Όλοι οι καλοί χωράνε

Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που μαθαίνουμε ότι άτομα που δεν ανήκουν στα ανακυκλωμένα ενδιαφέρονται να εμπλακούν στα διοικητικά της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Το ενδιαφέρον τους είναι ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι γνωρίζουν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας. Μέχρι στιγμής προκύπτει ενδιαφέρον από δυο άτομα τα οποία έχουν δεσμευτεί ότι το επόμενο 48ωρο θα πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Ο ένας που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και έχει γίνει γνωστό είναι ο Αντώνης Μιχαηλίδης. Πρόκειται για γνωστό παράγοντα της ομάδας μας ο οποίος είχε εμπλοκή στα διοικητικά στις αρχές της δεκαετίας του 90. Ο πρώην υπουργός Εμπορίου και επιχειρηματίας εξέφρασε την επιθυμία να ηγηθεί της νέας προσπάθειας και είχε χτες διαβουλεύσεις με μερίδα μεγαλομετόχων.

Στο παρών στάδιο όπως έχουμε μάθει αναμένει να επιβεβαιώσει τα οικονομικά δεδομένα τα οποία γνωρίζει και μέσω των management accounts για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις αλλά και την μορφή-άτομα που θα αποτελούν το συμβούλιο του.

Η άλλη πρωτοβουλία που υπάρχει και χρίζει σοβαρής αξιολόγησης είναι αυτή του Μιχάλη Γεωργίου (διευθυντικό στέλεχος της Abacus). Πρόκειται για πρώην μέλος της διοίκησης Κυριάκου Ζιβάναρη ο οποίος έχει σχηματίσει μια ομάδα από τεχνοκράτες οι οποίοι αξιολογούν τα δεδομένα έτσι ώστε να αναλάβουν το μάνατζμεντ της εταιρείας. Μια σημαντική παράμετρος είναι ότι ο Γεωργίου εκτός από γνώστης των οικονομικών δεδομένων του ΑΠΟΕΛ είναι το ότι ενεργεί και εκ μέρους του μεγαλομετόχου (Church Lane Trustees).

Ο Γεωργίου είχε σειρά επαφών με κάποιους μεγαλομετόχους και αντιλαμβανόμενος το επείγον τη κατάστασης προσπαθεί να πάρει άμεσα τις τελικές του αποφάσεις.

Σε συνέχεια της δικής μας παρέμβασης και της ανάγκης για μια νέα και σωστή αρχή, έχουμε την άποψη ότι όλοι οι καλοί χωράνε. Στη δύσκολη αυτή στιγμή τόσο η πλευρά Μιχαηλίδη, όσο και αυτή του Γεωργίου πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αν μπορούν να συνυπάρξουν. Αν αυτό δεν είναι δυνατό οι μεγαλομέτοχοι έχουν ευθύνη μακριά από σκοπιμότητες να τροχιοδρομήσουν την καλύτερη δυνατή λύση.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!