‎Συγκέντρωση: το αντίδοτο στον αιφνιδιασμό

Πέραν από την τεχνική ανάλυση του αντιπάλου, τακτικές και συστήματα, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά τα οποία κάθε ομάδα θα πρέπει να τα εφαρμόσει στο παιχνίδι της για να μπορέσει να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Παρακολουθώντας την παρακαμερα του ΑΠΟΕΛ στο τελευταίο παιχνίδι με την Ελσινκι, ‎ακούσαμε τον προπονητή της ομάδας μας να υπερτονιζει λίγο πριν την σέντρα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχουμε στο παιχνίδι μας: την αυτοσυγκέντρωση. Έχοντας περάσει ένα δραματικό πρώτο ημίχρονο στο Ελσινκι, ο Δωνης υπενθύμισε τους παίχτες μας ότι η επίτευξη του αγωνιστικού πλάνου που θα ακολουθούσαν, περνούσε μέσα από την ηρεμία και συγκέντρωση τους στον αγωνιστικό στόχο.

Ο αγώνας του Σούπερ Καπ και οι πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις που στέρησαν στον ΑΠΟΕΛ να αναπτυχθεί σωστά και να προσθέσει ουσία στο παιχνίδι του επανέφερε στο προσκήνιο ‎το θέμα της απόλυτης συγκέντρωσης. Ένα γκολ στο πρώτο λεπτό και ένα γκολ από φάουλ ολιγωρίας 2 λεπτά μετά την ισοφάριση μας είναι αρκετά για να επαναφέρουν στο προσκήνιο το ότι αν χαθεί έστω και λίγο η συγκέντρωση μπορεί να χαθεί και ο στόχος.

‎Η ομοιογένεια είναι ένα συστατικό που βοηθά σε μεγάλο βαθμό να επιτυγχάνεται η ηρεμία και η ορθολογική ανάπτυξη της ομάδας μας μέσα στο ματς. Μέσω αυτής ο Δωνης πιστεύει ότι θα μπορέσει να δέσει την ομάδα έτσι ώστε να καταφέρει να της δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της και συνάμα ηρεμίας. Τα δύο έκτακτα φιλικά της τελευταίας βδομάδας έχουν σαν στόχο, πέραν του να δώσουν λεπτά συμμετοχής στους ποδοσφαιριστες που τα έχουν ανάγκη, να δώσουν και όσα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην ομάδα μας ως σύνολο.

Ας ελπίσουμε ότι στην Δανία η αυτοσυγκέντρωση του ΑΠΟΕΛ στο πλάνο που έχει ετοιμάσει η τεχνική ηγεσία θα αντισταθμίσει την ετοιμότητα της Ααλμπορκ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!