Στόχος: να διατηρήσουμε την διαφορά στο -4

Φτάνοντας στην τελική ευθεία του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος, η ομάδα μας καλείται να θέσει πλέον ως προτεραιότητα την διαφύλαξη με κάθε δυνατό τρόπο της μέχρι στιγμής διαφοράς από την κορυφή. Η Αελ έχει ήδη καταφέρει να περάσει χωρίς απώλειες από τον Ερμή και την Ανόρθωση και βρίσκεται ένα αγώνα μακριά από την ολοκλήρωση του δύσκολου προγράμματος της. Θα πρέπει λοιπόν να ξεκινήσουμε να συμβιβαζόμαστε και ταυτόχρονα να προετοιμαζόμαστε με το γεγονός ότι η διαφορά δεν πρόκειται να μειωθεί. Θα πρέπει επίσης να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε ότι για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει για πρώτη φόρα  να ανατρέψουμε τα δεδομένα που θέλουν όποια ομάδα μπαίνει ως πρώτη στα play offs να κερδίζει τον τίτλο.

Για να μπορέσουν όμως να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει πρώτα να φροντίσουμε ότι όσο εξαρτάται από τα χέρια μας, η διαφορά των τεσσάρων βαθμών θα διατηρηθεί. Οποιαδήποτε απώλεια του ΑΠΟΕΛ πριν από την επόμενη φάση του πρωταθλήματος μάλλον θα είναι καταδικαστική. Οι αγώνες που έρχονται μπορεί να θεωρούνται σχετικά εύκολοι όμως κανείς δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει το τρίποντο αν δεν τους προσεγγίσουμε με την απαραίτητη σοβαρότητα.

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ καλείται να αποβάλει το γρηγορότερο την ευχή απώλειας βαθμών από την Αελ. Όσο πιο γρήγορα συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι η διαφορά δεν πρόκειται να αλλάξει, τόσο πιο σοβαρά και μελετημένα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους αγώνες τις επόμενης φάσης που έρχονται. Αν μείνουμε κολλημένοι ψάχνοντας στο πως και με ποιους θα σκοντάψει η αελ, τότε το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να παρακαλούμε για κάτι το οποίο δεν περνά από το χέρι μας.

Αν η αελ καταφέρει να ξεπεράσει και το εμπόδιο του απόλλωνα τότε αναμφίβολα θα δημιουργήσει την ανάλογη δυναμική, που είχαμε απολαύσει και εμείς μετά την μεγάλη νίκη πάνω στον απόλλωνα στο ΓΣΠ πριν 2 βδομάδες. Είναι γι’αυτό τον λόγο που τόσο οι ποδοσφαιριστές μας όσο και η τεχνική ηγεσία θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε ο ΑΠΟΕΛ να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Η σοβαρότητα με την οποία θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους αγώνες μέχρι τα ντέρμπι της επόμενης φάσης, θα μας κρατήσει ζωντανούς στην μάχη του πρωταθλήματος.

Ο ΑΠΟΕΛ μετά το περσινό ντεμαράζ στον δεύτερο γύρο καλείται και πάλι να κάνει την μεγάλη αγωνιστική υπέρβαση και να ανατρέψει τα βαθμολογικά δεδομένα που με βάση την παράδοση δεν είναι καθόλου υπέρ του. Το πρώτο βήμα για να πραγματοποιηθεί αυτό, είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους που μας έχουν απομείνει μέχρι την επόμενη φάση.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!