Το προφίλ της Maccabi Tel-Aviv

Πρόκειται για την ιστορικότερη, δημοφιλέστερη και πιο πετυχημένη ομάδα του γειτονικού μας Ισραήλ στην οποία πλέον κουμάντο κάνει ο γνωστός μας Τζορτι Κροϊφ που εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή. Προπονητής της Μακάμπι φέτος είναι ο Πορτογάλος Πάουλο Σοόυζα, επίσης γνωστός μας από την παρουσία του ως ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό. Η γαλαζοκίτρινη του Ισραήλ έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη τα τελευταία χρόνια στοχεύοντας τους ομίλους του Champions League. Η Μακάμπι αντιμετώπισε αρχικά την Γκιόρι ΕΤΟ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και με νίκες 2-1 και 2-0 προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Εκεί βρήκε απέναντί της τον σκόπελο που ονομάζεται Βασιλεία. Οι Ελβετοί κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο πρώτο ματς και να φτάσουν στη νίκη με 1-0. Ο επαναληπτικός του Ισραήλ εξελίχθηκε ακόμα πιο εύκολα γι’ αυτούς, αφού πήραν προβάδισμα 3 γκολ στην πρώτη μισή ώρα της αναμέτρησης, μέχρι να ισοφαρίσουν σταδιακά οι γηπεδούχοι και να αποφύγουν μία ταπεινωτική έξοδο.

Το ρόστερ

Ο Αραβοϊσραηλινός Μοανές Νταμπούρ και ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει τίτλο σε Νορβηγία, Σουηδία και Δανία, ο Ράντε Πρίτσα (αποκτήθηκε στα μέσα της σεζόν), θεωρούνται οι παίκτες-κλειδιά της Μακάμπ. Απώλεια θεωρείται ο Ελιράν Ατάρ που πέρσι πέτυχε 22 γκολ και αποχώρησε για τη Ρεμς, ενώ όπως είναι γνωστό στην ομάδα επέστρεψε ο Μπαράκ Ιτζχάκι από τον δανεισμό του στην Ανόρθωση.

Τερματοφύλακες: Χουάν Πάμπλο (Ισπανία), Μπαράκ Λέβι, Τόμερ Τσεντσίνσκι (Καναδάς).

Αμυντικοί: Μανέ (Ισπανία), Όμρι Μπεν Χαρούς, Ρέεφ Πέρετς, Γιοάβ Ζιφ, Εϊτάν Τίμπι, Σεράν Γέινι, Κάρλος Γκαρθία.

Μέσοι: Γκαλ Άλμπερμαν, Εράν Ζαχάβι, Μαχαράν Ράντι, Ντορ Μίτσα, Νταν Εϊμπίντερ, Χασάν Αμπού Ζαΐντ, Νίκολα Μίτροβιτς (Σερβία), Μόσε Λουγκάσι, Όμρι Άλτμαν.

Επιθετικοί: Μπάρακ Γιτζχάκι, Ταλ Μπεν Χαΐμ, Μοάνες Νταμπούρ, Ράντε Πρίτσα (Σουηδία), Γκαέλ Μαργκούλις.

Η Μακάμπι με μια ματιά:

Έτος ίδρυσης: 1906 Χρώματα: μπλέ και κίτρινο Έδρα: Bloomfield Stadium Προπονητής: Paulo Sousa Πρωταθλήματα: 20 Κύπελλα: 22

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!