Σε ευχαριστώ Θρύλε Θεέ

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για αυτή την μέρα και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα σε μια προσπάθεια να μπει σε λίγες γραμμές το μεγαλείο του ΑΠΟΕΛ. Η 8η Νοεμβρίου είναι κάθε χρόνο τα τελευταία 84 χρόνια μέρα χαράς και περηφάνιας για τους απανταχού οπαδούς της αρρώστιας που δεν έχει ιατρεία. Το ΑΠΟΕΛ μας συμπληρώνει σήμερα 84 χρόνια από την ημέρα που 40 άτομα μαζεύτηκαν στο μικρό ζαχαροπλαστείο του Xαράλαμπου X’Iωάνου στην οδό Λήδρας, με ένα και μοναδικό σκοπό: Nα είναι μάρτυρες, στη μικρή αυτή “φάτνη”, της “γέννησης” του A Π OE Λ, της ομάδας που δικαίως στην πορεία του χρόνου θα αποκτούσε τον τίτλο του “θρύλου”! Tου μικρού, τότε, A Π O E Λ, αλλά τον οποίον ο χρόνος θα μετέτρεπε σε Mεγάλο.

Έστω και αν το σλόγκαν «κάτι περισσότερο από ένα σωματείο» είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Ισπανική Μπαρτσελόνα στην καρδία του κάθε οπαδού μας αυτό ισχύει και για το ΑΠΟΕΛ. Οι αγώνες των αθλητών του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου δεν μας έχουν καταστήσει απλώς το Θρύλο του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και το σωματείο με τις σωστές αρχές και ιδανικά. Το Ε στο όνομα μας είναι κάτι που μας κάνει περήφανους ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όπου καθετί Ελληνικού θεωρείται πρόκληση για τους κυβερνώντες και όχι μόνο που δηλώνουν ερωτευμένοι με τους απέναντι.

Το ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια πέτυχε σπουδαία πράγματα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχουμε τη τύχη να ζούμε από κοντά τις πιο ένδοξες σελίδες της πλούσιας ιστορίας του. Πρωταθλήματα, σπουδαίες νίκες, κύπελλα και πάνω από όλα η πρόκριση στους ομίλους του champions league έκαναν την ομάδα μας να ξεφύγει από τα στεγανά της μικρής Κύπρου.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά που μπορούν και πρέπει να γίνουν. Ο κίνδυνος να καταλήξουμε σε ένα καθαρά ποδοσφαιρικό σωματείο είναι ορατός τα τελευταία χρόνια. Το πετοσφαιρικό τμήμα που πρόσφερε προ εικοσαετίας τεράστιες επιτυχίες έχει αναστείλει τη λειτουργία του ενώ είναι με θυσίες και πολλά χρέη που λειτουργεί το αντίστοιχο καλαθοσφαιρικό. Τμήματα όπως ποδηλασίας και πιγκ πογκ δεν υπάρχουν πια ενώ ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το Σωματείο γενικότερα.

Όλα εξισορροπούνται από τις επιτυχίες στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο οποίες για να συνεχιστούν θα πρέπει η εταιρείας ΑΠΟΕΛ να δουλέψει σε ακόμα πιο επαγγελματικές βάσεις. Η κακοδιαχείριση και τα ελλείμματα σύντομα δεν θα είναι επιτρεπτά από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και μόνο όσες ομάδες δουλέψουν σωστά και με μακροχρόνια πλάνο θα επιβιώσουν και θα πρωταγωνιστήσουν. Η ιστορία μας επιβάλλει να χαράξουμε το δρόμο σε όλα έτσι που να έρθουν για τις επόμενες γενιές ΑΠΟΕΛιστών ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

ΑΠΟΕΛ ΕΝΩΜΕΝΟ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟ

ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ €100 ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ BETSSON.COM

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!