο. Ένα από τα πολλά εμαιλ που λάβαμε ψες γράφει πως όσα γκολ έβαλε ο Αίλτον πέρσι στο πρωτάθλημα τα έβαλε ο Ατόρνο σε ένα παιχνίδι και πως γλυτώσαμε από τον πιο αδιάφορο περσινό παίκτη. Πρόκειται για μια υπεραπλουστευμένη προσέγγιση και χαρακτηριστική περίπτωση όπου οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Αν πρέπει να προσωποποιήσουμε σε επίπεδο ποδοσφαιριστών κάποια πράγματα πρέπει να θυμίσουμε ότι είναι ο Αλμέιδα που έβαλε τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους και στη συνέχεια ήταν εκ των πρωταγωνιστών της πορείας στην Ευρώπη. Αν η απόδοση και αδιαφορία στο πρωτάθλημα ήταν κριτήριο παραμονής ή όχι στον ΑΠΟΕΛ θα έπρεπε να αποχωρούσαν όλοι το καλοκαίρι και να φέρναμε νέα διοίκηση, προπονητή και παίκτες!

Η πώληση του Αλμέιδα ήταν μονόδρομος και αυτό που θα επιχειρηθεί να μην αποβεί μοιραίο είναι η μη έλευση κάποιου επιθετικού. Σολάρι, Μπουντιμίρ και Ατόρνο θα επιχειρήσουν να σηκώσουν το επιθετικό βάρος μαζί με τη βοήθεια των άλλων παικτών που έχουν έφεση στο σκοράρισμα. Το πρώτο δείγμα γραφής έστω και απέναντι σε μια κακή Ένωση ήταν θετικό αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής.

Υπάρχουν ακόμα 12 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου μέσα από τους οποίους θα διαφανεί αν ο προπονητής και οι παίκτες μπορούν να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε. Τότε θα ανοίξει και το παράθυρο ενίσχυσης και θα αναμένουμε να δούμε τι κινήσεις θα γίνουν για να ισχυροποιηθεί το ρόστερ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!