Πόσο θα είναι το έλλειμμα;

Ίσως το σοβαρότερο θέμα που πρέπει να απασχολήσει την αυριανή γενική συνέλευση είναι η οικονομική κατάσταση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Είναι δεδομένο ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα ήταν ελλειμματικός και η τρύπα άνοιξε ακόμα περισσότερο λόγω προστίμων και αποζημιώσεων σε παίκτες και προπονητές. Οι εκτιμήσεις μας εδώ και μήνες αφορούσαν ένα ταμειακό έλλειμμα με το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς της τάξης των 2-2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Από πλευράς Πρόδρομου Πετρίδη έγινε αναφορά σε ένα έλλειμμα που ίσως ανέλθει στα 4 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο ήδη αρνείται η απερχόμενη διοίκηση Ερωτοκρίτου. Ο Τάκης Αντωνίου σε δηλώσεις του σήμερα ανέφερε ότι το έλλειμμα θα είναι σίγουρα 1 εκατομμύριο ευρώ και ενδεχομένως να φτάσει στα 2 εκατομμύρια αν κάποιοι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν.

Γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στις εκτιμήσεις των δυο πλευρών και η συνέλευση των μετόχων είναι ο καταλληλότερος χώρος για να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Καταρχάς πρέπει να είναι σε όλους γνωστό ότι η μεγαλύτερη εκκρεμότητα αφορά τις οφειλές της LTV για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το ποσό αυτό ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες μας στο 1.2 εκατομμύρια ευρώ.

Περαιτέρω θα πρέπει να διευκρινιστεί αν οι οφειλές προς το κράτος (φόρος εισοδήματος, κ.α) έχουν προϋπολογιστεί και το ποσό στο οποίο ανέρχονται.

Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουν οι μέτοχοι αν θεωρείται δεδομένο ότι η προσπάθεια για ενίσχυση του ρόστερ στην μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου θα αυξήσει το ταμειακό έλλειμμα με το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς. Έχει προϋπολογιστεί  για παράδειγμα ένα ποσό της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ για αποδεσμεύσεις και προσθήκες παικτών;

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση από κάθε άποψη και είναι σημαντικό η αυριανή συνέλευση να είναι παραγωγική και σε πνεύμα αλληλοκατανόησης αντί εξόντωσης. Για να δούμε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!