Το σκεπτικό πίσω από τις ανανεώσεις

Όταν τον Δεκέμβριο του 2012 άνοιξε ο κύκλος ανανεώσεων των παικτών που λήγουν τα συμβόλαια τους τον Μάιο του 2013 πολλοί ξαφνιαστήκαν. Και αυτό γιατί τα προηγούμενα χρόνια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η τακτική που ακολουθείτο ήταν διαφορετική. Θυμίζουμε ότι τόσο η διοίκηση όσο και ο Γιοβάνοβιτς προτιμούσαν να περιμένουν την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων προτού αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις. Η ανανέωση των Ατόρνο, Αντωνιάδη και Χιώτη έστειλε το μήνυμα ότι φέτος θα ακολουθηθεί διαφορετική τακτική κάτι που επιβεβαιώνεται και με τον νέο κύκλο επαφών που άνοιξε με ένα γκρουπ παικτών. Όπως τονίσαμε και σε χτεσινή μας αναφορά σειρά παίρνουν οι Πάρντο, Κίσσας, Αλεξάνδρου και Πίντο.

Το σκεπτικό πίσω από τις ανανεώσεις που έγιναν αλλά και αυτές που θα επιχειρηθούν είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να μην κλείσουν κάποιες περιπτώσεις παικτών των οποίων η παραμονή στην ομάδα θεωρείται επιβεβλημένη. Ανεξαρτήτως λοιπόν του ποιος θα είναι ο προπονητής του χρόνου η διοίκηση προχωρεί στις ανανεώσεις με τις οποίες συμφωνεί και ο νυν προπονητής κάτι που κάνει την απόφαση πιο εύκολη.

Παρόλο που οι περιπτώσεις των Πάρντο και Πίντο δεν θεωρούνται εύκολες όσων αφορά την οικονομική τους πτυχ, η διοίκηση μπήκε ήδη στη φάση των διαπραγματεύσεων ή και βολιδοσκοπήσεων και με τους δυο και εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα κλείσουν θετικά.

Αναμονή για τις «δύσκολες» περιπτώσεις

Αρκετοί οπαδοί μας διερωτούνται από χτες γιατί δεν κάνουμε αναφορά στον Μαντούκα. Ο Βραζιλιάνος δεν περιλαμβάνεται σε αυτή τη φουρνιά διαπραγματεύσεων αφού συγκαταλέγεται μέσα στις ανανεώσεις που θεωρούνται από πλευράς διοίκησης ως πιο «δύσκολες». Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Ολιβέιρα.

Γιατί δεν επισημοποιούνται οι ανανεώσεις;

Μια απορία που τίθεται από ορισμένους είναι γιατί η διοίκηση δεν επιβεβαιώνει τις ανανεώσεις παικτών. O λόγος που δεν θέλει να επισημοποιήσει τις ανανεώσεις είναι γιατί αυτό θα δημιουργήσει προσδοκίες ή και παράπονα σε παίκτες των οποίων η ανανέωση δεν είναι άμεση προτεραιότητα ή δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια τους.

Η αλήθεια είναι ότι παρά την μη επισημοποίηση των ανανεώσεων τα νέα κυκλοφορούν όχι μόνο ανάμεσα στα μέσα ενημέρωσης αλλά και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, οπότε αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν και οι παραπονεμένοι.

Και η οικονομική παράμετρος

Μια άλλη παράμετρος που χρίζει αναφοράς είναι και η οικονομική. Από τις τρεις ανανεώσεις που συμφωνήθηκαν μέχρι στιγμής μόνο στην περίπτωση του Χιώτη υπήρξε μείωση απολαβών αφού σε αυτές των Ατόρνο και Αντωνιάδη δοθήκαν αυξήσεις. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην περίπτωση του Πάρντο. Μπορεί να μην πρόκειται για μεγάλες αυξήσεις αλλά είναι αυξήσεις οπότε η προγραμματική δήλωση για μείωση του συνολικού μισθολογίου θα πρέπει να επιτευχθεί από άλλες περιπτώσεις.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!