Το πλάνο για το θαύμα

Ο προπονητής μας έκανε λόγο για ειδικό πλάνο με το οποίο θα επιχειρήσει να σταματήσει την Μπαρτσελόνα και όπως γίνεται αντιληπτό ο Δώνης αναφέρεται σε μια αμυντικογενή τακτική. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα επιχειρήσει να γεμίσει το κέντρο σε μια προσπάθεια να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Πάρντο. Ο Γκόμες θα είναι στο αρχικό σχήμα και όλα συνηγορούν ότι δεν θα δούμε το γνωστό 4-4-2 αλλά μια διάταξη με τον Πορτογάλο να παίρνει θέση στον άξονα μαζί με τους Μοράις και Βινίσιους. Σε ένα σχήμα με έναν επιθετικό στην κορυφή το ζητούμενο είναι η δυνατότητα γρήγορων αντεπιθέσεων και είναι για αυτό που μπορεί να δούμε κάποια έκπληξη και ένα light σχήμα με τον Αλωνεύτη σε ρόλο επιθετικού. Θέμα συμπερίληψης του Τζιμπούρ με αυτή τη λογική δεν τίθεται ενώ ακόμα και ο Σιέρινταν που είναι πολύ πιο κινητικός μπορεί να «θυσιαστεί».

Το ζητούμενο είναι να έχουν βοήθειες και οι ακραίοι αμυντικοί μας αφού το scouting report της Μπάρτσα αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι ένα από τα πιο αδύνατα μας σημεία. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες που θα αγωνιστούν μπροστά από τους Σέρτζιο και Αντωνιάδη θα πρέπει να δίνουν πολλές και καλές βοήθειες.

Οι βοήθειες που μπορεί να δώσει ο Χαραλαμπίδης σε αυτό τον τομέα είναι κάτι που θεωρεί πολύ σημαντικό ο Δώνης και είναι για αυτό που οι πιθανότητες να τον δούμε στο αρχικό σχήμα είναι πολλές. Ο Εφραίμ δεν πήγε καλά στον τελευταίο αγώνα αλλά είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει και επιθετικές προοπτικές στο άλλο άκρο, οπότε και η δική του συμμετοχή έχει καλές πιθανότητες.

Η ανάγκη για παίκτες που θα κόψουν πολλά χιλιόμετρα έρχεται σε σύγκρουση με την ανάγκη για εμπειρία και καθαρό μυαλό που μπορεί να δώσει ο Μαντούκα, οπότε καταλαβαίνεται το δύσκολο έργο που έχει ο Δώνης. Εναλλακτική αν κριθεί απαραίτητη η συμμετοχή του Βραζιλιάνου είναι να τον δούμε στην κορυφή της επίθεσης.

Όσον αφορά τους δυο στο κέντρο της άμυνας η λογική λέει ότι θα προτιμηθούν οι Καρλάο και Αμορίν αφού δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί μια αλλαγή αν μη κακό νιώσει ενοχλήσεις ο Παπάζογλου.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!