Τα mind games και η τακτική

Είναι γενικά παραδεκτό ότι η ομάδα μας δεν διάβασε σωστά τον αντίπαλο στον πρώτο αγώνα για αυτό και τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν για ένα και βάλε ημίχρονο. Χτες υπήρξε και η έμμεση παραδοχή από τον Δώνη που δήλωσε ότι δεν περίμενε να παίξει το πολύ πίσω η Ελσίνκι. Αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία ενόψει του σημερινού αγώνα είναι η εκτίμηση του προπονητή μας ότι “πλέον περιμένουμε να δούμε μια ομάδα που θα βγει έξω να κυνηγήσει την πρόκριση”. Ίσως πίσω από την δήλωση αυτή να κρύβονται σκοπιμότητες ή τα γνωστά mind games μεταξύ των προπονητών αλλά η ομάδα μας θα πρέπει να είναι έτοιμη να λειτουργήσει σωστά σε οποιοδήποτε σενάριο και τακτική και αν ακολουθήσει η Ελσίνκι.

Η δική μας εκτίμηση είναι ότι η Ελσίνκι δεν θα ρισκάρει. Είναι δύσκολο για τη συγκεκριμένη ομάδα να επιτεθεί μαζικά και παρά την απουσία του Macoumba Kandji θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα που είναι να χτυπά στις αντεπιθέσεις. Είναι για αυτό που ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός όταν επιτίθεται και χάνει την μπάλα. Οι Βινίσιους και Μοράις στον άξονα όπως επίσης και οι ακραίοι μέσοι πρέπει να έχουν σωστές επιστροφές έτσι ώστε να μην είναι μεγάλες οι αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές μας.

Η ομάδα μας θέλει το γκολ γιατί όσο ο αγώνας θα είναι στο 0-0 θα υπάρχει κάποιο άγχος αλλά δεν θα πρέπει να το διαχειριστεί σωστά. Η καλή μεσοεπιθετική λειτουργία προϋποθέτει βοήθειες από τους ακραίους έτσι ώστε να διασπαστεί η αμυντική γραμμή των Φιλανδών ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από τις εμπνεύσεις του Ντε Βινσέτι.

Όλα συνηγορούν ότι ο Δώνης θα εμπιστευτεί τους ίδιους έντεκα όπως και στον πρώτο αγώνα και το ζητούμενο είναι αν θα τους δούμε πάλι στην ίδια διάταξη με τον Σιέρινταν να κινείται στο αριστερό άκρο ή αν θα προτιμηθεί κάτι πιο ορθόδοξο και λειτουργικό.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!